Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο κουμπάρος τον κουμπάρο





Τι ακούμε θεέ μου, τι αμαρτίες πληρώνουμε, τι μαζοχισμός είναι αυτός στην τελική να καθόμαστε ακόμα να σχολιάζουμε αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό;

Δεν θα μπω σε καμιά λεπτομέρεια αυτή την στιγμή. Και δεν θα πω λέξη για τίποτε απ' όσα ακούγονται και γράφονται σαν... προθέσεις του Παναθηναϊκού για την νέα χρονιά.

Ένα μόνο πράγμα άκουσα πριν λίγο στο ραδιόφωνο και εκεί άρχισαν και τελείωσαν όλα.

Ο λόγος για το δίδυμο προπονητή-τεχνικού διευθυντή που μας προέκυψε από χθες εν όψει της νέας χρονιάς. 

Στην... εξήγηση και στην περιγραφή του σκεπτικού που προωθείται η συγκεκριμένη επιλογή (Αναστασίου-Νταμπίζας δηλαδή) καθώς και στα προσόντα του καθενός τους, άκουσα το εξής.

Ο Νταμπίζας έχει σαν ατού του, την... συγγένειά του με τον Καραγκούνη.
Στην αρχή νόμισα ότι ήταν πλάκα. Αλλά δεν ήταν.
Καθώς υπήρξε ενημέρωση και για τον... βαθμό συγγένειας Καραγκούνη και Νταμπίζα στην συνέχεια.
Ο Νταμπίζας και ο Καραγκούνης είναι... κουμπάροι, ενημερωθήκαμε.
Κι εκεί φυσικά τελείωσαν όλα.

Αν στον Παναθηναϊκό το κριτήριο για τα προσόντα του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή και δεν ξέρω εγώ ποιανού άλλου, είναι το ποιόν έχει... κουμπάρο, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα.

Κανονικά δεν θα πρέπει καν να μπούμε και εμείς αλλά και ο Παναθηναϊκός στην διαδικασία αναζήτησης για οποιοδήποτε πόστο.

Απλά να ρίχνουν μια ματιά στο... ληξιαρχείο, να μας πουν από ποια .. σόγια πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις και τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Δόξα τω θεώ, άμα λόγω κουμπαριάς καταλήξαμε σε τεχνικό διευθυντή, φανταστείτε τι πλούτος επιλογής υπάρχει, άμα αναζητήσουμε και τα αδέρφια, ξαδέρφια, θείους, ανίψια και βαφτιστήρια των κάθε στιγμή ιδανικού να αποτελέσει την βάση του... γενεαλογικού του δέντρου.

Δυστυχώς όμως δεν είναι πλάκα. Αλλά η επισημοποίηση με τον πιο ωμό τρόπο, ότι τον Παναθηναϊκό τον έκαναν, τον λειτουργούν και τον αντιμετωπίζουν, ακριβώς όπως είναι αυτοί. Μια στενή παρέα ανθρώπων δηλαδή, που κοιτάνε να βολευτούν και βολέψουν ημέτερους αλλά και... ημετέρους.

Κι είναι τόσο ωμή αυτή η προσπάθεια και τόσο ξεδιάντροποι αυτοί που το κάνουν, που δεν διστάζουν κιόλας πια να ομολογούν και δημόσια, τα κριτήρια λειτουργίας και επιλογών τους.

Στην κυριολεξία ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore