Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Με αφορμή το Μπάρτσα-Μίλαν












Τι φλυαρία και ασυναρτησίες είναι αυτές θεέ μου; Κουράστηκα από χθες το βράδυ να ακούω τα ίδια και τα ίδια με αφορμή το Μπαρτσελόνα-Μίλαν.
Ο κάθε πικραμένος άρχισε να βγάζει λόγους.

Και τι πραγματικό ποδόσφαιρο και τι πανδαισία και τι έκσταση και τι μπαλάρα και ότι τραβάει η ψυχή σου.

Τα ίδια και τα ίδια με τον ίδιο πάντα στόμφο λες και έλεγαν κάτι σπουδαίο.

Κρίμα ειλικρινά για την Μπαρτσελόνα, με όσα θέλει να εκπροσωπεί ή έστω με όσα νομίζουν οι περισσότεροι φίλοι της ότι εκπροσωπεί, να έχει γίνει κυριολεκτικά η κορωνίδα του σταρ-σύστεμ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Κι όχι πως δεν το αξίζει, όχι πως δεν είναι ομαδάρα και όλα τα σχετικά.

Αλλά να, σε ετούτη εδώ τη χώρα, δεν είναι να πιάσουν κάτι στο στόμα τους. Το ξετινάζουν εντελώς σε σημείο αηδίας πια.

Ο κάθε μέτριος και ανύπαρκτος νομίζει πως αν βγάλει λόγο για την Μπαρτσελόνα και ειδικά αν πετάξει και εκείνο το χιλιοειπωμένο πια "αυτό είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο και όχι αυτό που βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα", παίρνει λάμψη από την λάμψη του συγκεκριμένου κλαμπ και φαίνεται σπουδαίος στα μάτια των ακροατών, των τηλεθεατών ή των αναγνωστών.

Και ειλικρινά, δεν τα λέω αυτά γιατί οπαδικά είμαι Μίλαν κατά κύριο λόγο και Ρεάλ κατά δεύτερο, αλλά δεν μπορώ πια να ακούω και να διαβάζω συνέχεια κλισέ και πανομοιότυπα κείμενα ή λόγους γεμάτους έπαρση.

Κι αυτό γιατί όσοι λένε και γράφουν έτσι κάθε φορά που βλέπουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι ή την Μπαρτσελόνα ακόμα περισσότερο, σου δίνουν την αίσθηση πως περισσότερο έχουν στο νου τους να... εντυπωσιάσουν με όσα λένε και γράφουν αυτοί αντί για την... Μπαρτσελόνα, παρά ότι όντως έχουν εντυπωσιαστεί και εκστασιαστεί στο βαθμό που παρουσιάζουν.

Το δήθεν δηλαδή σε όλο του το μεγαλείο.

Άσε που αν πραγματικά ένοιωθαν το μεγαλείο τέτοιων παιχνιδιών και τέτοιων ομάδων και καταλάβαιναν και επί της ουσίας το ποδόσφαιρο που εξυμνούν, δεν θα έλεγαν και έγραφαν τις απίστευτες αντιποδοσφαιρικές σαχλαμάρες που λένε και γράφουν, όταν... επιστρέφουν στα του ελληνικού ποδοσφαίρου και καταπιάνονται με την ενημέρωση και τον σχολιασμό του.

Αμάν πια δηλαδή. Ας μας αφήσουν και κάτι να το χαρούμε όπως γουστάρουμε.

3 σχόλια:

  1. Κώστα δεν φταίει η Μπαρτσελόνα για τις δικές μας ασυναρτησίες...ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει περάσει το πάνθεον των ''μυθικών ομάδων'' του ποδοσφαίρου δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ καθόλου. Άλλωστε δεν με εκνευρίζει η Μπαρτσελόνα, αλλά αυτοί που μιλάνε για την Μπαρτσελόνα και παριστάνουν ότι μιλάνε και... εκ μέρους της Μπαρτσελόνα οι ανόητοι

      Διαγραφή
  2. οποιοςεχει δει την μπαρτσα πριν 3 χρονια καταλαβαινει οτι εχει φτασει το τελος της καλυτερης ομαδας της εποχης μας οταν εριχνε για πλακα 5 στην ρεαλ του μουρινιο και αναγκαζε τους αντιπαλους να κυνηγανε μονο ποδια γιατι την μπαλλα δεν την επαιρνες ποτε οταν κερδιζαν την μπαλα σε πρωτο χρονο με πρεσινγκ για σεμιναριο δυστυχως ηρθε το πληρωμα του χρονου για τσαβι ινιεστα μεσι οχι οτι δεν ειναι ακομη οι καλυτεροι αλλα ηρθε ο κορεσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore