Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πηγαίνει σαν τον... κάβουρα



Είναι λογικό να ακούγονται κάθε μέρα και τρία-τέσσερα διαφορετικά ονόματα για διάφορα πόστα στον Παναθηναϊκό. Γίνεται αυτό πάντα σε περιόδους αναζήτησης τεχνικών διευθυντών, προπονητών και γενικά μεταγραφικές περιόδους.

Εκείνο που δεν είναι λογικό, είναι να πηγαίνεις σαν τον...κάβουρα σ' αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή... ανάποδα.

Το θέμα λοιπόν στον Παναθηναϊκό, δεν είναι ότι ακούγονται όλα αυτά που ακούγονται. Κι ούτε η ποσότητα, ούτε η ποιότητα είναι το παράξενο.

Λογικό είναι να προτείνονται μια σειρά ονόματα, ξέρουν όλοι ότι ο Παναθηναϊκός αναζητάει τεχνικό διευθυντή και προπονητή, ο καθένας έχει τις άκρες του και τις προβάλλει, φυσιολογικός είναι λοιπόν ο ορυμαγδός ονομάτων.

Όμως εδώ υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που όλοι την ξεχνάνε και κανείς δεν ασχολείται με αυτή. Μια λεπτομέρεια, που είναι προϋπόθεση για να έχουν νόημα όλα αυτά που ακούγονται κάθε μέρα.

Κι αυτή είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το τι μέλλει γενέσθαι σ' αυτή.

Το ρεπορτάζ λέει πως θα γίνει. Φυσικά το ρεπορτάζ έτσι όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό και... από τον Παναθηναϊκό, έχει πει άλλες δέκα φορές ότι θα γίνει και δεν έγινε.

Αυτή την φορά όμως, το έχει δηλώσει δημόσια και έχει δεσμευθεί και ο Αλαφούζος προσωπικά. Αλλά κι αυτό όμως έχει γίνει σχεδόν άλλες τόσες φορές και πάλι δεν υλοποιήθηκε.

Για να μιλήσουμε σοβαρά λοιπόν. Αυτή την στιγμή, δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να συζητάει στα σοβαρά με τεχνικούς διευθυντές, προπονητές, μάνατζερς ποδοσφαιριστών και όλα τα σχετικά, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα τα δεδομένα της σεζόν που τελειώνει από την μια και της σεζόν που έρχεται κατά κύριο λόγο απ' την άλλη.

Και ταυτόχρονα, δεν είναι σοβαρές περιπτώσεις τεχνικών διευθυντών ή προπονητών, αν συζητάνε αυτή την στιγμή με μια ομάδα, που δεν είναι σε θέση να τους παρουσιάσει συγκεκριμένα τα δεδομένα της δουλειάς που πρόκειται να αναλάβουν.

Αυτό εξηγεί και εν μέρει, τις αποστάσεις που κρατάνε από το σχετικό ρεπορτάζ και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, όσα από τα ονόματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με σεβασμό και σοβαρότητα τον Παναθηναϊκό, σπεύδοντας να διαψεύσουν οποιαδήποτε επαφή, όπως έκανε πρόσφατα ο Λυμπερόπουλος.

Γιατί δεν γίνεται να είσαι σοβαρός στην δουλειά σου και να συζητάς με μια ομάδα, πριν καν αυτή είναι σε θέση να σου πει τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα κληθείς να δουλέψεις.

Αυτά και πέρα απ' αυτή καθ' αυτή την ουσία των ονομάτων που παρελαύνουν καθημερινά στις εφημερίδες και τα σάιτ, καθώς και τον τρόπο και την "επιχειρηματολογία" με την οποία παρουσιάζονται. Αυτή είναι άλλη κουβέντα, που να μην την μπλέξουμε τώρα εδώ με αυτό που συζητάμε.

Και το οποίο καταλήγοντας είναι, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα να διαμορφώσει και να σιγουρέψει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του στην νέα σεζόν και μετά να αναζητήσει, να προσαρμόσει και να εντάξει σ' αυτό το πλαίσιο, τους όποιους στόχους του σε όλα τα επίπεδα.

Κι αυτοί οι όροι και προϋποθέσεις είναι αναπόσπαστα δεμένες, με το αν θα γίνει κατά πρώτο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το πόση θα είναι αυτή τελικά κατά δεύτερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore