Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ξέρει τι θέλει και γιατί το θέλει;




Αυτό που κάθε φορά κρίνει αν είναι επιτυχημένες οι κινήσεις και η δουλειά σου γενικότερα, δεν είναι αυτές καθ' αυτές οι κινήσεις και η δουλειά σου.
Αλλά είναι ο στόχος που βάζεις.

Είναι το πλάνο που βάζεις, ο λόγος που το βάζεις και το πλαίσιο στο οποίο εντάσσεις τις κινήσεις και την δουλειά σου.
Για να τα ξεκαθαρίζουμε λοιπόν λιγάκι τα πράγματα, αυτό είναι και το θέμα στον Παναθηναϊκό.
Το ποιος είναι ο στόχος του δηλαδή.
Τι θέλει να κάνει;
Που το πάει;

Ποιο είναι το πλάνο του σαν διοίκηση και ομάδα για την νέα σεζόν και γενικότερα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου;
Αν αυτά τα έχει ξεκαθαρίσει, τότε μπορούμε να κρίνουμε  αν γίνεται σωστή δουλειά ή όχι, αν οι μεταγραφές και οι... στόχοι που ακούγονται είναι ενταγμένες σ' αυτό το πλάνο και την λογική και όλα τα σχετικά.

Αλλιώτικα, όλες οι κινήσεις και οι επιλογές είναι σωστές και αντίστοιχα όλες οι κινήσεις και οι επιλογές είναι λάθος.
Εκεί είναι το θέμα λοιπόν.

Και εκεί είναι και το μεγάλο... κενό στην λογική με την οποία κινείται ο Παναθηναϊκός ΚΑΙ στον μεταγραφικό τομέα.
Τι θέλει λοιπόν ο Παναθηναϊκός για την σεζόν που ξεκινάει;
Τρία πράγματα μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Να γίνει ανταγωνιστικός σαν ομάδα και να χτυπήσει όλους τους στόχους που υπάρχουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Να... μην διαλυθεί και υποβιβαστεί σαν ομάδα και αγωνιστικά αλλά ΚΑΙ οικονομικά.

Να σώσει την ομάδα και τον σύλλογο, δημιουργώντας μια σωστή ποδοσφαιρικά ομάδα, ανεκτή σε οικονομικό επίπεδο, με παρόν και μέλλον.

Έχει ξεκαθαρίσει ο Παναθηναϊκός τι ακριβώς θέλει αυτή την στιγμή;
Και... μέσα του και προς τον κόσμο;
Όχι θα πω εγώ.

Μια θολούρα προς κάθε κατεύθυνση και από κάθε κατεύθυνση, είναι το χαρακτηριστικό που επικρατεί αυτή την στιγμή.

Να γίνει ανταγωνιστικός και να ΧΤΥΠΗΣΕΙ τίτλους, προφανώς δεν γίνεται και δεν μπορεί να γίνει με το επίπεδο ποδοσφαιριστών που χτυπάει ή φέρνει στην Ελλάδα, τους χάνει και μετά αυτή μένουν στα αζήτητα παγκοσμίως όπως ο περιβόητος Φάλκενμπεργκ.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοιος αντικειμενικά με τα δεδομένα που υπάρχουν.
Να... αποφύγει την υποβιβασμό και την διάλυση;
Αστεία σκέψη και σαν λογική ακόμα.

Κι εν πάση περιπτώσει, αν αυτό είναι το... νέο μεγάλο όραμα που μας προέκυψε σαν... προίκα από την... εκτόξευση της πολυμετοχικότητας και την... απελευθέρωση, τότε και πάλι λάθος και αχρείαστες είναι οι κινήσεις που γίνονται.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα παίξει ο Παναθηναϊκός και όχι στο... κόπα λιμπερταδόρες για να αναζητούμε μανιωδώς και απελπισμένα οκτώ και δέκα μεταγραφές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης.

Τα παιδιά με την πράσινη φανέλα και τρεις τέσσερις μελετημένες φτηνές κινήσεις από την ελληνική αγορά, φτάνουν και περισσεύουν γι' αυτή την... νέα μεγάλη ιδέα τής... απελευθερωμένης Παναθηναϊκοφροσύνης.
Μένει λοιπόν  το τρίτο.

Να φτιάξει ο Παναθηναϊκός μια στοιχειωδώς ανταγωνιστική ομάδα, με παρόν και μέλλον ανεκτό για τα οικονομικά δεδομένα που διαθέτει και να επιβιώσει και αγωνιστικά αλλά και οικονομικά σας σύλλογος.

Αν αυτή είναι η λογική, τότε με το συγνώμη, αλλά οι κινήσεις που γίνονται είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Γιατί για μια ομάδα που έχει ΑΥΤΟ τον στόχο -που είναι και ο μόνος ρεαλιστικός- να κρατάει αυτή την στιγμή ΕΦΤΑ συμβόλαια ΞΕΝΩΝ κλειστά στην αχρηστία και ταυτόχρονα να ΓΕΜΙΖΕΙ το ρόστερ με άλλα τόσα και περισσότερα ΞΕΝΩΝ ποδοσφαιριστών αμφιβόλου αξίας και ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και κυρίως σε καμιά περίπτωση καλύτερους ή ποιοτικότερους απ' αυτούς που ήδη έχει, είναι όχι απλά παράλογο, αλλά καταστροφικό.

Καθώς όχι μόνο δεν αλλάζει σε κάτι αγωνιστικά το πρόσωπο του Παναθηναϊκού, αλλά ταυτόχρονα ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ από κάθε άποψη το παρόν και το μέλλον του σαν σύλλογο.

Την ίδια στιγμή, λειτουργεί ΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ για οποιονδήποτε σοβαρό άνθρωπο θα ήθελε αυτή την στιγμή να δοκιμάσει να μπει στον σύλλογο και να τον αναλάβει με στοιχειωδώς λογικές αγωνιστικές και οικονομικές απαιτήσεις.

Άσε που από πλευράς ουσίας, οι συγκεκριμένες κινήσεις, δεν κάνουν, ούτε για να να σε κάνουν ανταγωνιστικό των... απέναντι και όχι μόνο, αλλά είναι και άχρηστες εντελώς ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τις κάνουμε για να μην φτάσουμε στο σημείο να... γίνουμε ΑΕΚ όπως πολλοί φοβούνται ή και... απειλούν αν θέλετε.
Συμπέρασμα;

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, πάει εντελώς στα τυφλά, κοιτάει απλά να κερδίσει... χρόνο και ανοχή, περιφρονώντας εντελώς τα αντικειμενικά δεδομένα που υπάρχουν και από ποδοσφαιρική και από οικονομική άποψη.

Παίρνει παίκτες γενικώς, χτυπάει παίκτες γενικώς από τα αζήτητα όλης της Ευρώπης  έχει περιφρονήσει σε απίστευτο βαθμό την προσιτή ελληνική αγορά παικτών που στην τελική δεν είναι σε καμιά περίπτωση χειρότεροι απ' αυτούς που χτυπάει, απλά είναι... φθηνότεροι και δεν έχουν τους... σωστούς μάνατζερ.

Κι όλα αυτά, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει, τι ακριβώς θέλει από την νέα ομάδα, ποιος είναι ο στόχος σαν ομάδα και σαν ΠΑΕ και σε ποια λογική -και ποδοσφαιρική και οικονομική- εντάσσει αυτές τις κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore