Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δυστυχώς δεν μας κάνουν πλάκα




Καταλαβαίνετε φαντάζομαι γιατί δεν υπήρχε λόγος να γράψουμε και να πούμε οτιδήποτε χθες. Οι εξελίξεις έτσι κι αλλιώς ήταν έτοιμες και ήδη αποφασισμένες. Καθώς και η "αντίδραση" αυτών που λυμαίνονται τα απομεινάρια του Παναθηναϊκού μετά και την νέα ξεφτίλα με τον Πλατανιά.

Κάποιος φίλος, μου έστειλε μήνυμα χθες, λέγοντάς μου "Κώστα δεν γράφεις σήμερα επειδή είναι τέτοιες οι εξελίξεις που μόνο πρωταπριλιά θα μπορούσες να σχολιάσεις;".

Η πλάκα είναι ότι δεν ήταν καν έτσι. Απλά πια, δεν έχει νόημα να περιμένεις τις εξελίξεις και τις αποφάσεις. Αυτές τις ξέρουμε και μάλιστα τις έχουμε προαναγγείλει μέρες πριν γίνουν.

Αν κάτι έχει σημασία πλέον, είναι να περιμένεις να δεις, τον σχολιασμό και την επίσημη εξήγηση των εξελίξεων και αποφάσεων, για να διαπιστώσεις πόσο θράσος μπορεί να υπάρχει ακόμα.

Μόνο και μόνο γι' αυτό. Γιατί κατά τα άλλα, είναι τελειωμένη ιστορία η κατάληξη και αυτών των εξελίξεων και αποφάσεων.

Σήμερα λοιπόν που πια έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και από τα δύο, ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να ξετυλίξουμε το κουβάρι.
Και πρώτα-πρώτα για τον δύστυχο τον Φάμπρι.
Τον λέω και τον ξαναλέω δύστυχο, γιατί τελικά μόνο αυτός πίστευε πως τον είχαν φέρει στον Παναθηναϊκό για κανονικό προπονητή.

Ποτέ δεν τον έφεραν σαν τέτοιο. Δεν τους ένοιαζε άλλωστε να φέρουν προπονητή. Δεν είχε σημασία να φέρουν προπονητή, γιατί απλούστατα δεν είχε αντικείμενο. Καθώς η ομάδα και η πορεία της, ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε όλο αυτό το κύκλωμα που έχει στρογγυλοκαθίσει στον σβέρκο του Παναθηναϊκού και υπαγορεύει αποφάσεις και επιλογές στον Αλαφούζο που έχει αποδεχθεί αυτή την ομηρία.

Ένα τύπο που να είναι εύκαιρος για θύμα ανά πάσα στιγμή γύρευαν και ταυτόχρονα ένα τύπο που εκτιμούσαν ότι θα ήταν σχετικά απλό να του υπαγορεύουν κάθε στιγμή τι να κάνει, ποιους να βάζει και τι να λέει μετά από κάθε παιχνίδι.

Προδιαγραμμένη ήταν η τύχη του δύστυχου Φαμπρισιάνο, απλά τους έκατσε λίγο πιο τρελός και αθυρόστομος από ότι τον περίμεναν και γι' αυτό... κράτησε και τόσο η παραμονή του στον πάγκο.

Δεν αρκούσε δηλαδή να χάσουμε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να τον διώξουμε, αλλά έπρεπε να... περιμένουμε κάτι πιο... ηχηρό, όπως ήττα από τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ για να τον ξεφορτωθούμε. Όπως και τον Ρότσα, που... έπρεπε να έρθει μια ταπεινωτική ήττα όπως η τριάρα από την Βέροια, για να απαλλαγούμε κι απ' αυτόν.

Αυτή είναι η ουσία και όλα τα υπόλοιπα είναι για να τα δίνουν στους δημοσιογράφους που ελέγχουν, να τα γράφουν και να τα λένε και να νομίζουν ότι έτσι ελέγχουν και τον κόσμο και την λογική και την αξιοπρέπειά του.

Δηλαδή για να πιάσουμε και την... επίσημη εξήγηση της απόφασης για την απομάκρυνση του Φάμπρι, πλάκα μας κάνουν τώρα στον Παναθηναϊκό που λένε ότι τον έδιωξαν γιατί μίλησε άσχημα για τους παίκτες;
Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τους παίκτες;

Δηλαδή τι τους προσβάλλει περισσότερο τους παίκτες; Να πει ο προπονητής ότι δεν έχουν ''κοχόνες'' μετά από την ήττα από τον Πλατανιά μέσα στο ΟΑΚΑ, ή το να τους λέει επίσημα η ΠΑΕ μέσω της γραμμής που μοίραζαν Βασιλαράδες και Δροκόπουλοι μετά την Βέροια, ότι... δεν ήθελαν κάποιοι να κερδίσουμε και ήταν... ύποπτη η αγωνιστική τους συμπεριφορά;

Ποιους παίκτες πήγαν να προστατέψουν δηλαδή από τις δηλώσεις του Φάμπρι;

Αυτούς που τους στέλνουν κάθε τρεις και λίγο τους συνδεσμίτες μέσα στην Παιανία, να τους την πέφτουν στα ίσα και μέχρι χειροδικίας στην διάρκεια της προπόνησης;
Αυτούς που τους στήνουν λαϊκά δικαστήρια έξω από τα επίσημα, μετά από κάθε στραβή στο ΟΑΚΑ;
Δηλαδή ποιόν πάνε να κοροϊδέψουν; Τον εαυτό τους, τους παίκτες ή τον κόσμο;
Αλλά τι να λέμε τώρα.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο, να αρθρογραφούν δημοσιογράφοι, με την ίδια ακριβώς φρασεολογία και τα επιχειρήματα, που χρησιμοποιούσαν εναντίον του Φάμπρι οι συνδεσμίτες του Φορέα, όταν έκαναν το πέσιμο στην Παιανία.
Ότι δηλαδή, αν ήταν αλλιώς τα πράγματα εσύ ούτε έξω από την Παιανία δεν θα πέρναγες.

Μιλάμε για φοβερό επιχείρημα. Αφού ήταν έτσι, γιατί δεν το λέγατε όταν τον πήραμε τον Φάμπρι ρε παιδιά και διώξαμε νύχτα τον Ρότσα; Να πω ότι πέρασε ένας χρόνος και τώρα το καταλάβατε, πάει στο καλό, αλλά κάτι βδομαδούλες είναι εδώ ο δύστυχος. Κάτι βδομαδούλες.

Τόσες πέρασαν από την μέρα που γράφατε ύμνους για την απόφαση να φύγει ο Ρότσα και να έρθει ένας προπονητής... λάτρης της πειθαρχίας, όπως λέγατε.
Πότε λοιπόν κοροϊδεύατε τον κόσμο; Τότε που τον πήραν τον Φάμπρι, ή τώρα που τον έδιωξαν;
Ή πιο σωστά και τότε και τώρα, ανάλογα με το τι σας έλεγαν να πείτε και να γράψετε;

Γιατί παλικάρια  δεν ήμουν εγώ που έγραφα ύμνους για τα βίντεο με τις ομιλίες του Αλ Πατσίνο και ανέβαζα αποσπάσματα από τις ταινίες στα σάιτ, με τίτλο "έτσι τους έφτιαξε" επειδή κερδίσαμε τα μικρά της ΑΕΚ. Δεν ήμουν εγώ. Εσείς ήσασταν. Που τώρα τολμάτε και γράφετε και λέτε κιόλας, ότι ο Φάμπρι το παρατράβηξε πότε με τις δηλώσεις του, πότε με τις ταινίες, πότε με τις ομιλίες του.

Να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Εντάξει οι καιροί είναι δύσκολοι, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά πέστε και καμιά αλήθεια μια φορά. Έτσι για να σπάσει η μονοτονία.

Η μόνη αλήθεια που έχετε πει και έχει πει και ο Παναθηναϊκός, είναι ότι τον Φάμπρι τον διώχνουμε για τις δηλώσεις του. Αυτό είναι αλήθεια όντως. Αλλά είναι η μισή αλήθεια.

Καθώς δεν ήταν οι δηλώσεις για τις ''κοχόνες'' των παικτών που ενόχλησε. Αλλά τα άλλα που είπε, Ότι αυτό το πράγμα θέλει ξήλωμα και στήσιμο απ' την αρχή. Ότι οι διοικούντες πρέπει να σταματήσουν να έχουν τα χέρια μπροστά από το πρόσωπό του και να κάνουν ότι δεν βλέπουν την πραγματικότητα.

Γι' αυτό τον φάγατε τον Φάμπρι. όπως κι όλους εδώ που τα λέμε σ' αυτή την ομάδα. Όχι για την δουλειά, ούτε με κριτήριο αν αξίζουν ή όχι.

Αλλά για το τι λένε, για το αν κάνουν ή όχι τα χατίρια των δημοσιογράφων, των συνδεσμιτών και... επίλεκτων στελεχών της ΠΑΕ, των... αφανών και... εμφανών εκπροσώπων συγκεκριμένων αμέτοχων-μετόχων και όλα τα σχετικά.

Γι' αυτό άλλωστε διώξατε και τον Ρότσα, γι' αυτό φυσικά έχετε έτοιμο και τον Γιάννη τον Βονόρτα αν κάνει κι αυτός αντίστοιχα... στραβοπατήματα.

Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες, ψέμματα και... πληρωμένες καταχωρήσεις. Η ομάδα, το παρόν, το μέλλον της και η κατάστασή της, ποτέ δεν ήταν ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ κριτήριο για οποιαδήποτε απόφαση και επιλογή σας.

Κι επειδή αυτό το ανοσιούργημα και ποδοσφαιρικά και λογικά και Παναθηναϊκά,  έχετε... εξασφαλίσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ότι θα το στηρίζουν δέκα δημοσιογράφοι και τριάντα συνδεσμίτες, νομίζετε ότι δεν τρέχει και τίποτε κιόλας και ότι ο κόσμος θα τα καταπιεί όλα αμάσητα.

Αλλά ούτε και σ' αυτό θα πέσετε μέσα. Ούτε και σ΄ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore