Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η νίκη επί της Ξάνθης, η αδειοδότηση και ο Φιγκερόα




Δεν τίθεται θέμα φυσικά για ποδοσφαιρική κριτική και αντίστοιχα συμπεράσματα από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Πολύ περισσότερο που μετά το 1-0 και την αποβολή του Ντιέ, ουσιαστικά δεν υπήρχε παιχνίδι και όλα κύλησαν φυσιολογικά και άνετα.

Το θέμα απλά είναι, το τι ήθελε ο Παναθηναϊκός από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Να πάρει την νίκη είναι η φυσιολογική απάντηση. Σωστά. Και την πήρε και μάλιστα άνετα.
Αυτό και μέχρι εκεί.

Γιατί κάποια πράγματα που αρχίζω και διαβάζω ήδη στα σάιτ και είμαι σίγουρος ότι θα τα διαβάσω και θα τα ακούσω και αύριο, αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας κατ' αρχήν και της ασέβειας στον Παναθηναϊκό κατά δεύτερο.

Μιλάω φυσικά για την προσπάθεια να βαφτιστεί μέχρι και... επιτυχημένη η χρονιά και όλες οι αντίστοιχες επιλογές και ενέργειες που έγιναν, επειδή... θριαμβεύσαμε στο μπαράζ με την Ξάνθη για την... έκτη θέση.

Ξέρω πως κανείς λογικός άνθρωπος δεν πρόκειται να το κάνει και πολύ περισσότερο λογικός άνθρωπος και Παναθηναϊκός ταυτόχρονα.

Αλλά εδώ δεν μιλάμε, ούτε για νορμάλ ανθρώπους, ούτε φυσικά για Παναθηναϊκούς με την έννοια που το μάθαμε από μικρά παιδιά.

Μιλάμε απλά για υπάλληλους που κοιτάνε να κρατήσουν τις θέσεις και την δουλειά τους και αντίστοιχα για τους στρατούς τους σε εξέδρα και ΜΜΕ.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς, αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει έστω και με αυτό το ανορθόδοξο τρόπο να παίξει στην Ευρώπη, θα είναι μια σημαντική οικονομική ανάσα για τον σύλλογο.

Αλλά μόνο οικονομική. Γιατί κατά τ' άλλα και αν υποθέσουμε ότι ισχύουν τα πλάνα που θέλουν τον Παναθηναϊκό να στήνει από την αρχή μια νέα ομάδα, μάλλον επώδυνη αγωνιστικά θα είναι η απόπειρα να μπει νωρίς-νωρίς και χωρίς ουσιαστικά προετοιμασία, η... νέα ομάδα σε αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ξέρω ότι αυτό τώρα προκαλεί ακόμα και απορίες, αλλά δεν πειράζει. Δεν περιμένω άλλωστε να το καταλάβουν αυτοί που... τουλάχιστον θα απορήσουν. Αν τελικά όμως τα καταφέρουμε και ξεκινήσουμε προκριματικά νωρίς-νωρίς, θα το καταλάβουν όλοι αυτό που λέω, εκεί κατά τα μέσα Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

Βέβαια και το λέω τώρα αυτό, υπάρχει μια ακόμα προϋπόθεση για να παίξουμε στην Ευρώπη. Κι αυτή δεν είναι να μην πάρει αδειοδότηση ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Αλλά το να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει την αδειοδότηση. Μπορεί όλοι στην ΠΑΕ και όχι μόνο να την έχουν σίγουρη, αλλά  εγώ απλά το επισημαίνω.

Η αδειοδότηση δεν έχει τελειώσει ακόμα σαν ιστορία για τον Παναθηναϊκό, Χρειάζεται μπόλικα πράγματα ακόμα και κυρίως λεφτά.

Ελπίζω να μην χρειασθεί σε λίγο καιρό να ξαναθυμίσω και αυτή εδώ την κουβέντα.

Και κάτι τελευταίο καθαρά αγωνιστικό που κατά την γνώμη μου φάνηκε και στο σημερινό παιχνίδι.

Ακούω και διαβάζω, ότι ο νέος Παναθηναϊκός θα χτιστεί στην νέα σεζόν πάνω στον Φιγκερόα.

Λοιπόν και με βάση την εικόνα του Φιγκερόα μέχρι τώρα όσες φορές τον έχουμε δει και φυσικά και σήμερα.

Το σημερινό του παιχνίδι, είναι πιστή και επακριβής εικόνα του ποδοσφαιριστή έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή και σ' αυτή τη φάση της καριέρας του.
Δηλαδή.

Ο Φιγκερόα σαν προσόντα και αξία, είναι αυτό ακριβώς που έδειξε στην φάση του γκολ που πέτυχε. Εξαιρετικός και με αίσθηση του γκολ.

Σαν ποδοσφαιριστής συνολικά όμως, είναι επίσης ακριβώς αυτό που έδειξε σε όλο το διάστημα που έπαιξε.

Με λίγα λόγια, δεν πατάει πια καλά στα πόδια του, δεν μπορεί να συμμετέχει κανονικά στο παιχνίδι συνολικά της ομάδας και φυσικά είναι ένα ερωτηματικό, αν επιχειρήσει αυτό να το κάνει σε συνέχεια και με σταθερές και επαναλαμβανόμενες συμμετοχές, το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ή θα παίζει ένα-δυο παιχνίδια και θα είναι είκοσι μέρες έξω.

Το λέω αυτό, γιατί αν είναι σωστή η εικόνα του ποδοσφαιριστή έτσι όπως την παρουσιάζει μέχρι τώρα και αν ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που λένε, δηλαδή πάει για αποδέσμευση του Τοτσέ, τότε θα κάνει ένα απίστευτα οδυνηρό λάθος από το ξεκίνημα κιόλας της νέας σεζόν.

Θα ποντάρει σε λάθος κολόνα το στήσιμο της ομάδας, τουλάχιστον επιθετικά και με μαθηματική ακρίβεια από τον Οκτώβρη κιόλας, θα αρχίζουμε να διαβάζουμε ότι... αναζητάει επιθετικό.

Ψιλά γράμματα αυτά που λέμε τώρα φυσικά, καθώς εδώ πέρα, η ποδοσφαιρική λογική και οι ανάγκες της ομάδας πάνε περίπατο μπροστά στα επικοινωνιακά και τις... συμπάθειες ή... δεσμεύσεις.
Αλλά σ' αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

Τα λέμε και αν θέλουν ας ακούσουν και ας ψάξουν από τώρα για επιθετικό κρούσης αν έχουν σκοπό να διώξουν τον Τοτσέ.

Αλλιώτικα ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Δεν θα ναι άλλωστε η πρώτη φορά.

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα ειναι όμως οτι ανεξαρτήτου Επιθετικού που χρειάζεσαι οπωσδηποτε στην ομάδα ... ενα τετοιο παίκτη με τετοια αίσθηση του γκολ σε αυτον τον Παναθηναϊκό με τετοια τιμή των διώχνεις ελαφρά την καρδία; Βεβαιως να ενισχυθούμε οχι με 1 αλλα με 2 επιθετικους αλλά καλό θα ήταν να μείνει ο Φιγκερόα.

    και δεν ξέρεις με προετοιμασία κανονική πως θα παρουσιασθεί.... δεν μπορεί κανεις να προδικάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore