Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Οδηγίες χρήσεως για σωστή ανάγνωση των "ειδήσεων"

Στην κουβέντα που έγινε με αφορμή το προηγούμενο άρθρο μου στον τοίχο μου στο facebook, διαπίστωσα μια μικρή σύγχυση σε σχέση με την πληροφόρηση που έχει ο κόσμος απ' όσα λέγονται και γράφονται.

Για παράδειγμα, θα φύγουν κάποιοι, πως θα φύγουν, τι παίχτες χτυπάμε, με τι όρους και όλα τα σχετικά.

Προσοχή. Μιλάω εδώ, πάντα σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα της ιστορίας και όχι σε σχέση με την ποδοσφαιρική αξία ή τις δυνατότητες των στόχων ή των υπό παραχώρηση και αποδέσμευση.
Για να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα λοιπόν.
Πρώτον.

Σε σχέση με ποδοσφαιριστές που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και η νέα τεχνική ηγεσία δεν τους υπολογίζει ή για διάφορους λόγους ο Παναθηναϊκός δεν τους θέλει.

Απ' αυτούς λοιπόν, σίγουρο ότι θα φύγουν, είναι μόνο όσοι δεν έχουν πια συμβόλαιο και μένουν ελεύθεροι  Από κει και πέρα και για τις οφειλές στους συγκεκριμένους, πως θα τις διεκδικήσουν αν υπάρχουν και τι διακανονισμοί θα γίνουν είναι άλλη κουβέντα.

Από τους υπόλοιπους, απ' αυτούς δηλαδή που δεν είναι στα πλάνα αλλά δεν είναι ελεύθεροι, για κανένα δεν μπορεί ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ να υπολογίζει με σιγουριά, ότι θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτό μην το υποτιμάτε. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστούν λεφτά. Και να συμφωνήσει ο παίκτης και να δεχθεί διακανονισμούς και να συμφωνήσει να μην πάρει άμεσα μέρος των δεδουλευμένων και πάει λέγοντας. Αυτό ας το κρατήσουμε στο βάθος του μυαλού μας και όταν έρθει η στιγμή που θα διαμορφωθεί το ρόστερ, κάνουμε ταμείο και βλέπουμε τότε ποιος και αν είχε δίκιο ή όχι σε σχέση με όσα λέει σήμερα.

Δεύτερον.
Πάμε τώρα στους μεταγραφικούς στόχους.
Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο καθαρά.

Παίκτης που ανήκει σε ομάδα και η ομάδα του θέλει λεφτά είτε για να τον παραχωρήσει, είτε για να τον δώσει ακόμα και δανεικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό. 

Ότι και να ακούτε, ότι και να διαβάζετε περί οριστικής συμφωνίας. Να είστε σίγουροι ότι ακόμα και γι' αυτούς που διαβάζετε ήδη σαν κλεισμένους, όταν έρθει η στιγμή της υπογραφής, θα διαβάσετε είτε για... σφήνα της τελευταίας στιγμής από κάποια άλλη ομάδα, είτε για... ξαφνικές υπέρογκες απαιτήσεις της ομάδας του που δεν ήταν στην συμφωνία.

Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή, ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή να προχωρήσει σε αγορά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή εάν χρειαστεί να δώσει λεφτά σε ομάδα είτε για αγορά είτε για δανεισμό. Κι αν διαβάσετε ή ακούσετε οτιδήποτε σχετικά, αλλάξτε σελίδα ή συχνότητα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.
Από κει και πέρα.

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για ελεύθερους ή δανεικούς για τους οποίους όμως θα πρέπει να καλύψει μόνο το συμβόλαιό τους και όχι λεφτά στην ομάδα του. Και σ' αυτή την περίπτωση όμως, να έχουμε ένα σοβαρό κριτήριο υπ' όψιν μας. Ότι αν ακούσετε για τίποτε συμβόλαιο των 300 και 400 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο.

Από 200 για να μην πω από 150 χιλιάδες ευρώ και κάτω, ίσως κάτι να γίνει και αυτό με δυσκολία.
Για να σουμάρουμε λοιπόν.

Αν σε κάθε είδηση που ακούτε ή διαβάζετε για μεταγραφικά και αποδεσμεύσεις στον Παναθηναϊκό, έχετε σαν μπούσουλα ή μίνιμουμ κριτήρια τα παραπάνω, τότε να είστε σίγουροι για ένα πράγμα.


Θα γλιτώσετε τζάμπα αγωνίες και ερωτηματικά και θα μπορείτε από την άλλη ταυτόχρονα, να αξιολογείτε με την μία, το κατά πόσο έχει βάση το σενάριο και η είδηση που θα πέφτει στην αντίληψή σας κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore