Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η... ώρα, η συνέλευση, η μείωση, η Λεωφόρος και ο Θεός βοηθός





Εντάξει. Μια χαρά πήγε η σημερινή μέρα. Η πρώτη μέρα της προσπάθειας για... ξαναστήσιμο σε υγιείς βάσεις του Παναθηναϊκού  για να καταλαβαινόμαστε.

Πιστεύοντας ότι το σημερινό παραλήρημα ανοησίας και αντιποδοσφαιρικής πασαρέλας, για την ώρα τελείωσε, ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μια σούμα, απ' όσα απίστευτα ακούσαμε και διαβάσαμε ήδη στο... ρεπορτάζ.

Κατ΄ αρχήν, μάλλον θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την... ώρα. Κάποιο μπέρδεμα δηλαδή, κάτι τέτοιο.

Νόμιζα πως για τα... παιδιά, σήμερα ήταν η... ώρα. Έτσι τουλάχιστον έλεγε το πανό.

Για να πω την αλήθεια, ίσως να υπάρχει ακόμα... ώρα. Μπορεί το πανό να αναφερόταν σε... ώρα Γκρίνουϊτς ή σε... ώρα Λατινικής Αμερικής.

Οπότε ας μην απελπιζόμαστε. Άλλωστε αν... ερχόταν η ώρα και... περνούσε, δεν μπορεί, τα... παιδιά θα είχαν... αντιδράσει. Με την ίδια ένταση και οξύτητα φυσικά που είχε και το,.. πανό. Κάτι σε... α να χαθείτε, άντε καλέ πάρτε ένα ρολόι της προκοπής, κάπως έτσι τέλος πάντων.

Από κει και πέρα, τα πράγματα κύλησαν... φυσιολογικά.

Μιλάμε έγινε η συνέλευση της Συμμαχίας. Στην οποία όπως λένε τα ρεπορτάζ, πήραν μέρος σχεδόν... είκοσι άτομα. Τα οποία έστησαν ψιλοκουβεντούλα και σχεδίασαν τον Παναθηναϊκό της επόμενης μέρας.
Τόσο καλά.

Κι όταν λένε κάποιοι κακεντρεχείς, ότι ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή είναι στα χέρια μιας παρέας που κάνει ότι της κατεβάσει η γκλάβα της ή ότι της λέει ο Φορέας, είναι και κακοί κιόλας.

Εδώ που τα λέμε πάντως, πήρε και μια σωστή απόφαση η συνέλευση. Να μειώσει τον αριθμό των μελών του ΔΣ σε Δεκατρία. Κι όπως λέει το ρεπορτάζ, ο λόγος ήταν για να τιμηθεί η... Θ.13.

Εδώ πια μιλάμε για παράνοια πραγματική. Κάναμε το ΔΣ 13μελές για να... τιμήσουμε την Θ.13. Κι εγώ που νόμιζα, ότι τα ΔΣ συγκροτούνται με βάση τις ανάγκες του συλλόγου, τα πόστα που πρέπει να καλυφθούν και τις αντικειμενικές δυνατότητες των μελών του.

Ειλικρινά, πιο αστεία ερμηνεία για τον αριθμό των μελών του ΔΣ ομάδας, δεν έχω ξανακούσει.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, η απόφαση είχε πάνω απ' όλα μια δόση... ρεαλισμού. Ήταν λογικό δηλαδή εδώ που τα λέμε. Καθώς αν πάρουμε υπ' όψιν μας ότι το προηγούμενο ΔΣ είχε εικοσιένα μέλη και στην Γενική συνέλευση παραβρέθηκαν γύρω στα είκοσι άτομα, θα χτυπάγαμε και άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία.

Θα ήταν δηλαδή ο μοναδικός οργανισμός στον κόσμο, που η Γενική Συνέλευση θα είχε λιγότερα μέλη από το... Διοικητικό Συμβούλιο.

Οπότε με την μείωση των μελών του, αυτή τουλάχιστον την... πατέντα την αποφύγαμε.

Σκεφτόμουν πάντως με την ευκαιρία, πως αν το κριτήριο αυτό ακολουθούσαν και άλλες ομάδες στην Ελλάδα και στον κόσμο, θα είχαμε πραγματικά ομορφιές απείρου κάλους.

Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα θα έπρεπε να έχει... 4μελές ΔΣ. Η ΑΕΚ 21μελές και πάει λέγοντας. Μόνο η Μίλαν θα είχε ένα σχετικό προβληματάκι, καθώς εκεί υπάρχει η ΚΟΥΡΒΑ 68 αν δεν κάνω λάθος, οπότε... 68μελές ΔΣ μάλλον σε... ΟΗΕ θα έφερνε παρά σε ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Κατά τ' άλλα, πήξαμε στην σοβαρότητα.

Στην κυριολεξία ο καθένας έλεγε ότι γούσταρε. Κι η πλάκα είναι ότι το... ρεπορτάζ όλα τα είδε φυσιολογικά και τα αναπαρήγαγε απλά σαν ειδήσεις. Έτσι...ασχολίαστα.

Πολύ φυσιολογικό λοιπόν, θεώρησαν όλοι την εξήγηση, ότι τον Νταμπίζα τον πρότεινε ο... Καραγκούνης στον Αλαφούζο. Μιλάμε όντως για το απόλυτο ποδοσφαιρικό κριτήριο.

Όπως φυσιολογικότατο επίσης φάνηκε σε όλους, το ότι αφού αντιδράει ο κόσμος, θα τον πάρουμε μεν (προφανώς γιατί έχουμε... υποχρέωση) αλλά δεν θα τον κάνουμε τεχνικό διευθυντή, αλλά... για κάποιο άλλο πόστο, αγνώστου προς το παρόν τίτλου και αρμοδιοτήτων.

Πάρτι κανονικό και με τον νόμο δηλαδή.
Κι από κοντά τα όργανα.

Ο Αναστασίου θα φέρει μαζί του δικό του βοηθό και δικό του γυμναστή. Δηλαδή... επιτελείο τώρα όχι αστεία. Ούτε ο Μουρίνιο δεν θα έφερνε τόσους μαζί του. Αλλά είπαμε. Υπάρχει... ευχέρεια στις... προσλήψεις. Ταυτόχρονα όμως, το... ρεπορτάζ λέει, ότι θα μείνει στο τεχνικό επιτελείο και ο... Βονόρτας. Και θα αναλάβει και ο Σαραβάκος, Αλλά θα έχει ρόλο και ο Νταμπίζας.

Φέρτε μας τον ψυχίατρο με λίγα λόγια. Κι αν δεν έρθει για μας, ας έρθει τουλάχιστον να κουράρει τον... Νταμπίζα, που έχει τραύματα από την παιδική του ηλικία όπως είπε και ο πρόεδρος.

Ούτε αύριο δεν θα τελειώσουμε αν συνεχίσουμε. Αρκεί μόνο να σας πω ότι το άκουσα κι αυτό και το έλεγε στα σοβαρά κιόλας το ρεπορτάζ. Ότι θα αυξήσουμε... 4000 την χωρητικότητα της Λεωφόρου. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Παιχνιδάκι από... τεχνική και κατασκευαστική άποψη. Σε ένα γήπεδο με 15000 θέσεις θα του κοτσάρουμε και άλλες 4000. Περίπου το 30% δηλαδή.

Και υπάρχει και έτοιμη... μελέτη όπως λέει το ρεπορτάζ. Επειδή τα πέταλα... δεν αντέχουν, θα φτιάξουμε πρόσθετη εξέδρα πάνω από τα επίσημα στην πλευρά της Αλεξάνδρας. Τύφλα να χει ο Καλατράβα εδώ που τα λέμε.

Αυτόν τον αρχιτέκτονα και μηχανικό πάντως, που θα μπορέσει με βάση το... πεζοδρόμιο της Αλεξάνδρας -μην γελάτε έτσι ακριβώς περιέγραψαν το... τεχνικό πλάνο- θα βάλει εξέδρα 4000 θέσεων πάνω από τα επίσημα, έχω ειλικρινά μεγάλη περιέργεια να τον γνωρίσω.

Βέβαια υπάρχει όπως άκουσα και διάβασα και... εναλλακτικό σχέδιο. Να... στενέψουμε τα καθίσματα στην Λεωφόρο. Δηλαδή... χοντροί τέλος από το γήπεδο. Να πάνε να κάνουν δίαιτα ή να αλλάξουν ομάδα.

Πάει η σαχλαμάρα σύννεφο δυστυχώς και όλοι βαράνε το βιολί λες και απευθύνονται σε Μαμελούκους.
Για να τελειώνουμε όμως.

Το θέμα εδώ δεν είναι όλα αυτά τα απίθανα που ακούστηκαν με το καλημέρα του σχεδιασμού της νέας χρονιάς.

Το θέμα εδώ είναι, η παντελής έλλειψη σοβαρότητας από τους ανθρώπους που χειρίζονται αυτή την στιγμή τις τύχες του Παναθηναϊκού.

Και μαζί μ' αυτό, είναι αυτή η ντροπιαστική ομερτά σιωπής και αποδοχής, από αυτούς που κάποτε ήταν πρώτη γραμμή στις επάλξεις του... αγώνα. Από την ηγετική μερίδα των οργανωμένων του Φορέα δηλαδή και τους δημοσιογράφους.

Αυτό το τελευταίο ειδικά δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει.

Αυτά προς το παρόν και συγνώμη αν σας κούρασα. Αλλά πιστέψτε με. Ασχολήθηκα με το 1/10 αυτών που ήθελα να ασχοληθώ. Οι τύποι είναι πραγματικά... αστείρευτοι.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς φίλε Κώστα έχουμε περικυκλωθεί από φελλούς, και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι είναι το λιγότερο επικίνδυνοι.
    Ποία είναι η άποψή σου για "τους 100 του Παναθηναϊκού?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και μιλάς για Λεωφόρο.Τουλάχιστον δεν θα έχουμε τικετ κλαμπ και λοιπούς να αλωνίζουν στη Λεωφόρο..Που αν δεν ήταν ο Μακρόπουλος θα την είχαν κατεδαφίσει τώρα..η μήπως ο...εγγυτής δεν θα το επέτρεπε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore