Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η τελευταία ευκαιρία του Αλαφούζου





Κι όμως. Ο Αλαφούζος έχει ακόμα την ευκαιρία να βγάλει τον Παναθηναϊκό απ' αυτό το τέλμα. Και δεν λέω να τον οδηγήσει ψηλά, ή εκεί που ήταν ή να τον ξανακάνει μεγάλο. Αυτό πάει πια, αυτοί που τον διέλυσαν έκαναν καλή δουλειά.

Μπορεί όμως ο Αλαφούζος να δώσει πνοή, αξιοπρέπεια, λογική και ηρεμία σ' αυτό  τον σύλλογο.
Αρκεί να θέλει από την μια και να τολμήσει απ' την άλλη.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ας μην έχει και ο ίδιος καμιά αυταπάτη πλέον.
Αυτοί στους οποίους στηρίχθηκε και του έταξαν να τον βοηθήσουν και οικονομικά, τον πούλησαν.

Αυτοί που διάλεξε να τον συμβουλεύσουν, τον κατέστρεψαν με όσα τον συμβούλευσαν, ή πιο σωστά τον ανάγκασαν να κάνει.

Αυτοί που τον περιστοιχίζουν, αποδείχθηκαν όλοι σχεδόν ανίκανοι στο πόστο τους.

Ακόμα και στο να τον προστατέψουν απέτυχαν. Μια ματιά μόνο να ρίξει στα σχόλια, ακόμα και κάτω από τα ίδια τους τα άρθρα που είναι σε γενικές γραμμές ελεγχόμενα, θα το καταλάβει.

Αυτοί που έκαναν τις όποιες επιλογές έγιναν σε όλους τους τομείς, αποδείχθηκαν όχι απλά άσχετοι και ανίκανοι, αλλά άκρως επικίνδυνοι.

Αυτοί  που με δική του ευθύνη έχουν αναλάβει να του μεταφέρουν την εικόνα της ομάδας, τις διαθέσεις και σκέψεις του κόσμου, την κατάσταση συνολικά στον σύλλογο, φάνηκε πλέον και στους πιο αφελείς ότι του έλεγαν ψέμματα. Ψέμματα με μοναδικό σκοπό, να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, να κρύψουν την αλήθεια και τις ευθύνες τους και να κρατήσουν τις θέσεις, τα πόστα και τους μισθούς τους.

Θα πρέπει ήδη να έχει συνειδητοποιήσει, πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτε απ' ότι έχει ειπωθεί, προγραμματισθεί και... σχεδιασθεί.

Ούτε η επιστροφή στη Λεωφόρο θα γίνει, ούτε χρήματα θα βρεθούν, ούτε παίκτες ανταγωνιστικοί και ικανοί να φορέσουν την φανέλα του Παναθηναϊκού θα βρεθούν και θα έρθουν, ούτε λογικός και επαγγελματίας προπονητής, ούτε ο κόσμος θα γυρίσει κοντά στην ομάδα, ούτε υπάρχει περίπτωση να πιάσει ακόμα και τα φετινά ελάχιστα στάνταρ εγγραφών στην Συμμαχία και διαρκείας, από την νέα περίοδο.

Τόσο απλά και τόσο... δυσάρεστα είναι τα πράγματα. Και τόσο σκληρή η πραγματικότητα.

Από κει και πέρα είναι στο χέρι του. Αν δεν τα έχει καταλάβει όλα αυτά και δεν τα βλέπει, καλό είναι να κάτσει μια μέρα με όσους εμπιστεύεται, δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί, ο Παναγόπουλος, ο Λουκάκος, δεν ξέρω ποιος άλλος και να τα δουν όλα αυτά ρεαλιστικά και πραγματικά.

Είναι θέμα χρόνου να βρει σε τοίχο κι ο Παναθηναϊκός και αυτός ο ίδιος.
Αν δεν το θέλει αυτό, θα πρέπει να αντιδράσει.

Και αντίδραση ουσιαστική  όσο εξακολουθεί να έχει όλο αυτό το συνονθύλευμα ανίκανων, επικίνδυνων, άσχετων, ανεύθυνων και εντελώς ακατάλληλων -ακόμα και από πλευράς εντιμότητας και ηθικής- δίπλα του, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει.

Ο μόνος τρόπος είναι να λειτουργήσει σαν πραγματικός παράγοντας του Παναθηναϊκού και ειδικά ηγέτης του, να τους κάτσει όλους αυτούς στο σκαμνί, να τους ζητήσει εξηγήσεις για τον ρόλο και την προσφορά του καθενός, να ψάξει στην τελική τα κίνητρα και τους σκοπούς τους.

Και αν διαπιστώσει και αυτός αυτά που βλέπει πια όλος ο κόσμος, ας τους δώσει μια να πάνε από κει που ήρθαν, να ανασάνει η σύλλογος και να μπει σε μια άλλη λογική και πορεία η ομάδα.

Μόνο έτσι έχει μια ελπίδα να σώσει ότι σώζεται ακόμα και κυρίως να καταφέρει αυτό που έπρεπε να είχε βάλει σαν ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ από την αρχή.

Να συσπειρώσει δηλαδή τον κόσμο, να καθαρίσει τον Παναθηναϊκό, από τους άσχετους, τα λαμόγια και όσους ευθύνονται για όσα ο ίδιος συνάντησε όταν ανέλαβε τα ηνία του και να κάνει μια νέα αρχή ενότητας και στησίματος της ομάδας.

Δυστυχώς όσο κι αν πονάει κι επειδή από... μικρό κι από... τρελό ακούς την αλήθεια, ο Φάμπρι είχε δίκιο. Αυτό το πράγμα δεν έχει σωτηρία. Θέλει ξήλωμα και στήσιμο από την αρχή.
Και μ' αυτούς που επέλεξε να έχει δίπλα του ή πιο σωστά να τεθεί υπό την ομηρία τους, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Κι από κει και πέρα είναι θέμα χρόνου αν δεν έφτασε ήδη η ώρα, σε λίγο καιρό ακόμα και αυτοί να είναι πια στο... απυρόβλητο από την στιγμή που τους κρατάει στον Παναθηναϊκό και στηρίζεται πάνω τους και να είναι ο ίδιος προσωπικά πια σε πρώτο φόντο σαν βασικός υπεύθυνος.

Θα είναι άδικο γι' αυτόν, αλλά όμως, όσο δεν αντιδράει και δέχεται παθητικά όλο αυτό το συνονθύλευμα να κάνει κουμάντο, είναι δεν είναι άδικο, η ευθύνη πια θα είναι όλη δικιά του.

Ας διαλέξει λοιπόν. ή θα δει την πραγματικότητα και θα σώσει έστω και την ύστατη ώρα τον Παναθηναϊκό, ή θα τον βυθίσει αύτανδρο και χωρίς δρόμο επιστροφής, μαζί με όλα αυτά τα λαμόγια που τον κρατάνε όμηρο.

Είναι καθαρά πια θέμα, επίγνωσης, λογικής, θέλω και τόλμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore