Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο Μαυρίας και το... ρίσκο στην πλάτη του




Το θέμα με τον Μαυρία, είναι πολύ πιο σοβαρό, απ' ότι αρχικά φαίνεται.

Δεν είναι το θέμα, ότι δεν έγινε τελικά -όπως αναμενόταν από κάθε λογικό άνθρωπο- μια μεταγραφή που παρουσίαζαν όλοι σίγουρη εδώ κι ένα μήνα.

Κι ούτε το ότι δεν θα μπουν τα λεφτά που περίμενε ο Παναθηναϊκός στο ταμείο.
Το θέμα εδώ έχει διπλή διάσταση.
Η πρώτη είναι η προφανής.

Η μούφα δηλαδή που πήγαινε σύννεφο ένα μήνα τώρα και προς τον νεαρό ποδοσφαιριστή και προς τον κόσμο.

Καθώς δεν ήταν δυνατόν λογικός άνθρωπος να πιστέψει, πως μια ομάδα της πρέμιερ λιγκ θα επένδυε ένα τέτοιο ποσόν σαν κι αυτό που έλεγαν, για ένα ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας από ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ και λογικά δεν θα ήταν έτοιμος πριν ένα δυο ή και περισσότερους μήνες.

Κι εδώ δεν μιλάω καν για τον αστείο τρόπο που παρουσιάστηκε το... ναυάγιο.

Ότι η Σάντερλαντ δηλαδή ζήτησε παράταση, αλλά εμείς δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και είπαμε... ε όχι και παράσταση, δεν τα θέλουμε τα ΤΡΙΑ εκατομμύρια σας και δεν σας δίνουμε τον ποδοσφαιριστή.

Αυτό αν δεν είναι ανέκδοτο, είναι ενδεικτικό του επιπέδου της επικοινωνιακής πολιτικής των ανθρώπων στην ΠΑΕ και του τι επίπεδο νοημοσύνης νομίζουν, ή μάλλον... ελπίζουν να έχουν οι φίλοι της ομάδας στους οποίους απευθύνονται.

Η δεύτερη πτυχή της ιστορίας όμως είναι πιο σημαντική.
Και είναι, ότι για χάρη όλης αυτής της μούφας, οι άνθρωποι έπαιξαν στην κυριολεξία με τον Χάρη Μαυρία.

Έπαιξαν και σε σχέση με τα νεύρα και την ηρεμία του, αλλά κυρίως έπαιξαν και με την υγεία του και το μέλλον του σαν ποδοσφαιριστή.

Δεν φτάνει δηλαδή που του έλεγαν κάθε δεύτερη μέρα, "Χάρη μην ανησυχείς είναι τελειωμένη η υπόθεση, αύριο, μεθαύριο, την ερχόμενη Δευτέρα, την άλλη Τρίτη φεύγεις".

Το χειρότερο είναι ότι... προσάρμοσαν την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο νεαρός επιθετικός, μόνο και μόνο στο πως θα καταφέρουν να τον πουλήσουν.

Συγκεκριμένα, ο Μαυρίας έχει το ίδιο πρόβλημα που είχε ο Νίνης. Και που το έχουν όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που μπαίνουν ξαφνικά σε φουλ ανταγωνιστικούς ρυθμούς σε επαγγελματικό επίπεδο, με άλλες ταχύτητες, άλλες σωματοδομές και όλα τα σχετικά.

Το σύνδρομο των κοιλιακών.

Στις περιπτώσεις αυτές, η πιο ενδεδειγμένη λύση, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί, είναι η επέμβαση που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα μια και καλή. Καθώς η ήπια... αποθεραπεία, μπορεί προσωρινά να αφήσει τον παίκτη να επανέλθει αλλά σε σαφώς πιο χαλαρούς ρυθμούς, αλλά είναι θέμα χρόνου η υποτροπή σε σημείο μάλιστα ανεπανόρθωτο.

Η σχετική συζήτηση για το πως θα γίνει ο χειρισμός του Χάρη Μαυρία έγινε απ' ότι ξέρω και στον Παναθηναϊκό.
Αποκλείστηκε λοιπόν η περίπτωση επέμβασης.

Κι αν δεν πρόκειται απλά για λάθος εκτίμηση, ο λόγος είναι προφανής.

Ότι αν έκανε εγχείρηση ο Μαυρίας, μπορεί μεν το πρόβλημα να λυνόταν μια και καλή, αλλά από την μια θα καθυστερούσε αντικειμενικά η επιστροφή του, απ' την άλλη και κυρίως, δεν θα ήταν αντικειμενικά δυνατόν να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βγάλει προς πώληση ποδοσφαιριστή εγχειρισμένο το ίδιο διάστημα που θα έβγαινε στην... αγορά το πωλητήριο.
Το αποτέλεσμα φαίνεται σήμερα.

Και η μεταγραφή τελικά δεν έγινε και ο ποδοσφαιριστής πήγε απίστευτα πίσω την ιστορία της αποθεραπείας του, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο και κυρίως για την καριέρα του συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

live scores


powered by Agones.gr - livescore