Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οι εντυπώσεις το γκολ και το... ατού που θέλει προσοχή




Καλύτερο θέαμα συνολικά σήμερα στο φιλικό.
Στα ίδια περίπου ο Παναθηναϊκός, με το εξαιρετικό γκολ του Γιανιτσάνη, να κερδίζει εντυπώσεις.

Κι ελπίζω φυσικά να κερδίσει μόνο εντυπώσεις για το παιδί και να μην γίνει... αφορμή για τίποτε τρελά και παλαβά σε σχέση με την εικόνα της ομάδας και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της.

Δεν αλλάζει στο παραμικρό και αυτό το φιλικό, τα όσα έχουμε συζητήσει κατά καιρούς για την φετινή προσπάθεια σε ότι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Δείχνει η ομάδα, το τι μπορεί και τι αντικειμενικά θέλει να κάνει φέτος.

Το θέμα απλά είναι, αν το καταλαβαίνουν αυτό, αυτοί που θεωρητικά έχουν το καθήκον να την φτιάξουν και να την υποστηρίξουν.

Άλλη κουβέντα αυτή, αλλά ένα πρώτο δείγμα θα έχουμε ξανά σε λίγη ώρα και αύριο, από το πως θα παρουσιαστεί αυτό το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού απ' όλους.

Μια παρατήρηση μόνο θα κάνω μετά και το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού.

Θα πω για κάτι, που είμαι σίγουρος πως όλοι το εντάσσουν μέχρι στιγμής στα συν και στα καλά του Παναθηναϊκού.

Αντίθετα εμένα προσωπικά, με βάση όσα έχω δει τόσα χρόνια στις περιόδους προετοιμασίας, με προβληματίζει, ή αν θέλετε επειδή δεν ξέρω ειλικρινά, θα έλεγα απλά, ότι θάθελα να ακούσω μια υπεύθυνη γνώμη σχετικά από το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Μιλάω για την... μαχητικότητα και ταχύτητα αυτής της ομάδας. Κατά την γνώμη μου, η ομάδα δείχνει πολύ φρέσκια. Πολύ γρήγορη και πολύ ανθεκτική μέχρι το τελευταίο λεπτό, για τέτοια εποχή προετοιμασίας.

Μια πρώτη εξήγηση είναι, το νεαρό της ηλικίας των νέων παικτών.

Και είναι έτσι όντως. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, που οι σχετικά παλιοί και κανονικοί σε τέτοιο επίπεδο ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζέκα για παράδειγμα ή και ο Μέντες, δείχνουν εμφανώς πιο "βαριοί" και λιγότερο σπριντάτοι και μαχητικοί, σε σχέση με τους συμπαίκτες τους.

Έχει την εξήγησή του λοιπόν το φαινόμενο, από μια πρώτη ματιά.

Όμως παρ' όλα αυτά, αν θέλουμε να μιλάμε για κανονική ομάδα που θα κληθεί να βγάλει χρονιά ολόκληρη, είναι όντως πολύ φρέσκια, γρήγορη και με πολλές αντοχές για την εποχή.
Ελπίζω το προπονητικό τιμ να ξέρει κατ' αρχήν τι κάνει.
Ελπίζω επίσης, να έχουν υπ' όψι τους όλα τα σχετικά.

Αλλά πάνω απ' όλα και επειδή σε όλα τα άλλα επίπεδα ξέρω με ποιούς έχουμε να κάνουμε, ελπίζω να μην έχουν θυσιάσει την χρονιά όλων αυτών των παιδιών, μόνο και μόνο για να τα έχουμε σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση στην... προετοιμασία, ώστε να κερδίσουμε συνολικά τις εντυπώσεις σαν ομάδα και συνολική προσπάθεια.

Με λίγια λόγια, ελπίζω να μην κυριαρχήσει και πάλι και ειδικά σ' αυτό το κρίσιμο στοιχείο, το επικοινωνιακό από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι.
Αυτά προς το παρόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore