Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο φόβος των... διαρροών για τα λεφτά της αδειοδότησης



Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό διαπιστώνω, να μην υπάρξουν διαρροές σε σχέση με το που θα βρει ο Αλαφούζος τα χρήματα για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ.

Λίγο περίεργο αυτό φυσικά.

Καθώς μέχρι τώρα, είχαμε συνηθίσει να προστατεύεται η ομάδα -και η κάθε ομάδα- από διαρροές στα αποδυτήρια, στους μεταγραφικούς στόχους, στην τακτική και την ενδεκάδα κάποιου κρίσιμου αγώνα και όλα τα σχετικά.

Αλλά... διαρροές που πρέπει να αποφευχθούν, σε σχέση με το που θα βρει τα απαραίτητα για την ύπαρξή του λεφτά ο σύλλογος, πρώτη φορά βλέπω.

Κι αυτό το φαινόμενο, όπως και τόσα άλλα σήμερα στον Παναθηναϊκό, έχει παραπάνω από μία αναγνώσεις.

Μια πρώτη που πηγάζει απ' αυτή καθ' αυτή την ενέργεια, είναι ότι ο Αλαφούζος δεν έχει εμπιστοσύνη στους άμεσους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ή έστω σε ένα πιο ευρύ κύκλο συνεργατών του, οι οποίοι πιθανά να πρόσκεινται σε άλλους μετόχους. Αλλά αν συμβαίνει αυτό, τότε η σκέψη προχωράει ακόμα παραπέρα, καθώς γεννάται το ερώτημα, γιατί να μην έχει εμπιστοσύνη σε ένα τέτοιο θέμα και τι ακριβώς φοβάται ότι θα συμβεί αν μαθευτεί η προέλευση των χρημάτων.

Η λογική λέει, πως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε ο μοναδικός φόβος του ηγέτη της Συμμαχίας και της ΠΑΕ, είναι μην τυχόν και γίνουν ενέργειες που πιθανά να ματαιώσουν την εισροή των χρημάτων που βρήκε, αν γίνει γνωστό το... που τα βρήκε. Το οποίο πρακτικά σημαίνει, πως ο Αλαφούζος φοβάται ή περιμένει κάποιο "εσωτερικό" πόλεμο ή τρικλοποδιά, που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ.

Μια δεύτερη ανάγνωση, εξ ίσου σημαντική με την πρώτη, είναι ότι ο λόγος της προστασίας από διαρροές σε σχέση με το που βρήκε τα χρήματα ή που θα τα βρει, να είναι υπαρκτός, αλλά αντικείμενό του να μην είναι αυτό που γράφεται. 
Δηλαδή το που τα βρήκε.
Αλλά το ακριβώς ανάποδο.

Από που... δεν τα βρήκε. Ή αν προτιμάτε όχι το ποιος τα έβαλε ή θα τα βάλει, αλλά το ποιος... δεν τα έβαλε ή δεν θα βάλει.

Αυτό ειλικρινά που φαίνεται πιο πιθανό από το πρώτο, αν και τα δύο, παλεύουν... στήθος με στήθος σαν πιθανή εξήγηση.

Να είναι αναγκασμένος δηλαδή ο Αλαφούζος, από τον περίγυρο στον οποίο έχει εγκλωβιστεί και με τον οποίο... συνδιοικεί, να μην αποκαλύψει το που θα βρεθούν τα χρήματα και να το αφήσει να πλανάται σαν μυστήριο, οπότε ο καθένας θα μπορεί να το ερμηνεύει ή να το σχολιάζει κατά το δοκούν.

Και με τον τρόπο αυτό, να "προστατέψει¨ έτσι στην δεδομένη φάση, όποιον ουσιαστικά τον έχει αφήσει αβοήθητο και δεν συμβάλει  σ' αυτή την ύστατη και κρισιμότατη προσπάθεια να κρατηθεί ο Παναθηναϊκός στον ευρωπαϊκό χάρτη των ομάδων.

Ειλικρινά δεν έχω κάποια προτίμηση ανάμεσα στις δύο... επιλογές ερμηνείας της προσπάθειας αποφυγής των διαρροών στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Στην θέση σας όμως εγώ και για να είμαι σίγουρος, θα διάλεγα... και τις δυο.

Έτσι κι αλλιώς με μια προσεκτική ματιά, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει, πως μπορούν άνετα να συνυπάρξουν και οι δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore