Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Θα είναι οδυνηρά αργά και χωρίς επιστροφή

Επειδή όλο και περισσότερο βλέπω να μας οδηγεί το... όραμα της ΑΕΚ. Δυστυχώς θα γίνω και πάλι μάντης κακών.

Την ΑΕΚ λοιπόν μην την κλαίτε. Ή μάλλον κλάψτε την, είναι πραγματικά οδυνηρό αυτό που περνάει και θα περάσει, αλλά μην βιαστείτε να την θάψετε εντελώς και να την ξεγράψτε τη από τον χάρτη. Θα τον βρει το τρόπο της η ΑΕΚ.

Και γι' αυτό ακριβώς, θα σας πω ότι ούτε καν το... όραμα της ΑΕΚ δεν θα είμαστε ικανοί να ακολουθήσουμε στον Παναθηναϊκό.

Τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται καθημερινά όλο και περισσότεροι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ πλέον.'Έτσι όπως το λέω. Επικίνδυνοι.

Είναι απίστευτο το που μπορούν να φτάσουν, έτσι που λειτουργούν και σκέφτονται. Σαν να μην έχουν καταλάβει ακόμα που βρίσκονται και τι ακριβώς συμβαίνει.

Και σ' αυτό έγκειται πια η επικινδυνότητα τους.

Στο ότι δηλαδή δείχνουν να μην έχουν καμιά συναίσθηση της πραγματικότητας και το που θα οδηγήσουν αυτά που έχουν κατά νου να κάνουν.

Δηλαδή με λίγα λόγια, στο ότι αν η ΑΕΚ, ακόμα και αν βρεθεί στην Γ' κατηγορία θα υπάρξει τρόπος να συνέλθει, αντίθετα ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που κινείται, θα κάνει την κατάσταση εντελώς ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

Χαλαλίζουν λοιπόν όλη τους την ενέργεια και τις όποιες δυνάμεις και εξουσίες διαθέτουν, σε εντελώς αστεία και καταδικασμένα από πριν σε αποτυχία, επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Τεχνάσματα που στόχο έχουν, όχι να στήσουν κάτι σωστό και σε νέα βάση στον Παναθηναϊκό, αλλά να καλύπτουν και να ξεπερνούν τις... αντιδράσεις στις σαχλαμάρες που λένε και σκέφτονται να κάνουν καθημερινά.

Αυτό μοιάζει να είναι το ζητούμενο.

Ακόμα και οι επιλογές και προσλήψεις ατόμων σε διάφορα πόστα, δεν έχει καμία εντελώς ποδοσφαιρική λογική, αλλά είναι κυριολεκτικά επικοινωνία της... μιας μέρας, άντε της μια βδομάδας στην καλύτερη.

Οι αντιφάσεις και το τουρλουμπούκι που θα προκύψει απ' όλη αυτή την μεθόδευση, δεν θα έχουν προηγούμενο. Και θα οδηγήσουν πολύ γρηγορότερα απ' όσο προβλέπει και ο πιο απαισιόδοξος  σε τραγικά αδιέξοδα.

Μάλιστα όχι απλά θα οδηγήσει σε αδιέξοδα, αλλά θα διαμορφώσει μια πραγματικότητα, που δυστυχώς πια, δεν θα μπορεί να αντιμετωπισθεί και να επανέλθει σε νορμάλ πλαίσια.

Ακόμα και αν τότε... δουν το φως το αληθινό και καταλάβουν τι έκαναν, θα είναι έτσι η κατάσταση, που και να θέλουν και να έχουν καταλάβει τι πρέπει να γίνει, δεν θα μπορεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πια να γίνει οτιδήποτε.

Το λέω τώρα που είναι ακόμα καιρός. Όχι ιδιαίτερα πολύς βέβαια, αλλά τέλος πάντων, μπορεί να προληφθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση των πάντων σε σημείο μη αναστρέψιμο.

Καθώς αν πάνε έτσι τα πράγματα, η ΑΕΚ και αυτά που συμβαίνουν σήμερα σ' αυτή, θα μοιάζουν με... όνειρο μακρινό που μακάρι να το ζούσαμε και εμείς.

Ξέρω ότι όλα αυτά, για τους περισσότερους αυτή την στιγμή ακούγονται από απίθανα, έως μακρινά και αδύνατα.

Δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς, όταν πριν πέντε και έξι χρόνια σε εκείνες τις βραδινές εκπομπές στον sport-fm τους έλεγα που θα καταλήξει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αυτή η καρικατούρα της πολυμετοχικότητας και της πρόσφατης χωρίς βάσεις απογείωση, κανείς -ή για να είμαι σωστός οι περισσότεροι- δεν με άκουγαν.

Ξεπερνούσαν την λογική των όσων έλεγα, με ένα "τα λες αυτά γιατί δεν θέλεις να παραδεχθείς ότι ο Παναθηναϊκός θα εκτοξευθεί και είσαι στην απ' έξω".

Την έβγαλαν είναι η αλήθεια δυο-τρία χρονάκια μ' αυτή τη σοφιστεία, αλλά σήμερα όλους αυτούς τους έχω χάσει και δεν την ακούω την στεντόρεια φωνούλα τους πια.

Έχουν λουφάξει και κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτε για το έγκλημα.

Το ίδιο λοιπόν θα ξαναπώ και τώρα. Αυτά που γίνονται αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, είναι τουλάχιστον επικίνδυνα ακόμα και για την ύπαρξη στην κυριολεξία του συλλόγου στο άμεσο μέλλον. Κι αντίστοιχα επικίνδυνοι είναι και αυτοί που τα κάνουν.

Και δυστυχώς αυτή τη φορά, δεν θα χρειαστεί να περάσουν δυο-τρία χρονάκια για να φανεί και να το καταλάβουν όλοι αυτό που λέω.

Θα είναι πολύ πιο σύντομο -οδυνηρά σύντομο θα έλεγα- το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα και το πλήρες αδιέξοδο που θα οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό, θα γίνει ολοφάνερη σε όλους.

Γι' αυτό και πρέπει επειγόντως να αλλάξουν ρότα και μυαλά στον Παναθηναϊκό. Κι αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, είναι ανίκανοι να αλλάξουν, ή δεν θέλουν να αλλάξουν, ή δεν τολμάνε να αλλάξουν ακόμα και αν ξέρουν που θα οδηγήσει το πράγμα, δυστυχώς άλλη λύση από το να αλλάξουν και τα πρόσωπα, δεν υπάρχει.

Θα τα θυμηθείτε σε πολύ λίγο καιρό όλα αυτά που διαβάζετε και λέμε σήμερα. Μόνο που τότε θα είναι αργά. Οδυνηρά αργά και κυρίως χωρίς επιστροφή πλέον.

7 σχόλια:

  1. Τα λεγες εσύ στον ΣΠΟΡΦΜ παρέα με....Κάτια,Ιάκωβο και..φοιτητή από Ιταλία αλλά ποιός να σ'ακούσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αλλα λογια λεμε φουλ. για προτοδεικειο μετα την ολικη καταστροφη της ιστορικης αυτης ομαδας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ φίλε kostas είσαι από τους τυχερούς που δεν απολύθηκαν μετά τη διάλυση του επικοινωνιακού task force των απατεώνων; Γιατί μαθαίνουμε ότι στέρεψε το χρήμα και το κλείσατε το μαγαζάκι που είχατε στήσει από το 2006 στα ΒΠ. Μήπως ανήκεις στην κατηγορία των χρήσιμων ηλίθιων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε antonis μην αγχώνεσαι..θα το πάρεις το παραδάκι σου απ'το big boss..έως τότε σλουρπ σλουρπ..ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας παμε λοιπον οσο πιο κατω γινεται δεν πειραζει ... Μηπως φυγουν οι αυλοκολακες και οι προπαγανδιστες (απο οποιο στρατοπεδο κ αν προερχονται ) .Ελεος πια με τα παιχνιδια στην πλατη του παναθηναικου .Ολοι φταινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kostas δεν είναι όποιος δε συμφωνεί μαζί σου γλύφτης του Γκόντζου η του Βαρδινογιάννη.Έχει μάτια και βλέπει και μυαλό να κρίνει.Δες πως ήταν ο Παναθηνα'ι'κός μέχρι το 2008 και δες πως κατέληξε τώρα.Για ένα παροδικό ντάμπλ που για κάποιο λόγο το μνημονεύετε τόσο πολύ οι υποστηρικτες του Βγενό-Πατέρα(Ενα νταμπλ χάνοντας και τα δύο ματς με τον τότε γαυρο(Χαρά κάθε πικραμένου).
    Και λοιδορόντας τόσο πολύ μια εποχή που η ομάδα μας αν δεν έπερνε πρωταθλημα γιατί το παρακράτος(και δε μιλάω μόνο αθλητικό) δεν την άφηνε τουλάχιστον μας έκανε περήφανους με τις πορείες στην Ευρώπη.Και εγώ δεν έτρεφα μεγάλη συμπάθεια στο Τζίγγερ και εγώ ξεγελάστηκα και χάρηκα που αλλάξαμε διοίκηση αλλά όμως δεν έχω αυτή την παράλογη εγωιστική συμπεριφορά που έχουν αρκετοί με τη γνώμη σου που επειδή καταστρέψανε τον Παναθηνα'ι'κό οι εκτοξευτές της κακιάς ώρας,να μην το παραδέχονται ότι φτάσαμε στην κατ'αντια να ασχολούμαστε με έκτη θέση μπαράζ από την πίσω πόρτα και να το θεωρούμε και επιτυχία.Την επάρατο εποχή να φτάσαμε 1 φορά τα 30 χρόνια νομίζω σε αυτή τη θέση?
    Πιστεύω ότι έκανα λάθος που πίστεψα σε αυτούς του κοινούς απατεώνες και τουλάχιστον το παραδέχομαι.Καιρός να αρχίσετε και εσείς.Αυτό από μόνο του είναι μια πρόοδος για την ομάδα.

    ΥΓ. Οι καταστροφείς των παιδικών μου χρόνων όταν πήγαινα στο γήπεδο και βρίζανε παίχτες,διοίκηση,προπονητές επειδή νικάγαμε 2-1 την Ξάνθη στο 90 και είμασταν 2 βαθμους από την κορυφή (αλλά μας ενοχλούσε μάλλον) που είναι τώρα που φτάσαμε να νικάμε 1-0 με πέναλυ την τελευταία Κέρκυρα σε μία από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ νίκες μας στο ΟΑΚΑ.Που είναι αυτοί οι προπονηταράδες που τους έφτεγε ο Γκούμας ο Μπασινάς ο Σαπάνης ο γέρος Βλάοβιτς,το κριάρι Κωνσταντίνου ο ΓΧ ο ΓΣ ο ο ο ο ο ο η λίστα δεν έχει τελειωμό.Παίχτες που ένα ολόκληρο κατεστημένο τους στέρησε δόξα και λεφτά αλλά εμάς μας ενοχλούσαν τα καβούρια.

    ΥΓ 2
    Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης το μότο των εκτοξευτών 2008 ήταν ότι ο εχθρος είναι εντός και πρέπει να εξαφανισθεί.Με αυτές τις μα..... οι λιμανίσιοι κάνουν πάρτι παντού και έκαναν το Ελληνικό ποδόσφαιρο οίκο ανοχής και τσιφλίκι τους.Από τότε που αρχίσαμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας και δεν αντιδράμε με αυτά που κάνουν οι άλλοι τα πάντα στο ποδόσφαιρο έχουν έρθει σε σήψη.Και φυσικά έφτασε να έχουν 12 δορυφόρους με εξαίρεση (ΑΕΚ βγήκε από τη μέση),εμείς(Με ίδιο ακριβώς στυλ πάμε να βγούμε και εμείς απο τη μέση),και ΠΑΟΚ που μοιάζει να τη γλιτώνει από ολη αυτή τη λαίλαπα με τον ΣΑββίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore