Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ας κάνουν ότι θέλουν. Μόνο μην προκαλούν




Αν έχουμε δει και δεν έχουμε δει πάσης φύσεως πλιάτσικα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως που γίνεται αυτόν τον καιρό με την περίπτωση Αναστασίου, δεν έχει προηγούμενο. Καθώς αυτή τη φορά, το πλιάτσικο γίνεται σε βάρος της κοινής λογικής και ειδικά αυτής του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Δυστυχώς φαίνεται πως οι άνθρωποι, έχουν ανεξάντλητα αποθέματα οίστρου και φαντασίας, όταν πρόκειται να υποστηρίξουν πρόσωπα και καταστάσεις με τις οποίες είναι "δεσμευμένοι" από κάθε άποψη.

Και η περίπτωση των Νταμπίζα-Αναστασίου, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά, ποια ανάγκη σπρώχνει όλο αυτό το κύκλωμα, να ξεφτιλίζει καθημερινά και με τόση ένταση τον Παναθηναϊκό, την ιστορία του, αλλά και την κοινή λογική.

Για παράδειγμα. Πήρε την απόφαση ο Παναθηναϊκός να πάρει προπονητή τον Αναστασίου.

Ωραία, καμιά αντίρρηση  Με τα οικονομικά δεδομένα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για συζητήσεις, αντιπροτάσεις και τα σχετικά.

Πήρε λοιπόν ένα προπονητή ο Παναθηναϊκός, που επί της ουσίας ξεκινάει με αυτή την πρόσληψη την καριέρα του σαν προπονητής.

Γιατί δεν λένε αυτό το απλό και να προσαρμόσουν σ' αυτό τον επιχειρηματολογία τους;

Γιατί δηλαδή είναι τόσο δύσκολο αυτό;

Να πουν με λίγα λόγια, παιδιά εντάξει, δεν έχουμε δυνατότητες για άλλα πράγματα, αυτό μπορούμε να κάνουμε, τώρα ξεκινάει το παιδί, χρειάζεται στήριξη, δεν έχει εμπειρία, δεν ξέρουμε αν έχει ικανότητες, πάμε με υπομονή και καλή πίστη να κάνουμε το καλύτερο.

Ποιος θα έλεγε όχι σε κάτι τέτοιο;

Αντί γι' αυτό όμως, αρχίζει το λιβάνισμα και η σαχλαμάρα.
Ο Αναστασίου σέρνει πρώτος τον χορό, δηλώνοντας αλά-Μουρίνιο από την Ολλανδία "είμαι ο κατάλληλος για τον Παναθηναϊκό".

Μα είναι ποτέ δυνατόν;
Είμαι ο... κατάλληλος για τον Παναθηναϊκό;
Να πει... ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή είναι... κατάλληλος για μένα, το καταλαβαίνω. Αλλά το ανάποδο;
Πάμε παρακάτω.

Αντί να κάτσουν όλοι κάτω να δουν τα δεδομένα που υπάρχουν, να φτιάξουν ένα πλάνο προσαρμοσμένο στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή, αρχίζουν οι... μεγάλες δηλώσεις.

Θα στηριχθεί σε νέα παιδιά ο Αναστασίου, διαβάζω.

Δηλαδή σε τι άλλο θα μπορούσε να στηριχθεί ο Αναστασίου και ο κάθε Αναστασίου αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό;
Στην απόκτηση ενός εκ των Μέσι, Τόρες ή Κριστιάνο;

Γιατί το προφανές και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ έτσι όπως είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, το παρουσιάζουν και σαν... επιλογή κιόλας;

Για να περάσει πιο εύκολα όπως πιστεύουν; Ή για να μην αναγκαστούν να κάνουν κουβέντα, στο γιατί είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ έτσι τα πράγματα αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό;

Έχει εμπειρίες και γνώση απ' όλη την Ευρώπη σ' αυτό τον τομέα ο Αναστασίου, συνεχίζω να διαβάζω, σε μια προσπάθεια να φτιαχτεί το στόρι της πρόσληψής του.

Άντε να το δεχθώ λοιπόν αυτό. Ότι όντως έχει τις γνώσεις και την εμπειρία σ' αυτό ο Αναστασίου, δηλαδή εικόνα από την ποδοσφαιρική Ευρώπη και ειδικά στις νέες ηλικίες.

Καπάκι όμως τι διαβάζω;
Ψηλά στην λίστα του Αναστασίου ο... Φυτανίδης.
Δηλαδή εδώ τι να πεις πια;

Ο Αναστασίου έχει εμπειρία και γνώση από την ευρωπαϊκή αγορά και προσανατολισμό στην αξιοποίηση των νέων παικτών σύμφωνα με το... πλάνο που έχει ήδη συζητήσει με τον Αλαφούζο.

Και η σούμα αυτών των δύο προσόντων του, έχει... ψηλά στην λίστα της τον... Φυτανίδη;

Τον παίκτη δηλαδή που πριν ΔΩΔΕΚΑ χρόνια ο Λιβαθηνός πήγε να τον φέρει πιτσιρικά τότε από την Καλαμαριά, αλλά ο Παναθηναϊκός τότε είχε ογκόλιθους αμυντικούς κι άλλα τόσα παιδιά από την Παιανία και δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή;

Δηλαδή ο Αναστασίου έψαξε την ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά, με τις γνώσεις, την εμπειρία που μας λένε ότι έχει και την... κατεύθυνση αξιοποίησης νέων παιδιών και κατέληξε... ψηλά στην λίστα του στον... Φυτανίδη;

Τα θέλουν τώρα και τα λένε ή τα γράφουν όλα αυτά, ή τους..., ξεφεύγουν;

Γιατί να πεις ή να γράψεις "ψάχνει ομάδα ο Φυτανίδης που έχει μάνατζερ τον τάδε φίλο μας και ο Αναστασίου είναι η πιο... βολική περίπτωση αυτή την στιγμή στην αγορά, να τον πιέσουμε ή να του πασάρουμε τον παίκτη" έχει μια λογική και άντε να το καταλάβω.

Πλιάτσικο πάσης φύσεως γίνεται έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό, εδώ έβγαλε λεφτά από ένα χρεοκοπημένο Παναθηναϊκό, ο Βαρέλα και ο Φερέϊρα με τους απίθανους που κουβάλησαν, γιατί να μην το κάνει και ο Νταμπίζας και ο Αναστασίου και ο καθένας;

Αλλά... ψηλά στην λίστα του Αναστασίου (η οποία υποτίθεται φτιάχνεται με βάση τις... γνώσεις και την... εμπειρία του από την ελληνική και... ευρωπαϊκή αγορά και τον... προσανατολισμό του σε νέα παιδιά) ο... Φυτανίδης, δεν έχει λογική.

Ή μάλλον έχει λογική, αλλά την λογική αυτών που αφού κατέστρεψαν τον Παναθηναϊκό, συνεχίζουν να σαν να μην τρέχει τίποτε να κάνουν κουμάντο και να λεηλατούν και τα τελευταία απομεινάρια αξιοπρέπειας και οικονομικών δυνατοτήτων του συλλόγου.

Αλλά λογική, ποδοσφαιρική και προπάντων Παναθηναϊκή δεν έχει.
Για να το κλείνουμε λοιπόν προς το παρόν.
Ας πάρουν όποιον θέλουν. Ας κάνουν όποια επιλογή γουστάρουν.

Αν όμως θέλουν πραγματικά την στήριξη του κόσμου και όλων μας στις όποιες επιλογές τους, έστω με το σκεπτικό ότι όπως είναι τα πράγματα δεν γίνεται και τίποτε διαφορετικό και πάμε να σώσουμε ότι περισώζεται ακόμα, ας σταματήσουν αν μη τι άλλο.

Ας σταματήσουν να προκαλούν την νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως ας σταματήσουν να ασελγούν βάναυσα σε βάρος της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore