Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η φωτογραφία και η υποκρισία



Μια φωτογραφία αξίζει πραγματικά όσο χίλιες λέξεις.
Και η χθεσινή φωτογραφία από τις εξέδρες της Νέας Σμύρνης με τον Σαραβάκο δίπλα στον Νταμπίζα, δυστυχώς απεικονίζει ανάγλυφα όλη την πραγματικότητα.

Ο Σαραβάκος δηλαδή είναι απλά για να εμφανίζεται δίπλα στον Νταμπίζα, ώστε κάποια στιγμή να σταματήσουν ακόμα και αυτές οι χλιαρές και για τα μάτια του κόσμου αποδοκιμασίες στον δεύτερο.

Δυστυχώς μετά από τέτοια ιστορία, αυτός είναι ο ρόλος που επεφύλαξαν στον μεγαλύτερο μικρό του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι βέβηλοι που χρησιμοποιούν πια χωρίς ντροπή το όνομα, την ιστορία και τα σύμβολα του ιστορικού σωματείου.
Και είναι πραγματικά κρίμα.
Και κάτι ακόμα.

Αυτές οι δήθεν αποδοκιμασίες στον Νταμπίζα, αποτελούν πραγματική καρικατούρα Παναθηναϊκοφροσύνης.

Είναι το άλλοθι όσων πρωτοστάτησαν σε χυδαιότητες, ύβρεις και ξυλοδαρμούς σε βάρος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΏΝ και του Παναθηναϊκού του ίδιου όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να καταφέρουν να τον φέρουν στο σημείο που τον έφεραν.

Είναι η έσχατη ευκαιρία να το παίξουν στους εαυτούς τους και στους ελάχιστους που τους πιστεύουν ακόμα... δήθεν Παναθηναϊκοί που... δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.
Πολύ αργά πια. Μα πάρα πολύ αργά.

Η Παναθηναϊκοφροσύνη δεν μετριέται πια με το πόσο θα κράξεις τον Νταμπίζα, την ίδια στιγμή που αποτελείς το καλύτερο στήριγμα -και δια της βίας μάλιστα- σε όλη αυτή την κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια.
Καλή η προσπάθεια, αλλά πια δεν πιάνει ούτε στους αφελείς.

Και μια ματιά μόνο στο σκορποχώρι που μαζεύεται δίπλα τους αλλά και στην... χλιαρότητα -σε σχέση με το πάθος, το μίσος και την ένταση που φώναζαν και φωνάζουν συνθήματα κατά Παναθηναϊκών- των συνθημάτων υποτίθεται κατά του Νταμπίζα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και το μέγεθος της υποκρισίας τους.

Καθώς θέλουν δεν θέλουν, υπάρχει πάντα η πραγματικότητα. Και η φωτογραφία που προαναφέραμε, που αποτυπώνει ανάγλυφα την πραγματικότητα έτσι όπως την επέβαλλαν οι συγκεκριμένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore