Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Που είναι ο Λούτσο;





Κοιτάξτε να δείτε φίλοι μου. Είναι δύσκολες οι μέρες που περνάμε σε όλα τα επίπεδα και όλοι μας. Πάει πολύ λοιπόν να προσθέτουμε κι άλλες στεναχώριες σ' αυτές που ήδη έχουμε και στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε.
Γι' αυτό και πρέπει να... ξεσκάσουμε λιγάκι.

Ο καλύτερος τρόπος να ευθυμήσουμε λοιπόν και να φτιάξει η μέρα μας, είναι να πάρουμε κομματάκι στην πλάκα όσα γίνονται και κυρίως όσα... διαβάζουμε ότι γίνονται ή... θα... θα... θα γίνουν.

Πιστέψτε με, έχει το ενδιαφέρον και κυρίως την πλάκα της η ιστορία.
Μια καλή αρχή λοιπόν, είναι να αρχίσουμε να θυμόμαστε... πρόσφατα πράγματα και να γελάμε με αυτά.

Δεν χρειάζεται ούτε καν να πάμε σε παλιότερα. Σε πρόσφατα που τα έχουμε και λίγο-πολύ εύκαιρα στην μνήμη μας.
Ξεκίνημα με τον... κίλερ Φιγκερόα.

Λοιπόν, σήμερα 2 Απρίλη και μόλις δυο-τρεις βδομάδες μετά τα "Λούτσο" και τα "τον κρατάς και χτίζεις πάνω του", που μας έλεγαν μετά το... εύστοχο χτύπημα πέναλτι με την Κέρκυρα με την οποία... απέδειξε τι φονιάς είναι, σας λέω ένα πράγμα.

Ότι οι ίδιοι σε ένα μήνα το πολύ, θα γράψουν... αποκλειστικό ρεπορτάζ ότι ο Φιγκερόα φεύγει το καλοκαίρι, καθώς... δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του Παναθηναϊκού.
Εδώ θα είστε και εδώ θα είμαστε.
Δεν βγαίνει αυτό που λέω, ούτε από... αποκλειστικές πληροφορίες, ούτε από μαντικές ικανότητες.
Αλλά βγαίνει από δύο πράγματα.

Το πρώτο από την εικόνα που βλέπω μέσα στο γήπεδο. Ο Φιγκερόα ήταν κάποτε σπουδαίος παίκτης, δεν έκανε καριέρα ανάλογη με το όνομα που έφτιαξε βέβαια, αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτή την στιγμή ο άνθρωπος δεν μπορεί αντικειμενικά να παίξει μπάλα. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος. Την ίδια στιγμή που έγραφαν και έλεγαν ότι είναι από ατσάλι, ότι είναι πανέτοιμος, ότι ο... τρόπος που χτύπησε το πέναλτι έδειξε τι κίλερ είναι, αυτός έλεγε "νοιώθω ακόμα ενοχλήσεις δεν είμαι έτοιμος".

Φυσικά μετά από εκείνους τους ύμνους, ο Φιγκερόα ούτε ένα ματς δεν μπόρεσε να βγάλει ολόκληρο, δεν ξεκίνησε καν βασικός με τον Πλατανιά και όταν μπήκε για ένα ημίχρονο έδειξε ότι δεν μπορούσε να πάρει μέρος στο παιχνίδι.

Το δεύτερο που με οδηγεί στην πρόβλεψη του τι θα λένε και θα γράφουν σε ένα μήνα μέσα, είναι η επίγνωση μετά από τόσα χρόνια σ' αυτή την ομάδα, του πως βγαίνουν όσα λένε και γράφουν, καθώς και το ποιοι τα λένε και τα γράφουν.

Είναι σίγουρο δηλαδή -και έχει συμβεί εκατοντάδες φορές- ότι οι ίδιοι που σας έλεγαν "είναι θηρίο, έχει προσωπικότητα, χτίστε πάνω του, θα τους γεμίσει με γκολάκια ο Λούτσο" μόλις πέσει το... ανάποδο σύρμα, θα το γυρίσουν στο καλαματιανό σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Στο λεπτό και σαν να έχουν περάσει... χρόνια και αιώνες απ' όσα έλεγαν και έγραφαν.
Να μην το πολυβασανίζουμε άλλο το πράγμα όμως.

Προς το παρόν, προσέξτε κάτι στο... ρεπορτάζ. Το πως έχει εξαφανισθεί εντελώς οποιαδήποτε αναφορά σε ένα παίκτη, που μόλις πριν δυο βδομάδες σας έλεγαν, πως απέδειξε ότι είναι... ηγέτης, κίλερ, προσωπικότητα, τον τρέμουν ήδη στο... λιμάνι (ναι, γράφτηκε και αυτό μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι με την Κέρκυρα), ανανεώστε του τώρα το συμβόλαιο και χτίστε γύρω του την ομάδα και όλα τα σχετικά.

Αυτή είναι η... μαγεία του σύγχρονου Παναθηναϊκού ρεπορτάζ. Έτσι σαν να μην τρέχει τίποτε, τις μονές μέρες λέμε ότι μας κατέβει και τις ζυγές το ξεχνάμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Λογικά βέβαια και μετά απ' αυτό που έγραψα, περιμένετε σύντομα κάποια... αναφορά σχετικά. Με πιθανότερη κάποια... πληροφορία, ότι πέταγε στην προπόνηση ο Λούτσο, ή κάποια... προαναγγελία, με Λούτσο μπροστά ο Βονόρτας.

Φυσικά το πιθανότερο σ' αυτή την περίπτωση, είναι να ζορίσουν και τον Βονόρτα, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη, να κάνει παραπάνω πράγματα απ' όσα αντικειμενικά μπορεί και κυρίως αντέχει στην κατάσταση που είναι και να του τελειώσουν την μπάλα μια ώρα αρχύτερα.

Αλλά γι' αυτούς και για τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται, αυτό καμιά σημασία δεν έχει. Σημασία έχει να κερδηθεί... μια ακόμα μέρα επικοινωνίας με μούφες και αύριο... βλέπουμε.

Προς το παρόν όμως και μέχρι... νεωτέρας, το ερώτημα παραμένει σε σχέση με την ενημέρωση για την καθημερινή επικαιρότητα στον Παναθηναϊκό.

Που είναι ο Λούτσο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore