Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Καρφί πάνω στον τοίχο




Δύσκολη δουλειά αυτή που μου ζητάτε φίλοι μου με τα μηνύματά σας. Να σχολιάσω ή να πω πως μου φάνηκε η σημερινή παρουσίαση και οι δηλώσεις του Αλαφούζου στην Παιανία.

Δύσκολη κατ' αρχή γιατί είναι απίστευτα χρονοβόρα η σχετική προσπάθεια. Μιλάμε θα χρειαζόταν βιβλίο ολόκληρο για να τα πιάσεις ένα-ένα και να τα σχολιάσεις.

Και δύσκολη επίσης κατά δεύτερον, γιατί... δεν μου πάει. Δεν μου πάει σαν χαρακτήρα να μπω σ' αυτή την διαδικασία. Θα είναι σαν... να κλέβω εκκλησία.

Καθώς εδώ πια έχει ξεπεραστεί προ πολλού η απλή λογική. Και οποιαδήποτε προσπάθεια να ασχοληθείς σοβαρά και να σχολιάσεις, να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται, μοιάζει πια σαν... απονενοημένο διάβημα.

Ειλικρινά λοιπόν δεν έχει νόημα να πούμε οτιδήποτε. Εδώ πια ένα πράγμα φαίνεται ολοκάθαρα. Ότι όχι μόνο έχει χαθεί ο έλεγχος. Ότι όχι μόνο κανείς δεν έχει σκοπό να βγάλει συμπεράσματα απ' όσα απίστευτα ζήσαμε την χρονιά που πέρασε.

Αλλά ότι πάνω απ' όλα, επιμένουν στον Παναθηναϊκό να ζουν σε μια εντελώς εικονική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, που από το λέγε-λέγε κάθε μέρα, το πιθανότερο είναι να την έχουν πιστέψει κιόλας. Και να νομίζουν ότι όντως αυτά που λένε θα γίνουν.

Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω και αν έχει και νόημα να πω κάτι.
Καθώς εδώ το θέμα είναι και κάτι άλλο ακόμα πιο σοβαρό.

Το ότι αυτή η κατάσταση ξεπερνάει ή πιο σωστά διαπερνάει και το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ιστορίας. Και πως όσο καλή θέληση και αν έχεις, όσο και αν λες, δεν πειράζει ότι έγινε-έγινε πάμε παρακάτω να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, δεν γίνεται να μην δεις ότι όλο αυτό το πράγμα έτσι όπως λειτουργεί και δομείται, πάει καρφί να πέσει πάνω σε τοίχο.

Κι αυτό είναι το χειρότερο. Ούτε οι ανακρίβειες, ούτε τα ψέμματα, ούτε οι χυδαιότητες, ούτε τα παλαβά που λέγονται και γράφονται κάθε μέρα. Το χειρότερο είναι, πως για μια ακόμα φορά, όλα αυτά βάζουν μπουρλότο σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική απόπειρα να ξεκινήσει κάτι στοιχειωδώς σοβαρό, πριν καν αυτό ξεκινήσει.

Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν καιρό τώρα και πολλοί στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό είναι που για μια ακόμα φορά δεν συνειδητοποιούν και δεν καταλαβαίνουν.
Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore