Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Θα υποθηκεύσει την χρονιά;






Να δοκιμάσουμε να μιλήσουμε λίγο ποδοσφαιρικά, αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά, μέσα σ' όλο αυτό τον ορυμαγδό παραλογισμού που βιώνουμε καθημερινά στον Παναθηναϊκό.

Γίνεται λοιπόν ήδη πολύ λόγος για την περιβόητη αδειοδότηση.
Και η συγκεκριμένη κουβέντα γίνεται με φόντο την δυνατότητα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Κι εδώ είναι κατά την γνώμη μου το πρόβλημα.

Το ότι δηλαδή, αυτή την στιγμή, μπαίνει στον Παναθηναϊκό σαν πρώτος στόχος και καθήκον η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - ή για να λέμε με το όνομά τους τα πράγματα, η συμμετοχή στα προκριματικά έστω και νωρίς του Γιουρόπα Λιγκ- με οποιοδήποτε τίμημα.

Κι αυτό είναι λάθος. Ποδοσφαιρικά φυσικά.
Καθώς εδώ τα δεδομένα είναι απλά.

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα λέει το όποιο πλάνο καταστρώνει και έχει πει, θα πάει το καλοκαίρι για την δημιουργία μιας εντελώς νέας ομάδας.

Με νέους παίκτες άλλων οικονομικών και όχι μόνο στάνταρ, με νέο προπονητή, νέο τεχνικό τιμ και όλα τα συναφή.

Λογικά ένα τέτοιο εγχείρημα, ακόμα κι αν όλα πάνε χωρίς απρόοπτα και με τέλειο προγραμματισμό, δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμο σε μικρό χρονικό διάστημα. Και πολύ περισσότερο για να αρχίσει να ρολάρει κιόλας. Κι όταν λέμε μικρό χρονικό διάστημα, εννοούμε τρεις, τέσσερις ακόμα και έξι μήνες.

Πόσο μάλλον λοιπόν, να προλάβει να είναι σε θέση να ξεκινήσει αγωνιστικές υποχρεώσεις και μάλιστα προκριματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς ουσιαστικά προετοιμασία.

Δεν ξέρω αν συνειδητοποιούν από ποδοσφαιρική άποψη, τις συνέπειες από κάτι τέτοιο όλοι στον Παναθηναϊκό.

Θα έπρεπε όμως λογικά, αν όχι άλλοι, να καταλαβαίνουν τις συνέπειες, τουλάχιστον οι καθ’ ύλη αρμόδιοι, δηλαδή οι Αναστασίου, Νταμπίζας κατ’ αρχήν και Σαραβάκος στην συνέχεια.

Γιατί εδώ το πρόβλημα, δεν είναι μόνο ότι μ’ αυτές τις συνθήκες πολύ δύσκολα θα μπορέσει η ομάδα ακόμα και αν προλάβει να στελεχωθεί στοιχειωδώς να περάσει κάποιους γύρους στα προκριματικά και πολύ περισσότερο να μπει και σε ομίλους.

Αλλά το ότι αντικειμενικά, αυτή η ομάδα αν έτσι κυλήσουν τα πράγματα, από Σεπτέμβριο κιόλας, άντε Οκτώβριο στην καλύτερη, θα αρχίσει να αντιμετωπίζει απίστευτα αγωνιστικά προβλήματα και να δημιουργεί βάσιμα ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να βγάλει σε νορμάλ κατάσταση την χρονιά.

Στην ουσία δηλαδή, θα μιλάμε για μια ακόμα χρονιά που θα τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό το τίμημα, για να πάρει μέρος απλά στα προκριματικά ο Παναθηναϊκός.

Το σίγουρο όμως είναι, πως μια τέτοια… θυσία, δεν συμβαδίζει με την λογική και τα πλάνα μιας ομάδας που έχει αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα και θέλει να χτίσει μια κατάσταση από την αρχή, με νέα φιλοσοφία, με πολλούς νέους παίκτες και εντελώς νέα δομή στο σύνολό της.

Για την ακρίβεια, όχι απλά δεν συμβαδίζει, αλλά στην κυριολεξία τορπιλίζει την προσπάθεια αυτή, πριν καν ξεκινήσει και υποθηκεύει αντίστοιχα και την χρονιά για τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά τα… γένια και τα χτένια όπως λέγεται, τα έχουν άλλοι. Εμείς το μόνο που κάνουμε, είναι να λέμε την γνώμη και τις απόψεις μας, σε ένα τόσο κρίσιμο και καθοριστικό από πλευράς στρατηγικής του συλλόγου θέμα, με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια.

Τίποτε παραπάνω και τίποτε παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore