Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τον... αναγκάσαμε να πει "ναι" στο... δικό του σχέδιο






Ήθελα να ήξερα αν στον Παναθηναϊκό τα πιστεύουν όντως αυτά που λένε, ή αν απλά τα λένε και τα γράφουν για να τα ακούνε και να τα διαβάζουν και να πιστεύουν ότι όλα πάνε καλά.

Αυτά που γράφονται πάντως από το απόγευμα για τον... θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα, δυσκολεύομαι να πω πως τα πιστεύουν ακόμα και αυτοί που τα γράφουν.

Για να καταλάβετε, διαβάζω ειδικά στα Παναθηναϊκά σάιτ, πως η Λίγκα... αναγκάστηκε να ακούσει και να δεχθεί τις προτάσεις του Παναθηναϊκού σε σχέση με το αν θα πρέπει πρώτα να αρχίσουν τα πλέι-οφ και μετά να εξετασθούν οι αδειοδοτήσεις ή το ανάποδο.

Κι εκεί που πραγματικά αναρωτιέσαι αν οι τύποι δουλεύουν ακόμα και τον εαυτό τους, είναι η... εξήγηση του περιφανούς θριάμβου του Παναθηναϊκού.

Ο Μώραλης, λένε, δεν ήθελε να κάνει δεκτές τις προτάσεις του Παναθηναϊκού γιατί δεν θέλει να τον... αφήσει να μπει στα πλέι-οφ, αλλά ήταν τόσο... σωστές οι προτάσεις που... αναγκάστηκε να κάνει πίσω.
Δηλαδή εδώ τώρα, να γελάσεις ή να κλάψεις;

Από την μια ο Μώραλης, η Σούπερ Λίγκα και όλο το... παρασκήνιο πολεμάει λυσσασμένα τον Παναθηναϊκό κι απ' την άλλη το ίδιο αυτό σκληρό κύκλωμα... πείθεται από το... δίκιο των προτάσεων του Παναθηναϊκού και... αναστέλλει τον... σφοδρό πόλεμό του.

Ειλικρινά τι να πεις και τι να μην πεις από ένα σημείο και μετά.
Για να μιλήσουμε όμως και λίγο επί της ουσίας.
Τα πράγματα είναι απλά.

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ και αυτό είναι λογικό, καθώς πιστεύει ότι αντικειμενικά αν αντί για τον Παναθηναϊκό είναι στα πλέι-οφ τα Γιάννινα, αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητές του να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, ο ΟΣΦΠ θέλει τον Παναθηναϊκό σε μια θέση που θα τον οδηγήσει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι ο λόγος είναι απλός.

Ο ΟΣΦΠ βλέπει ορατό μπροστά του τον κίνδυνο, να τελειώσει η... χορηγία των 25 εκατομμυρίων κάθε χρόνο από την αυτόματη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σαν πρωταθλητής. Κι αυτό γιατί έχουν ελαχιστοποιηθεί απελπιστικά οι βαθμοί που μαζεύουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τρέμει ο ΟΣΦΠ στην ιδέα ότι με βάση τον χάρτη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, είναι πολύ πιθανό να παίζει χωρίς δεύτερη ομάδα φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα, οπότε θα είναι θέμα χρόνου η απώλεια του προνομίου να παίζει απ' ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι λογικό λοιπόν, να θέλει μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό αντί για τα Γιάννινα σε θέση που να του εξασφαλίζει ευρωπαϊκή συμμετοχή του χρόνου. Καθώς πιστεύει και δικαιολογημένα, πως ο Παναθηναϊκός σε όποια κατάσταση κι αν είναι, θα μπορεί θεωρητικά να μαζέψει πιο πολλούς βαθμούς για την Ελλάδα στην Ευρώπη απ' ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Κι αυτή είναι όλη η ιστορία.

Σιγά μην το έκανε από... ψυχοπόνια ή από... αυξημένη αίσθηση δικαίου ο ΟΣΦΠ αυτό που έκανε στην Σούπερ Λίγκα.

Το συμφέρον του κοίταξε και το συμφέρον  του αυτή την στιγμή, ήταν να γίνει... λαγός στο αίτημα του Παναθηναϊκού.

Κι εδώ αρχίζει και τελειώνει η ιστορία της... θριαμβευτικής επικράτησης των προτάσεων του Παναθηναϊκού στην Λίγκα.

Με λίγα λόγια, πανηγυρίζουμε γιατί... αναγκάσαμε τον ΟΣΦΠ, να πει ναι, σε μια πρόταση που τον συμφέρει και που είναι καθοριστική για το μέλλον του.
Τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore