Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το... πισωγύρισμα και η αποκατάσταση της... ιεραρχίας στην Παιανία










Μεταφέρεται σύσσωμη η ΠΑΕ διαβάζω στην Παιανία. Κι γυρίζουν εκεί τα γραφεία της, καθώς είναι δυσβάσταχτο το κόστος ενοικίου που πληρώνουν τώρα στην Κηφισίας.

Υπό μία έννοια, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα... βήμα εκτόξευσης η συγκεκριμένη μετακίνηση. Καθώς εκεί που βρισκόντουσαν μέχρι τώρα τα γραφεία της ΠΑΕ, απείχαν περίπου... τριακόσια μέτρα από το κτίριο της ΜΟΤΟΡ-ΟΙΛ και του ομίλου Βαρδινογιάννη συνολικότερα στο Μαρούσι. Κι αυτό όσο νά ναι δεν γινόταν να μην επηρεάζει ακόμα την διαδικασία... απελευθέρωσης της ΠΑΕ από τα δεσμά της οικογένειας. Αρκούσε και μόνο η... αύρα που εύκολα έφτανε σε απόσταση τριακοσίων μέτρων για να... μολυνθεί η αγνότητα και η καθαρότητα της όποια προσπάθειας... κάθαρσης της ΠΑΕ από τα σταγονίδια του μίζερου παρελθόντος.

Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως στον πολυμετοχικό και μετά Παναθηναϊκό, η τοποθεσία των γραφείων της ΠΑΕ, αποτελούσε πάντα δείγμα της Παναθηναϊκοφροσύνης και της... καθαρότητας της διοίκησης.

Όπως... τότε, που ο Νικόλας Πατέρας πήρε την... ιστορική απόφαση να πάει τα γραφεία της ΠΑΕ όσο γινόταν... πιο κοντά στην Λεωφόρο και συγκεκριμένα στην γωνία Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

Θυμάμαι σαν τώρα τα διθυραμβικά δημοσιεύματα και σχόλια στο διαδίκτυο του στιλ "μπράβο... ο Νικόλας Πατέρας απέδειξε (σ.σ. ;;;;;) πόσο Παναθηναϊκός είναι", "τεράστια σε σημασία κίνηση του Νικόλα Πατέρα η μεταφορά των γραφείων κοντά στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού', "αυτός είσαι πρόεδρε... έτσι φτιάχνεις τον κόσμο και αποδεικνύεις ότι είσαι... κοντά του" και όλα τα σχετικά.

Μιλάμε πραγματικά για μεγαλεία, για ιστορικές στιγμές στην σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.

Γι' αυτό λοιπόν λέω, πως στον Παναθηναϊκό της πολυμετοχικότητας και μετά, το... που θα είναι τα γραφεία της ΠΑΕ, ήταν και παραμένει τεράστιας σημασίας θέμα.

Κι απ' αυτή την άποψη, η απομάκρυνση ακόμα περισσότερο των γραφείων της ΠΑΕ από τα γραφεία του ομίλου Βαρδινογιάννη, θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα... τεράστιο βήμα για την εκτόξευση του Παναθηναϊκού.

Αλί-αλί και τρισαλί όμως. Η καταραμένη η... φτώχεια, δεν επιτρέπει πλέον συναισθηματισμούς.

Και γι' αυτό ναι μεν... φύγαμε μακριά από την έδρα του... επάρατου, αλλά η ριμάδα η ανάγκη μας έκανε να βρούμε καταφύγιο μέσα στη...φωλιά του λύκου. Ξέρω ότι δεν γινόταν αλλιώς και ξέρω επίσης, πως οι ακραιφνείς και αγνοί Παναθηναϊκοί, θα δείξουν κατανόηση και θα συγχωρήσουν στον δύστυχο Αλαφούζο το... παρά την θέλησή του ατόπημα.

Ελπίζω μόνο, η επιστροφή των γραφείων στην Παιανία, να μην... μολύνει τόσο πολύ την καθαρότητα και αγνότητα της ΠΑΕ αυτή την στιγμή, που να επηρεάσει την εκτίναξη της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο, την στιγμή ακριβώς του μεγάλου θριάμβου, το... πάτημα δηλαδή στην βαθμολογία στην προνομιούχο πρώτη πεντάδα και την... δεύτερη σερί νίκη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.
Ελπίζω.

Κατά τα άλλα, ελπίζω η επιστροφή στην Παιανία, να... οριστικοποιήσει και τον σημαίνοντα ρόλο του Νίκου Πλυτά στα διοικητικά της ομάδας. Καθώς όπως και να το κάνουμε, αυτές οι εγκαταστάσεις ήταν πάλαι ποτέ το... σπίτι του.

Γιατί για όσους δεν το γνωρίζουν, την εποχή του πιο σκληρού Βαρδινογιαννισμού, τότε δηλαδή που η Παιανία ήταν άβατο και δεν μπορούσες ούτε απ' έξω να περάσεις, δύο άτομα μπαινόβγαιναν ότι ώρα ήθελαν σαν στο σπίτι τους και δεν χρειαζόντουσαν ειδική άδεια από την... προηγούμενη για να μπουν μέσα. Δύο άτομα.

Ο ένας ήταν ο τότε πρόεδρος του κλαμπ των Πατησίων ο Λαδουκάκης και ο δεύτερος...ναι ο δεύτερος... ήταν ο Νικόλαος Πλυτάς. Ο μετέπειτα διοργανωτής -κατά τον νόμο- του συλλαλητηρίου για την... απελευθέρωση από τα δεσμά της οικογένειας στο Πεδίο του Άρεως, αποκλειστικός... συνεργάτης του Νικόλα Πατέρα σε όλα τα θέματα και σημερινός... επιθεωρητής των επισήμων και ου φουαγιέ στο ΟΑΚΑ και αναντικατάστατο στέλεχος της ΠΑΕ στο πλευρό του Γιάννη Αλαφούζου.

Αφού λοιπόν έγινε που έγινε... αναγκαστικά το... πισωγύρισμα, νομίζω πως θα πρέπει να... αποκατασταθεί και τυπικά η... ιεραρχία στις εγκαταστάσεις της Παιανίας με την ανάθεση του γενικού κουμάντου στον αγωνιστή της απελευθέρωσης και της σύγχρονης Παναθηναϊκοφροσύνης Νίκο Πλυτά.

2 σχόλια:

  1. οταν τους εδινε την χορηγια κ αγοραζε κ καμμια 30ρια διαρκειας το καλοκαιρι ο βαρδινογιαννης δεν τους πειραζε ε?ας μας κανουν την χαρη να μας αφησουν ησυχους που πρεπει εγω σαν παναθηναικος να πανηγυρισω επειδη ειμαι 5ος κ κερδισα το αεκακι,αντε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore