Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η μεγάλη προσφορά της χθεσινής... παράστασης





Υπάρχει μόνο μια εξήγηση για όσα έγιναν χθες, στην συνάντηση-συνέντευξη-παράδοση του Αλαφούζου με τον Φορέα.

Το να ήθελε ο Αλαφούζος να αναδείξει, να παρουσιάσει ή και να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο. 

Και να ήθελε επίσης να παρουσιάσει ανάγλυφα στο ευρύ κοινό, την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, το ποιος κάνει κουμάντο, ποιοι είναι από πίσω τους και τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να λειτουργήσει και να αποφασίσει τις όποιες επιλογές και ενέργειές του.

Αν αυτό ήθελε, το κατάφερε. Όλος ο Παναθηναϊκός αηδίασε και απογοητεύτηκε.  Αλλά ταυτόχρονα και ΚΑΤΑΛΑΒΕ. Κατάλαβε και τι παίζει και τι έπαιξε και τι θα παίξει από δω και πέρα.

Το θέμα όμως είναι, ότι ακόμα κι έτσι αν είναι τα πράγματα, με όσα έγιναν και ειπώθηκαν και με τον τρόπο που έγιναν και ειπώθηκαν, δόθηκε και η χαριστική βολή σε πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, ακόμα και σε θεσμούς, όπως για παράδειγμα αυτός του προέδρου της ΠΑΕ.

Και το θέμα επίσης είναι, πως αν γι' αυτό έγιναν όλα, το τίμημα για να δείξει αυτά που ήθελε -αν φυσικά θεωρήσουμε ότι αυτός ήταν ο σκοπός του- είναι τεράστιο και ως ένα σημείο μη αναστρέψιμο για τον Παναθηναϊκό, το παρόν και το μέλλον του.

Με το συμπάθιο πάντως, εγώ άλλη εξήγηση για όσα είδαν και άκουσαν από χθες τα ματάκια και τα αυτάκια μας, δεν βρίσκω.

Τέτοια απόλυτη κατρακύλα ως προς το ύφος και το ήθος και τόσο ψέμα μαζεμένο λες και λεγόντουσαν... κατά παραγγελιά όσα ακούστηκαν και από τις δυο  πλευρές, δεν έχουν λογική εξήγηση. Στην σφαίρα κάποιας άλλης πραγματικότητας, εξωγήινης, μεταφυσικής ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, μπορεί και να υπάρχει εξήγηση και ερμηνεία.
Αλλού πουθενά πάντως όχι.

Και με βάση αυτό, για όποιο λόγο τελικά και αν στήθηκε και έγινε αυτή η παράσταση, τα τραύματα και οι ζημιές που από σήμερα θα αφήσει πίσω της, θα είναι ορατά για χρόνια στον Παναθηναϊκό και θα σημαδέψουν κάθε προσπάθειά του από δω και πέρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.

Πάντως και για να είμαστε και δίκαιοι και οι δύο πλευρές, πρόσφεραν μια τεράστια υπηρεσία στον Παναθηναϊκό με το χθεσινό σκηνικό. Και συγκεκριμένα, έκαναν ακόμα και τους πιο αφελείς ή ανυποψίαστους, να καταλάβουν. Να καταλάβουν τα πάντα γύρω από το χθες, το σήμερα και το αύριο του Παναθηναϊκού.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ, Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ< ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ> !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore