Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η πασαρέλα και το σόου με Νταμπίζα, Αναστασίου





Μιλάμε για πραγματική ικανότητα. Να καίνε δηλαδή στον Παναθηναϊκό ένα θέμα και ένα όνομα, πριν καν επισημοποιηθεί η απόκτηση ή η πρόσληψή του.

Αυτό που γίνεται με τον Αναστασίου και τον Νταμπίζα, είναι ένα ακόμα τρανό παράδειγμα σχετικά.

Κατ' αρχήν για τον Νταμπίζα. Δεν γίνεται να εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται η περίπτωσή του, με εντελώς αντιποδοσφαιρικά κριτήρια. Και από τις δυο μπάντες. Κι απ' αυτούς δηλαδή που προσπαθούν να... προωθήσουν την πρόσληψή του και απ' αυτούς που προσπαθούν να την... εμποδίσουν.

Και οι δυο, που σημειωτέον και οι δυο είναι κομμάτια του ίδιου μηχανισμού, μιλάνε και επιχειρηματολογούν με κριτήρια τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο.

Οι μεν να πάρουμε τον Νταμπίζα γιατί είναι... κουμπάρος του Καραγκούνη και οι δεν να μην πάρουμε τον Νταμπίζα γιατί ήταν ή είναι... Ολυμπιακός.

Πιάσε το αυγό...και κούρευτο δηλαδή.

Με αποκορύφωμα την σημερινή "είδηση" ότι δηλαδή τον θέλουμε τον Νταμπίζα (αλίμονο άλλωστε αφού είναι και... κουμπάρος του Καραγκούνη), αλλά οι... οργανωμένοι βάζουν βέτο και ανάβουν... στοπ στην πρόσληψη Νταμπίζα.

Τι θα πει αυτό αλήθεια;

Τι πάει να πει... οι οργανωμένοι ανάβουν στοπ στην πρόσληψη οποιουδήποτε σαν τεχνικού διευθυντή;

Με τι γνώσεις και τι κριτήριο αποφασίζουν οι οργανωμένοι για το πιο κρίσιμο πόστο σε μια ποδοσφαιρική ομάδα;

Και το θέμα δεν είναι ότι οι οργανωμένοι ανάβουν στοπ στον Νταμπίζα.

Το θέμα είναι ότι ή θα εισακουστούν και θα γίνει το δικό τους, ή θα προσλάβουν από την ΠΑΕ και κάνα δυο... Παναθηναϊκά ονόματα στον Παναθηναϊκό, για να τα χρησιμοποιήσουν σαν περιτύλιγμα και ασπίδα στον Νταμπίζα, και να... καμφθούν οι αντιδράσεις των οργανωμένων.

Απ' όπου δηλαδή και αν το πιάσεις το πράγμα, είναι ήδη... καμένο από χέρι.

Περίπτωση με λίγα λόγια, να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο σαν τέτοιο που πάμε να το προσλάβουμε, δηλαδή σαν τεχνικός διευθυντής, αν έχει τα προσόντα, αν έχει τις γνώσεις, αν έχει το πλάνο που θέλουμε, δεν υπάρχει. Οπότε από κει και πέρα τι να συζητάμε και τι να μην συζητάμε.

Όσοι τουλάχιστον επιμένουν να θέλουν να δουν καθαρά ποδοσφαιρικά το πράγμα, δεν έχει και νόημα σ' αυτό το πλαίσιο να πουν οτιδήποτε.

Όσο για την περίπτωση Αναστασίου, τι να πει κάποιος;

Εδώ αντί να καταλάβουν όλοι, σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός και τι πρέπει να γίνει από την νέα σεζόν, γίνεται διαγωνισμός πασαρέλας και αυτοδιαψεύσεων, με συχνότητα δύο φορές την μέρα.

Και καλά από την ΠΑΕ, τους επικοινωνιολόγους της συμφοράς της και τους παρατρεχάμενους πάσης φύσεως, να πεις τα περιμέναμε.

Αλλά ο Αναστασίου, είναι ποτέ δυνατόν να δίνει κάθε μέρα συνεντεύξεις στην... Ολλανδία και να αναλύει γιατί είναι... κατάλληλος για προπονητής στον Παναθηναϊκό; Στο καλό σας τώρα ρε παιδιά, που έχει ξαναγίνει αυτό; Τι σόι παράσταση είναι πάλι αυτή;

Τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο αυτή η καθημερινή αυτοδιαφήμιση από την μια και αυτοδιάψευση από την άλλη;

Έχουν καταλάβει και οι δυο πλευρές του... σόου, για τι πράγμα μιλάμε εδώ πέρα; Έχουν καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι και αντίστοιχα οι άνθρωποι που θα κληθούν να δουλέψουν σε οποιοδήποτε πόστο σ' αυτόν, θα αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες συνθήκες και δυσκολίες;

Αν κρίνω πάντως απ' όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω καθημερινά, μάλλον όχι.

Και κυρίως δεν βλέπω να υπάρχει, ούτε συναίσθηση της πραγματικότητας, ούτε συναίσθηση του για ποια ομάδα μιλάνε όλοι αυτοί.

Κι αυτό είναι ο χειρότερος οιωνός. Για την αποτελεσματικότητα και της όποιας επιλογής, αλλά της δουλειάς που θα κληθεί να κάνει αυτή η επιλογή, αν και όποτε γίνει.

Έλεος πια δηλαδή. Ας γίνει κάτι έστω και για μια φορά με νορμάλ τρόπο και νορμάλ κριτήρια. Έστω για μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore