Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η αδειοδότηση και η... επιστήμη






Είναι κρίσιμο από πολλές απόψεις το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος όπως μαθαίνω θα παρουσιάσει αναλυτικά το οικονομικό πλάνο, ή πιο σωστά τα οικονομικά δεδομένα που έχει στην διάθεσή του και που θα επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να πάρει αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ.

Βέβαια για να μην σταματήσουμε να... ξεχνιόμαστε, αυτή η κουβέντα θα φάνταζε μάλλον εξωπραγματική σε κάποιες άλλες τόσο... ανεπιθύμητες εποχές, αλλά μην μπλέξουμε τώρα σ' αυτή την κουβέντα.

Εκείνο που τώρα έχει σημασία, είναι ότι καλώς ή κακώς -κακώς φυσικά- αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα, που πραγματικά ακουμπάει τα όρια της επιβίωσης.

Ίσως και γι' αυτό ακριβώς, να παρατηρούνται τόσες... εκπτώσεις σε σχέση με το πως θα τα καταφέρει τελικά ο Αλαφούζος και για το από που θα βρει τα λεφτά για την ακρίβεια.

Λογικό είναι φυσικά. Καθώς καλά τα μεγάλα λόγια, αλλά όταν έρχεται η ώρα του... χρήματος, καμιά τσέπη δεν είναι... κακοδεχούμενη. Ειδικά στον Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων, που η... συλλογή χρημάτων ή αν προτιμάτε η άμεση και... έμμεση αποδοχή χρημάτων, εξελίχθηκε σε... κανονικό άθλημα.

Αλλά τέλος πάντων και πάλι. Αν και πολλά "τέλος πάντων" βλέπω να ξεφυτρώνουν όσο προχωράμε την σχετική κουβέντα, αλλά κι αυτό ακόμα δεν είναι περίεργο. Είναι οι... ανακολουθίες και οι πάσης φύσεως απορίες που προκαλεί η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στο προκείμενο λοιπόν. Μαθαίνω ότι μεγάλο μέρος του "φακέλου" που θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να πάρει την αδειοδότηση, οφείλεται στην δωρεάν παραχώρηση για μια ακόμα φορά των εγκαταστάσεων της Παιανίας από τον Βαρδινογιάννη.

Εδώ πια τι να πεις; Προφανώς είναι αποτέλεσμα της... λυσσασμένης προσπάθειας μετά τραμπουκισμών και ύβρεων για την πλήρη απο-Βαρδινογιαννοποίηση της ΠΑΕ από την μια πλευρά και η αντίστοιχη έκφραση της... ικανοποίησης (;) για τα μπινελίκια που εξακολουθεί να ακούει κάθε Κυριακή στο γήπεδο αλλά και καθημερινά σε σαιτ, φόρουμ και τα σχετικά, από την άλλη.


Και για τα δύο, η επιστήμη πια σηκώνει τα χέρια.

Και για το πρώτο, δηλαδή πως ανέχονται κάποιοι την βοήθεια αυτού που βρίζουν καθημερινά και έχουν βάλει στόχο την εξάλειψη οτιδήποτε και οποιουδήποτε τον θυμίζει στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το δεύτερο. Το πως δηλαδή η άλλη πλευρά, εξακολουθεί να βοηθάει μια κατάσταση -έστω και έμμεσα αν και η Παιανία συγκεκριμένα είναι άμεση και με την βούλα- σε ένα οργανισμό και ένα σύστημα, που εξακολουθούν να τον βρίζουν χυδαία και να θεωρούν καταστροφική για τον σύλλογο ακόμα και την... αύρα του.

Από κει και πέρα όμως και επί της ουσίας, η Παιανία και ακόμα και η μεταφορά εκεί των γραφείων της ΠΑΕ δωρεάν, από μόνα τους δεν φτάνουν για την εξασφάλιση της αδειοδότησης.

Οπότε με προφανές ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστώσουμε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο, ποιοι άλλοι και κυρίως με ποιο τρόπο συνείσφεραν ή έχουν εκδηλώσει πρόθεση να συνεισφέρουν στο νέο μεγάλο στόχο και γιατί όχι και... όραμα του Παναθηναϊκού.

Την εξασφάλιση δηλαδή αδειοδότησης  για την συμμετοχή του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore