Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ευχάριστο σαν θέαμα, ακατάλληλο για συμπεράσματα




Απολαυστικό σαν θέαμα το παιχνίδι.
Και ειδικά όταν μιλάμε για φιλικό προετοιμασίας  με τελικό αποτέλεσμα 4-4 τέτοια εποχή.
Γκολ, ευκαιρίες και κυρίως πολύ γρήγορο, πάρα πολύ γρήγορο παιχνίδι για φιλικό τέλη Ιουλίου.
Αυτό είναι και το μόνο που μπορείς να πεις για το συγκεκριμένο φιλικό.

Γιατί να μεν ήταν απολαυστικό σαν θέαμα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε και από τις δύο ομάδες, δεν προσφερόταν για πιο... εξειδικευμένα συμπεράσματα.

Το πιθανότερο είναι να διαβάσετε σε λίγο στα σάιτ, ή αύριο στις εφημερίδες, το κλασσικό με βάση το σκορ του αγώνα.
Πέταγε φωτιές μπροστά, αλλά ήταν τρύπιος πίσω.
Κατά την γνώμη μου, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.

Απλά πήρε τέτοια μορφή το παιχνίδι απ' την αρχή και άνοιξαν τόσο πολύ και οι δύο ομάδες, που τελικά εξελίχθηκε σε ένα ευχάριστο ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά σε καμιά περίπτωση χρήσιμο για συμπεράσματα από πλευράς τακτικής και επιπέδου ετοιμότητας των ομάδων κυρίως.

Αν κάτι μπορούμε να πούμε σε γενικές γραμμές για τον Παναθηναϊκό, είναι ότι έδειξε και πάλι πως είναι μια ομάδα, με μπόλικο ενθουσιασμό και τρέξιμο, αλλά αρκετά άναρχη ή άπειρη αν θέλετε τακτικά.

Δεν είναι παράλογο αυτό και δεν είναι κατ' ανάγκη κακό.
Αρκεί να αρχίσει σιγά-σιγά η ομάδα να αποκτάει και τέτοιου είδους χαρακτηριστικά.
Πιθανόν αυτό να της κοστίσει συνολικά σε ταχύτητα, σε πάθος ή ενθουσιασμό.

Αλλά αν θέλει να γίνει κανονική ομάδα, πρέπει να αποκτήσει και αυτά τα στοιχεία στα χαρακτηριστικά της.
Σε μερικά επί μέρους τώρα, λίγα πράγματα θα πω.

Κατ΄ αρχήν, τον Κούγια πολλοί τον κοροϊδεύαμε όταν έλεγε για τον Ντίνα και ζητούσε και λεφτά για να τον δώσει. Ο Ντίνας όπως δείχνει, ότι αυτή την στιγμή, είναι ίσως ο πιο ποιοτικός συνολικά σαν ποδοσφαιριστής, απ' αυτούς που συνηθίζουμε να αποκαλούμε νέα παιδιά.

Το δεύτερο. Ειλικρινά δεν ξέρω αν οι περισσότερες μεταγραφές που έχουν έρθει ή κι αυτές που θα έρθουν, θα ανεβάσουν τόσο ψηλά τα στάνταρ της ομάδας, σε σχέση με τους μικρούς της Ακαδημίας που παίζουν τώρα στις θέσεις τους.
Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει φανεί ακόμα καθαρά και ξάστερα στον αγωνιστικό χώρο.

Τρίτον και αρκετά σημαντικό. Επειδή σίγουρα θα διαβάσετε, ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε ένα έμπειρο στόπερ σαν αντίδοτο στα πολλά γκολ που δέχθηκε.
Είναι σωστό αυτό, αλλά είναι η μισή αλήθεια.

Η υπόλοιπη μισή είναι, πως και τα σημερινά γκολ, όπως και τα προηγούμενα στα άλλα φιλικά, έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός.

Με το ότι δηλαδή οι στόπερ είναι συνέχεια εκτεθειμένοι στο ένας με έναν, στο ότι ακόμα δεν υπάρχει καθόλου σχεδόν η παραμικρή κάλυψη και βοήθεια στα πλάγια μπακ από τα αντίστοιχα χαφ μπροστά τους.

Θέλω να πω δηλαδή, πως αν το συμπέρασμα από πολλά γκολ που φάγαμε, είναι ότι θέλουμε ένα ακόμα έμπειρο στόπερ και το λύσαμε το πρόβλημα, αυτό θα είναι λάθος.

Και γιατί τέτοιο στόπερ αντικειμενικά δεν μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός.

Και κυρίως γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσει ένα πράγμα γενικότερα το τιμ της ομάδας.

Πως είναι αναγκαστικό να γίνει η ομάδα πιο "ομάδα" συνολικά στην συμπεριφορά της και στο αμυντικό και στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό της παιχνίδι.

Καθώς με δεδομένη την αναγκαστική έλλειψη ποιότητας σε μια σειρά θέσεις, είναι αναγκαίο να δουλέψει με επιμονή στην ομαδικότητα και στην τακτική που θα εξουδετερώνει όσο περισσότερο γίνει αυτές τις ελλείψεις.

Αν δεν το δει και πάει στην κλασσική και εύκολη συνταγή, πως όπου έχουμε αδυναμίες δηλαδή, δεν τρέχει τίποτε, θα πάρουμε... παίκτες για εκεί και θα το λύσουμε το πρόβλημα, τότε μάλλον θα βρεθεί γρήγορα σε αδιέξοδο από αγωνιστική άποψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore