Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Λάθος ναι, αλλά γιατί... τόκανες;





Είναι κρίμα. Πραγματικά είναι κρίμα. Καθώς για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας όλα όσα λέγαμε, καθώς και το πως πετάχτηκε κυριολεκτικά στα σκουπίδια, όχι απλά μια ολόκληρη και κρίσιμη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτή καθ' αυτή η προσπάθεια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας από το ξεκίνημά της.

Και πάλι, τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ενδεικτικά και αποκαλυπτικά. Και συγκεκριμένα για το θέμα Φερέϊρα.
Έκανα λάθος εκτίμηση, είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Το να το ομολογείς είναι ένα βήμα. Ίσως και σημαντικό μάλιστα. Όμως αν μείνεις μόνο σ' αυτό και δεν δεις γιατί έκανες αυτό το λάθος, ποιοι σε... πίεσαν να κάνεις αυτό το λάθος, ποιοι προσπάθησαν να σε... προειδοποιήσουν ΚΑΙ ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΩΣ γι' αυτό το λάθος και κυρίως ποιοι σου πρόσφεραν δήθεν στήριξη με αντάλλαγμα το να ΕΠΙΜΕΙΝΕΙΣ σ' αυτό το λάθος, τότε δεν έχεις δει τίποτε. Και είναι θέμα χρόνου να ξανακάνεις το ίδιο λάθος.

Τα πράγματα λοιπόν είναι και εδώ απλά.

Έστω και μετά από κάμποσους μήνες και αφού πια έχει χαθεί ολοκληρωτικά η χρονιά για τον Παναθηναϊκό με απίστευτες και τραγικές για τον σύλλογο συνέπειες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έρχεται και ομολογεί κατά λέξη σχεδόν, ότι όλα όσα υποστήριζαν από το καλοκαίρι αυτοί που το έπαιζαν -και δυστυχώς το παίζουν ακόμα- δικοί του άνθρωποι, ήταν λάθος.

Και ταυτόχρονα, όλα όσα υποστήριζε με απίστευτο προσωπικό, επαγγελματικό, οικονομικό αλλά και προσωπικό κόστος αυτή εδώ η συγκεκριμένη παρέα, φωνή και άποψη στον Παναθηναϊκό, ήταν απόλυτα σωστά.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της απάντησης του Γιάννη Αλαφούζου στην σχετική ερώτηση.

«Εκτιμήσαμε ότι το ρόστερ και η ομάδα, όπως είχε διαμορφωθεί ειδικά με τον κ. Φερέϊρα  ήταν ένα ισχυρό συγκρότημα. Αυτό ήταν λάθος. Και πολλές από τις επιλογές παικτών, που έγιναν με την παρότρυνση του κ. Φερέϊρα  ήταν λάθος. Επίσης η βεβαιότητα ότι ο κ. Φερέϊρα θα μπορούσε να οργανώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να το πάει μπροστά ήταν επίσης λάθος. Τον στήριξα, γιατί το πίστευα και θεωρώ πως τον προπονητή πρέπει να τον στηρίζεις. Αν αρχίσεις να υπονομεύεις τον προπονητή, τι κάνεις; Διότι πραγματικά ο κ. Φερέϊρα  όπως είχαμε δομήσει το πράγμα, ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να χτίσει έναν καλό Παναθηναϊκό αυτή τη σεζόν. Και για πολλούς λόγους αυτό δεν έγινε. Το περασμένο καλοκαίρι θεωρούσα πως είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που θα πήγαινε καλά. Κάτι στράβωσε, κάποια λάθη έγιναν στις μεταγραφές, η ομάδα έκανε κάποια άθλια παιχνίδια, όλα αυτά είναι γεγονός».

Λοιπόν και πάλι;

Ποιοι κύριε Αλαφούζο σου έδωσαν αυτή την εντελώς λάθος εικόνα για το ποδοσφαιρικό τμήμα στο σύνολό του, όπως παραδέχεσαι σήμερα μετά από τόσο καιρό;

Εξακολουθούν αυτοί να έχουν ακόμα λόγο στις αποφάσεις της ΠΑΕ και στις δικές σου;

Δεν πρέπει όσοι σε οδήγησαν σε τόσο λάθος εκτίμηση και υπονόμευσαν την ίδια την προσπάθεια της Συμμαχίας και του Παναθηναϊκού να σώσει αγωνιστικά την χρονιά με όσα αυτό σημαίνει, να πληρώσουν αυτό το λάθος, τουλάχιστον με άμεση απομάκρυνση τόσο από την ΠΑΕ όσο και από το... περιβάλλον σου;

Τι συμφέροντα τελικά εξυπηρετούσαν όλοι αυτοί, που σε έπεισαν να υπερασπιστείς μέχρι τελικής πτώσεως του... Παναθηναϊκού, μια ολοφάνερα λάθος και αποτυχημένη ήδη συνταγή στον Παναθηναϊκό;

Ποιοι έλεγαν από τότε, πως όλο το οικοδόμημα όπως στήνεται, οι μεταγραφές όπως γίνονταν, οι απομακρύνσεις με τα κριτήρια που γίνονταν, ο παραλογισμός της επιμονής στον προπονητή που υλοποιούσε όλα αυτά και η απομάκρυνσή του μόνο αφού πια η ζημιά είχε ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ χωρίς επιστροφή, είναι τραγικό λάθος και για τον Παναθηναϊκό και για την Συμμαχία;

Τελικά έχασε ο Παναθηναϊκός και η ίδια η προσπάθεια του Αλαφούζου και της Συμμαχίας, από την χωρίς όρια παράδοση και υποταγή στις επιταγές, απαιτήσεις και... συμβουλές του συγκεκριμένου παραγοντικού,  δημοσιογραφικού και οπαδικού κυκλώματος, ναι ή όχι;

Υπονομεύθηκε ως εκεί που δεν παίρνει συνολικά όλη αυτή η προσπάθεια;

Κέρδισε τελικά ή ζημιώθηκε όσο δεν παίρνει η υπόθεση της σωτηρίας του Παναθηναϊκού, από την εμμονή και επιμονή του Αλαφούζου και του άμεσου... περιβάλλοντός του, να πολεμηθεί μέχρι τελικής εξοντώσεως και να απομονωθεί με χυδαίο, βίαιο και ύπουλο τρόπο, κάθε φωνή που μιλούσε και στον ίδιο και στον κόσμο, με την φωνή της αλήθειας και της πραγματικότητας για όσα γινόντουσαν στον Παναθηναϊκό;

Γιατί καλή, σωστή και αν θέλετε αναγκαία είναι η αυτοκριτική και η αναγνώριση του λάθους.

Όμως όταν παρά την σχετική αναγνώριση και επισήμανση, συνεχίζεις την ίδια πολιτική και την ίδια στάση απέναντι... δικαίων και αδίκων, με μοναδικό κριτήριο να μην σου... επιτεθούν και σένα... αδίκως, τότε ουσιαστικά επικοινωνιακή μόνο είναι η αυτοκριτική.

Καθώς συνεχίζεις το ίδιο λάθος που σε οδήγησε στην ανάγκη να κάνεις... αυτοκριτική και να παραδεχθείς πως έκανες λάθος εκτίμηση.

Κι αυτό από την συγκεκριμένη -σωστή κατά τα άλλα και ως προς την ουσία της- απάντηση, δυστυχώς έμεινε αναπάντητο και μετέωρο.

Κι όμως. Ήταν το πιο σημαντικό.

1 σχόλιο:

  1. Καθαρά λεει ο Γ.Α. οτι ο Πατέρας ήταν και ειναι ένας ο οποίος τον συμβούλευε και συμβουλεύει άρα κατεπεκταση ο Βασιλαρας και Ησαιας. Το άλλο και πάλι οτι ο Ολυμπιακός ειναι η αιτία που βρίσκεται σε αυτη την οδυνηρή καταστασταση ο ιστορικός Παναθηναϊκός. Το οτι δεν έκανε την χάρη της εξέδρας με τον Βυντρα σε αυτο τι μπορεί να πει η να γράψει κάποιος. Το πεις την αλήθεια ειναι ποιο αντρικιο παρά κουτσουρεμενει αυτοκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore