Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το ΕΓΚΛΗΜΑ των εγκλημάτων το καλοκαίρι του 2010





Έβλεπα την φωτογραφία του Καπετάνιου με τον Παύλο στο παιχνίδι μπάσκετ με την Μπαρτσελόνα.

Απλά την έβλεπα. Και σκέφτηκα για μια ακόμα φορά.

Τι έγκλημα έκαναν θεέ μου σ' αυτή την ομάδα; Ποιους "κατάφεραν" να διώξουν από τον Παναθηναϊκό;

Αυτό ειδικά το έγκλημα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2010, δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει καμία λογική. Καμία δικαιολογία. Κανένα λόγο.

Φανταστείτε σήμερα τον Παναθηναϊκό ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ με τις οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου στο τιμόνι ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του συλλόγου. Φανταστείτε το.

Όχι για μια πενταετία, αλλά για ένα... αιώνα ακόμα θα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.
Για ένα αιώνα.
Κι όμως.

Αυτόν τον γάμο, αυτή την ένωση, την τορπίλισαν με λύσσα  Την πολέμησαν με χυδαίο τρόπο. Την μπλόκαραν με βία και ύπουλα μέσα.

Οι στρατιές των... αγανακτισμένων. Και οι καθοδηγητές τους. Και τα δημοσιογραφάκια και πάσης φύσεως υπαλληλάκια να αβαντάρουν. Την αλητεία και την αποδόμηση του Παναθηναϊκού.

Καλοκαίρι του 2010 ήταν φίλοι μου.

Καλοκαίρι του 2010. Όταν ο Τζίγγερ είχε αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα. Και να μπει πρόεδρος στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό ο Παύλος ή ο Θανάσης.


Επανάσταση ξεσηκώθηκε με την μία. Χαμός στα σάιτ της Παναθηναϊκοφροσύνης. Στις Λεωφόρους της ντροπής, Στις Γκαζέτες και στα Πράσινα (;) νέα. Στις καθώς πρέπει αντικειμενικές εφημερίδες.

Απειλές, ύβρεις, τραμπουκισμοί και ότι τραβάει η ψυχή σας.
Με μοναδικό μότο ένα και μοναδικό.
Μην τυχόν και δεν αναλάβει ξανά πρόεδρος ο... Νικόλας Πατέρας.
Ναι ο Νικόλας Πατέρας.
Που τον ψάχνουν όλοι τώρα και δεν τον βρίσκουν.

Με αποκορύφωμα, την αηδιαστική και αλήτικη... διαδήλωση κάτω από τα γραφεία της ΠΑΕ. Και τις κραυγές στον Θανάση  πως αν δεχθεί να γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θα φοράει παντελόνια.

Μιλάμε δεν υπάρχει αυτό. Δεν έχει προηγούμενο.

Διαδήλωση και απειλές για να μην μείνει στον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη σαν χρηματοδότης και η οικογένεια Γιαννακόπουλου σαν διοίκηση.
Και όλοι αυτοί μιλάνε ακόμα.

Τολμάει και γράφει άρθρα για τον Παναθηναϊκό και ο Βασιλαράς και ο Αθανασίου και εκείνος ο απίθανος Παπαθεοδώρου που τότε έβριζε χυδαία ακόμα και τον Παύλο.

Που στην καλύτερη του έβαζαν και...όρο να αποκηρύξει τον...γυιό του, αν θέλει να τον...αποδεχθούν. Έβαζαν όρο στον Παύλο. Ο Παπαθεοδώρου ο Αθανασίου, ο Βασιλαράς !!!!!!


Και κάτι άλλοι απίθανοι που έβγαζαν και πανό "Παύλο η σιωπή είναι χρυσός". Μην τυχόν και γίνει πρόεδρος στην ΠΑΕ και δεν γίνει ο Νικόλας των ονείρων του;

Τολμάνε και μιλάνε ακόμα για τον Παναθηναϊκό τα πάσης φύσεως υπαλληλάκια, που έσκουζαν τότε στα ραδιόφωνα στα ρεπορτάζ, ότι θα... εκραγεί ο κόσμος αν δεν μπει ο Πατέρας πρόεδρος και αποδεχθεί ο Παύλος ή ο Θανάσης την θέση του προέδρου.

Και μου έγραφαν ρεπορτάζ για φωνή λαού και για χιλιάδες κόσμο κάτω από την ΠΑΕ, περιγράφοντας την μάζωξη καμιά διακοσαριά ατόμων με επικεφαλής τους πάσης φύσεως Πλυτάδες και Φορείς.

Πολλά είναι η αλήθεια εγκλήματα, έγιναν στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Το συγκεκριμένο όμως όχι απλά δεν έχει προηγούμενο. Αλλά είναι και η πιο τρανταχτή απόδειξη, ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα  ποτέ δεν λειτούργησε για τον Παναθηναϊκό. Ποτέ δεν σκέφτηκε το καλό του Παναθηναϊκού.

Αλλά λειτουργούσε πάντα και λειτουργεί ακόμα, σαν στρατός συγκεκριμένων παραγόντων και ανθρώπων.

Με στόχο ένα και μοναδικό. Αν δεν γίνει το δικό τους, αν δεν γίνει αυτό που ήθελαν τα... αφεντικά τους, αν δεν γινόταν να πάρουν με οποιοδήποτε τρόπο τον Παναθηναϊκό, αν δεν ήταν δυνατόν να καταφέρουν να βάζουν άλλοι τα λεφτά αλλά να διοικούν οι ίδιοι και τα αφεντικά τους, ο Παναθηναϊκό έπρεπε να διαλυθεί.

Αυτό ακριβώς. Να διαλυθεί.

Το κατάφεραν. Προς το παρόν βέβαια, γιατί η ιστορία ούτε ξεγράφει, ούτε συγχωρεί.

Απλά τελειώνοντας σκεφθείτε το. Ξαναδέστε τις φωτογραφίες και σκεφθείτε. Σε τι χέρια θα ήταν τώρα ο Παναθηναϊκός ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ και σε τίνων τα χέρια βρίσκεται.

Και ποιοι έκαναν αυτό το τεράστιο ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του Παναθηναϊκού, της ιστορίας του, του παρόντος και του μέλλοντός του.

Πάλι καλά που το μπάσκετ άντεξε και γλίτωσε.

1 σχόλιο:

  1. Eγω παντως φιλε ενα πραγμα δεν καταλαβαινω.Δεν γνωριζαν οι δυο αυτες μεγαλες οικογενειες τι θα επακολουθησει?Γιατι αν καταφεραν να κοροιδεψουν αυτους τοτε με ποια λογικη ο μεσος φιλος του Παναθηναικου θα αμφισβητησουσε κατι το οποιο ειχε την πληρη στηριξη αυτων?
    Ολοι εστω και για λιγο πιστεψαμε οτι μια ενωση οικονομικων κολοσσων θα μπορουσε αν μη τι αλλο να μας προσφερει ηρεμια σταθεροτητα και ποδοσφαιρικη μακροημερευση.Λαθος μας.
    Το θεμα ειναι πλεον αν υπαρχει κανεις που θελει να ασχοληθει σοβαρα με την ομαδα και να μπορει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore