Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τέλεια αντανακλαστικά


Τελικά οι άνθρωποι έχουν κανονικό σύνδρομο στέρησης μαζί μας. Όλο βρίζουν κι όλο λένε, αλλά εγώ εκείνο που καταλαβαίνω είναι, πως αν δεν μπουν καθημερινά και ανά πάσα στιγμή να δουν τι λέμε, δεν περνάει η μέρα τους.

Τι ήταν λοιπόν να ξεκινήσουμε χθες μια καθαρά ποδοσφαιρική κουβέντα για το μεταγραφικό σχεδιασμό και τον αντίστοιχο των αποδεσμεύσεων;

Μιλάμε ξυπνάω και βλέπω σήμερα, σαν... ένα σώμα μια ψυχή, τέσσερα πανομοιότυπα άρθρα σε διάφορα σάιτ και εφημερίδες, που εξηγούν... γιατί έχει πλάνο η νέα τεχνική ηγεσία και πως όλα γίνονται βάση σχεδίου.

Και καπάκι, επειδή είχαμε και... απορίες για το τι θα γίνει με όσους δεν χρειαζόμαστε ή δεν θέλουμε αλλά έχουν ακόμα συμβόλαιο, άμεση... απάντηση με είδηση περί Βελάσκεθ και Τουρκίας.

Ομολογουμένως τέτοια επικοινωνιακά αντανακλαστικά, θα τα ζήλευε και ο πιο προχωρημένος κομματικός επικοινωνιακός μηχανισμός.

Το ότι φυσικά οι απαντήσεις, κινούνται ακόμα στην σφαίρα της... διαβεβαίωσης εκ μέρους των δημοσιογράφων, ότι... εμείς ξέρουμε ότι υπάρχει πλάνο και όχι σε συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα και το ότι επίσης ακόμα και οι απόπειρες συγκεκριμενοποίησης των επιχειρημάτων περί ύπαρξης πλάνου, στηρίζονται σε ονόματα και ενέργειες που ακόμα δεν έχουν γίνει αλλά είναι στο... θα γίνουν, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια που μάλλον δεν έχει καμιά σημασία.

Εγώ πάντως το ξαναλέω. Μακάρι να είναι έτσι. Αλλά αυτό, μόνο η πραγματικότητα θα το δείξει.

Αλλά εκείνο που πραγματικά εκπλήσσει, είναι το πόσο... αγωνία και άγχος διακατέχει όλο αυτό το σύστημα, για το τι λέμε και κουβεντιάζουμε εδώ καθημερινά.

Ίσως γιατί είναι το μοναδικό που τους χαλάει την νιρβάνα, ίσως γιατί μπορεί τελικά να έβαλαν μυαλό και να ξέρουν πως ποδοσφαιρικά τουλάχιστον, μόνο εδώ και σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες θα βρουν αλήθειες που θα τους είναι χρήσιμες, όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν.

Μπορεί και τα δύο, αλλά ειλικρινά δεν μας πειράζει. Ευπρόσδεκτοι κάθε καλοπροαίρετοι... μαθητές. Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε. Και για να παραδεχθείς τα λάθη σου και για να αρχίσεις να μαθαίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore