Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το "Γιώργος Καλαφάτης" και οι... λεπτομέρειες




Για την αδειοδότηση θα τα πούμε αργότερα. Όχι σχετικά με το τι θα γίνει, με το αν θα την πάρει δηλαδή ή όχι ο Παναθηναϊκός. Αλλά με το τι έγινε για να... γίνει. Ή και να... μην γίνει.
Αργότερα αυτά λοιπόν.

Θα μιλήσουμε τώρα για το περιβόητο Απήλιο.
Γιώργος Καλαφάτης λοιπόν. Πολύ ωραίο ακούγεται.
Και είναι πραγματικά ωραίο.
Κι εδώ που τα λέμε όντως.

Αν τελικά ο Αλαφούζος αγοράσει το Απήλιο και το προσφέρει στον Παναθηναϊκό, μπράβο του και δέκα φορές μπράβο του. Τεράστιο έργο θα έχει προσφέρει, έστω κι αν το Απήλιον δεν μπορεί να συγκριθεί σαν χώρος, σαν περιεχόμενο και κυρίως σαν αίσθηση μεγαλείου και μεγαλοπρέπειας με την Παιανία.

Τι να κάνουμε όμως, δεν είναι εκεί το θέμα. Αυτό μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και αυτό έκανε και μπράβο του που το έκανε.
Γιώργος Καλαφάτης λοιπόν.

Μερικές λεπτομέρειες και μερικά ασήμαντα ερωτήματα μόνο σχετικά. Που δεν αλλάζουν το μεγαλείο της προσφοράς του προέδρου της Συμμαχίας, των συνεργατών και... συμμάχων του, αλλά τέλος πάντων, ας τις έχουμε υπ' όψιν μας. Μακριά από μας βέβαια, αλλά... μην τυχόν και χρειαστούν στο πολύ άμεσο μέλλον.

Επί της ουσίας κατ΄αρχήν. Για να μην κοροϊδεύουμε και εμείς κανένα.

Αν ο Αλαφούζος αναλάβει να πάρει ο ίδιος το Απήλιο και να το αφήσει στον Παναθηναϊκό, έχει καλώς.

Αν όμως απλά επιλέξει το Απήλιο και αναλάβει από κει και πέρα η ΠΑΕ να το αποπληρώσει, τότε με το συμπάθιο.

Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να μπορέσει αυτή η ΠΑΕ που βλέπουμε όλοι, με τις συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες, να μπορέσει να αποπληρώσει την συγκεκριμένη αγορά.

Κι όχι σε δέκα, αλλά ούτε σε εκατό χρόνια. Κι όποιος λέει κάτι τέτοιο στον κόσμο, για μια ακόμα φορά του λέει ψέμματα.

Λεπτομέρεια είναι αυτή φυσικά, αλλά εγώ την λέω για καλό και  για κακό. Δεν πιστεύω ότι δεν το έχει σκεφτεί ο Αλαφούζος, η ηγεσία του Φορέα και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης, αλλά έτσι για τα... πρακτικά που λέμε, ας υπάρχει σαν άποψη.

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όχι μόνο δεν θα μπορέσει ποτέ ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το Απήλιο, όχι μόνο μια ΠΑΕ ήδη χρεωμένη ως τα μπούνια θα φορτωθεί -στα χαρτιά έστω- ένα ακόμα χρέος, αλλά θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος, να πετάξει έξω τον Παναθηναϊκό ο Τσακίρης αν δεν είναι συνεπής στις δόσεις του.

Από κει και πέρα, υπάρχουν μερικές ακόμα λεπτομέρειες, αλλά μπροστά στο.., όνειρο και την... μεγάλη ιδέα ενός δικού μας "Γιώργος Καλαφάτης", ποιος τις υπολογίζει τώρα.

Για παράδειγμα, έχει γίνει καμιά πρόβλεψη τι θα γίνει με τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού;

Που θα στεγάζονται; Που θα προπονούνται; Και τα παιδιά που μένουν ήδη στην Παιανία τι θα γίνουν;

Το Απήλιο πάντως να μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα και την ΠΑΕ, αλλά και τα τμήματα υποδομής, πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Βέβαια είμαι σίγουρος, πως και γι' αυτή τη λεπτομέρεια, θα έχουν σκεφτεί λύσεις ο Αλαφούζος, η ηγεσία του Φορέα και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης του Παναθηναϊκού.

Πόσο μάλλον, που σύμφωνα με όσα έχει πει ο επίσημος Παναθηναϊκός, ο αγωνιστικός προσανατολισμός και η φιλοσοφία που θα κινηθεί ο σύλλογος, θα είναι από δω και πέρα, βάρος στις Ακαδημίες και στα φυτώρια της ομάδας.

Υπάρχουν και μια σειρά άλλες λεπτομέρειες, αλλά μην τις... φορτώσουμε όλες με την μία και δεν προλάβουν να βγάλουν... απαντήσεις τα... επιτελεία.

Λογικά πάντως, δεν υπάρχει καμιά ανησυχία. Για τίποτε απ' όσα συζητάμε.

Άλλωστε δεν βλέπω και κανένα να τα έχει σκεφτεί έστω και σαν απορίες ή να τα έχει διατυπώσει σαν λύσεις στο... ρεπορτάζ.

Οπότε για να μην λένε τίποτε σχετικά, πάει να πει πως τα έχουν σκεφτεί, τους έχουν απασχολήσει, αλλά ξέρουν τις... απαντήσεις και έτσι δεν υπάρχει λόγος να μπουν στον κόπο να αναρωτηθούν οτιδήποτε σχετικά.

Όλα καλά λοιπόν.
Όλα καλά.

2 σχόλια:

  1. 1 εκατομμύριον κατ' έτος δια 8 έτη είναι δυσθεώρητο ποσόν δια την ΠΑΕ, ενώ η τιμή (μετά εκπτώσεως!) του 1.2 εκατομμυρίου κατ' έτος μόνον δια ενοικίασιν της Παιανίας είναι εν τάξει; Επίσης, εάν ο Αλαφούζος δεν είναι συνεπής προς τον Τσακίρη τότε θα τον "πετάξει έξω" από το Απήλιον, ενώ ο Βαρδινογιάννης ο οποίος δήλωσε "τέρμα ο τζάμπας" δεν θα το κάμει; Συνήθως διαφωνούμε, μολαταύτα πάντοτε αναγνωρίζω την ύπαρξιν λογικής στα γραφόμενά σας. Τούτη την φορά, όμως, πραγματικά εκπλήσσομαι από τα επιχείρηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως προς το "λογικό" κομμάτι της υπόθεσης, φαινομενικά έχεις δίκιο ως προς την επιχειρηματολογία. Δεν έχεις δίκιο όμως ως προς την ουσία.
    Κατ' αρχήν και αφού θες να το πάε σε καθαρά μεγέθη, δεν συγκρίνονται οι εγκαταστάσεις μεταξύ τους. Από κάθε πλευρά. Κατά δεύτερον, εδώ πια δεν ιλάμε για ια ετήσια υποχρέωση που υπό συνθήκες και το ξέρεις και εσύ και όλοι, αν δεν τηρηθούν ουσιαστικά δύσκολα θα υπάρξει πρόβλημα όπως άλλωστε δεν υπήρξε και ποτέ στα έξι χρόνια της πολυμετοχικότητας που ΠΟΤΕ δεν τηρήθηκαν οι λεγόμενοι οικονομικοί όροι αλλά ήταν μόνο στα χαρτιά.
    Δεύτερον είναι διαφορετικό να νοικιάζεις ή να αγοράζεις ένα χ΄ωρο από κάποιο ξένο ως προν την ομάδα, καθώς ειλικρινά δεν ξέρω αν πάμε στο Απήλιο και απο το πρωί μέχρι το βράδυ βρίζουμε τον Τσακίρη και την άνα του και τους πεθαμ΄΄ενους του, για πόσο καιρό θα μας αφήσει εκεί μέσα
    Τρίτον και ως προς την ουσία, εγώ δεν είπα ότι ήταν κακή η επιλογή. Ίσα-ίσα που είπα ότι είναι καλή κίνηση από τον Αλααφούζο, δεν μπήκα καν σε διαδικασία σύγκρισης και είπα αυτό μπορεί, αυτό κάνει.'Τέταρτον αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πως από την μια ζητάμε συναίσθημα, αλλά από την άλλη είμαστε... ψυχροί επαγγελματίες.
    Πέμπτον, υπάρχουν οι λε[πτομέρειες που ανέφερα και οι οποίες αν θέκεις εξηγούν και το... οικονομικό κομμάτι της ιστορίας και την λογική τους. όπως για παράδειγα ταλειτουργικά έξοδα. Υπάλληλοι του κέντρου, τροφοδοσία, συντήρηση κ.λ.π. τα οπο΄'ια στην Παιανία βάρυναν τον ιδιοκτήτη ενώ πια βαρύνουν την ΠΑΕ. Όπως επίσης οι Ακαδημίες με όλα όσα συνεπάγεται αυτό. όπως επίσης τα έξοδα διαμονής της ομάδας τις παραμονές αγώνων για παράδειγμα, που τώρα πια θα πρέπει να συνυπολογιστούνσαν έξτρα έξοδο σε ξενοδοχεία και όλα τα σχετικά. Και πολλά ακόμα που από ένα σημείο και μετά και συ φαντάζομαι μπορείς από μόνος σουυ να σκεφτείς.
    Να μην συνεχίσω, άλλωστε δεν υπάρχει λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore