Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μια φορά έστω, γιατί δεν δοκιμάζουν;





Το θέμα φίλοι μου, δεν είναι να "δικαιωνόμαστε" κάθε φορά που λέμε και ακόμα περισσότερο προβλέπουμε κάτι. Το θέμα είναι, γιατί τέλος πάντων δεν μπορεί με τίποτε και για τίποτε ο Παναθηναϊκός, να μιλήσει μια φορά αληθινά και χωρίς φανφάρες και επικοινωνιακές γαρνιτούρες.

Διαβάζω λοιπόν για ανησυχίες, σκεπτικισμούς και όλα τα σχετικά στον Ερασιτέχνη, σε σχέση με την περιβόητη πια επιστροφή στη Λεωφόρο. Κι αυτό γιατί οι μέρες περνούν και μια "οριστική συμφωνία", όπως παρουσιάστηκε από τον περασμένο Φλεβάρη τουλάχιστον. Ακόμα δεν έχει γίνει συμφωνητικό με την βούλα και τις υπογραφές των δύο πλευρών, δηλαδή της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη.

Το λέγαμε και το ξαναλέγαμε θα μου πει κάποιος. Και μάλιστα την ώρα που καθημερινά διαβάζαμε και ακούγαμε τα αντίθετα. 
Μπράβο θα πω εγώ. Και τι καταλάβαμε πέρα από την... προσωρινή αίσθηση της αυτοδικαίωσης;
Τίποτε ουσιαστικά.

Καθώς εδώ το θέμα δεν είναι οι δικαιώσεις του καθενός. Αλλά η ουσία.
Και η ουσία είναι, πως είτε έτσι είτε αλλοιώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη λύση εκτός από το να επιστρέψει στη Λεωφόρο.
Ωραία.
Γιατί λοιπόν δεν έλεγε το προφανές τόσο καιρό η ΠΑΕ και το... όμορο ρεπορτάζ;
Γιατί δηλαδή δεν έλεγε την αλήθεια;

Δηλαδή, παιδιά δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να γυρίσουμε στη Λεωφόρο, κάνουμε μια προσπάθεια να πείσουμε τον Ερασιτέχνη να γυρίσουμε σχεδόν τζάμπα, μέχρι τότε δεν μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε κάποια έργα, καταλαβαίνουμε ότι και ο Ερασιτέχνης έχει τεράστια προβλήματα και πρέπει να δούμε πως θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να λυθούν, δείξτε κατανόηση, μπορεί να μην είναι όλα όπως τα θέλουμε και στην ώρα που τα θέλουμε.
Ποιόν θα ενοχλούσε και ποιος θα πάθαινε ζημιά πάσης φύσεως ακόμα και επικοινωνιακή, αν μιλούσε έτσι αληθινά και ξάστερα η ΠΑΕ στον κόσμο;
Αντί γι' αυτό όμως τι;
Φανφάρες και φανφάρες και ψέμα στο ψέμα από τον Δεκέμβρη σχεδόν μέχρι σήμερα.

Με μοναδικά αποτελέσματα, να ξευτιλίζεται εντελώς η αξιοπιστία της ΠΑΕ και των ανθρώπων της. να ξευτιλίζεται -μα εντελώς πια- και το αντίστοιχο ρεπορτάζ που απλά αναπαράγει ότι του μοιράζουν, άλλα να περιμένει ο κόσμος και άλλα να γίνονται ή μάλλον... να μην γίνονται, να έχουν σπάσει τα νεύρα όλων με τα... την άλλη βδομάδα όλα έτοιμα, άρχισαν τα έργα, μπήκε η τεχνική εταιρεία, έτοιμη τον Γενάρη, έτοιμη τον Φλεβάρη, έτοιμη τον Μάρτη, έτοιμη για το παιχνίδι με την Βέροια, έτοιμη για τα πλέι-οφ και πάει λέγοντας η Λεωφόρος.

Μιλάμε θα καταντήσει ανέκδοτο η ιστορία. Και θα καταντήσει άνευ λόγου και ουσίας.

Μόνο και μόνο, γιατί οι επικοινωνιακοί "εγκέφαλοι" που περιστοιχίζουν τον Αλαφούζο και τα... παιδιά που τον "στηρίζουν" ή μάλλον τον κρατάνε όμηρο, τον έχουν πείσει ότι... όλα τα ελέγχουμε και γι' αυτό ας λέει η ΠΑΕ ότι γουστάρει και ας μην γίνεται τίποτε, δεν πρόκειται αυτό να κοστίσει τίποτε και σε κανένα.

Αν αυτό είναι το ζητούμενο, για μια ακόμα φορά, το ξαναλέω. Πάσο.
Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να βαρεθούν εκεί στην ΠΑΕ, στην Συμμαχία και σ' όλο το σύστημα, να γίνονται συνεχώς ρεζίλι και να εμφανίζονται για τα πάντα σχεδόν ανακόλουθοι.
Μια φορά έστω λοιπόν, ας δοκιμάσουν αυτό που τους λέμε.
Ας μιλήσουν ανοιχτά στον κόσμο.

Μια φορά. Έστω για... δοκιμή και για... ξεκάρφωμα.
Θα δουν ότι μόνο κερδισμένοι θα βγουν. Και από πλευράς εντυπώσεων αν τόσο τους νοιάζουν οι εντυπώσεις και από πλευράς ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore