Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η... αυτοικανοποίηση και τα... υστερόγραφα






Εντάξει, το... τσουνάμι των πανηγυρισμών και των... καυστικών άρθρων και των πανομοιότυπων ανακοινώσεων -ή το αντίστροφο αν προτιμάτε, των ανακοινώσεων και των... πανομοιότυπων άρθρων- πέρασε.

Διασκεδάσαμε δυο μέρες, γιατί μόνο στην πλάκα μπορείς να πάρεις αυτά τα παραληρήματα ψεύδους και απελπισίας, καλά ήταν.

Γι' αυτό άλλωστε και δεν υπήρχε λόγος να πούμε τίποτε από δω.
Τέτοια... χαρά και τέτοια... αυτοϊκανοποίηση μπροστά στον... καθρέφτη τους, δεν μου πήγαινε να τα χαλάσω.

Και δεν υπήρχε και λόγος εδώ που τα λέμε.
Οι άνθρωποι πια, από το λέγε-λέγε τα έχουν πιστέψει κιόλας απ' ότι φαίνεται αυτά που τους λένε ή πρέπει να γράφουν και να λένε.
Είναι πια ανίατη η περίπτωσή τους.

Κι όπως έλεγε και ένα... παλιό πανηγυριώτικο άσμα... στον καθρέφτη σου κοιτιέσαι και από μόνη σου αγαπιέσαι.

Αφού υπάρχουν ακόμα φυτά που πανηγυρίζουν για την... αδειοδότηση ή γιατί... απαλλαχτήκαμε από την Παιανία και δίνουν και συγχαρητήρια κιόλας δημόσια σ' όποιον... τα κατάφερε και τα δύο, σε εμάς ή σε κάθε λογικό άνθρωπο δεν μας πέφτει λόγος.

Καλά να ναι, καλά να περνάνε, καλά να... αυτοϊκανοποιούνται, να τα... χαίρονται και να τα... καμαρώνουν όσα... πέτυχαν.
Από σήμερα άλλωστε αρχίζει και το πιο δύσκολο και σκληρό έργο γι' αυτούς.
Και μην βιαστείτε αυτό δεν είναι το ποδοσφαιρικό κομμάτι ή το στήσιμο της ομάδας.
Μακάρι να ήταν αυτό.

Αλλά δυστυχώς για όλο αυτό το συνονθύλευμα  το πιο δύσκολο είναι άλλο. Να μπορέσουν να επιβιώσουν έστω και μια μέρα σαν "ύπαρξη"¨, χωρίς εχθρούς πια. Και ειδικά εχθρούς... εντός, όπως τους αρέσει να λένε.

Τους τέλειωσαν πια βλέπετε. Και οι εχθροί και οι δικαιολογίες.
Και η πλάκα είναι πως δεν το έχουν καταλάβει κιόλας. Και... πανηγυρίζουν.

Τους της έφερε ο Αλαφούζος και αυτοί του είπαν... κι ευχαριστώ από πάνω. Τέτοια... ψιμάρια, δεν έχει ξαναβγάλει η ιστορία.
Περαστικά τους.

ΥΓ 1
Μιλάμε πραγματικά για κατάντια ρε Γιαννάκη. Εντάξει. Είπαμε, να δώσεις γη, ύδωρ, σώματι και κυρίως ψυχή και να πιαστείς αιχμάλωτος. Αλλά τόση κατάντια πια;

Να διαβάζει δηλαδή κάποιος το "άρθρο" σου στη Λεωφόρο της χυδαιότητας με την... υπογραφή σου που σημαίνει ότι λες "δικές σου" σκέψεις και καπάκι σε μια μέρα, οι άλλοι να βγάζουν... αντίγραφο κανονικά σαν... ανακοίνωση του Φορέα;
Τόση κατάντια πια;

Και γιατί... διπλός κόπος; Μια σαν άρθρο - κι άλλα πέντε ακριβώς πανομοιότυπα σε άλλα σάιτ- και μια σαν... ανακοίνωση;
Γιατί δεν την βγάζατε μια και καλή σαν... κοινή ανακοίνωση Φορέα και... δημοσιογράφων να μην..., παιδεύεστε κι άδικα κιόλας;

ΥΓ 2
Τελικά μου φαίνεται πως ο Αλαφούζος μάλλον τους δουλεύει όλους. Για... χαζό τον έχουν και νομίζουν πως τον έχουν και στο χέρι κιόλας, αλλά από τον Αλαφούζο θα την βρουν.
Να το θυμάστε αυτό που σας λέω.

Στον λάκκο που νομίζουν ότι έχουν σκάψει τα... παιδιά και έχουν βάλει τον Αλαφούζο μέσα, οι... ίδιοι θα πέσουν. Κι όταν το καταλάβουν θα 'ναι πια πολύ αργά.

Και πάλι σας το λέω. Κρατήστε το αυτό και θα με θυμηθείτε.
Όχι πολύ σύντομα, αλλά πάντως σίγουρα... όχι πολύ αργά.

ΥΓ 3
Επειδή μου άρεσε το... υστερόγραφο στην ανακοίνωση του Φορέα. Μια ερώτηση μόνο.

Σ' αυτούς που την... συνέταξαν και την... προσυπογράφουν, είναι και εκείνοι που έπαιρναν τηλέφωνο τον Τσάκα δυο φορές την μέρα και του ζητούσαν ραντεβού λίγο πριν την συνέντευξη του Φεϊζάλ ή κι οι... άλλοι οι πιο... προσεκτικοί, που έβαζαν... δημοσιογράφους να μεσολαβήσουν για... επαφή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

ΥΓ 4
Καλά για την οικογένεια δεν το συζητάμε. Απέδειξε ότι... δεν αγαπάει τον Παναθηναϊκό και την νοιάζουν μόνο τα... λεφτά.
Αλλά και ο... Μακρόπουλος;

Κι αυτός... δεν αγαπάει τον Παναθηναϊκό και τον... νοιάζουν μόνο τα λεφτά;

Γιατί αν δεν κάνω λάθος, εκείνη η... συμβασούλα για την Λεωφόρο που από τον Γενάρη υπογράφεται, ακόμα απ' ότι ξέρω στα χαρτιά είναι;

ΥΓ 5
Εκτός φυσικά κι αν στην περίπτωση του Μακρόπουλου, ή του... παππού όπως τον λέμε στην Παναθηναϊκή οικογένεια, έχει περάσει η γραμμή του... Γιώργου.

Όχι του Γιώργου που ξέρουμε. Αυτός είναι πιο... έξυπνος βλέπει τα σκούρα και... διαδίδεται ότι θα... αποχωρήσει το καλοκαίρι επειδή περιμένει κι άλλο μέλος στην οικογένεια.
Αλλά του... άλλου Γιώργου. Του Κουτσουμπού.

Που σε μια πρόσφατη συνέλευση του Ερασιτέχνη, είπε στα ίσα και χωρίς ντροπή στον Μακρόπουλο "νομίζεις ότι σου επιτρέπει το βιολογικό σου ρολόι να ασχολείσαι για πολύ ακόμα με τον Παναθηναϊκό και να ασκείς διοίκηση";

Δηλαδή... αφού όπου να 'ναι... γιατί δεν βάζεις τα λεφτά να διοικήσουμε εμείς; Για τέτοια χυδαιότητα μιλάμε.
Αυτό.... περιμένουμε άραγε;

8 σχόλια:

  1. Σε πόνεσε το Απήλιον και η αδειοδότηση ε...Σε πόνεσε γιατί περίμενες να μας διαλύσει τελείως..όμως δεν πέρασε.Ρε μακριά λέμε γάγγραινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεις με τα χαζούλικα μηνυματάκια σου ότι μιλάμε για διαφορετικές ομάδερς, άσχετα αν και οι δύο τις αποκαλούμε "Παναθηναϊκός".
    Τι να με πονέσει ρε κατεστραμμένε, ρε κακομοιρούλη το Απήλιο και η αδειδότηση; Καταλαβαίνεις για ποιά ομάδα μου μιλάς;
    Εμένα με πόνεσε ο αποκλεισμός από την Μπαρτσελόνα που την βομβαρδίζαμε μέσα στο Καμπ-Νου.
    Με πόνεσε η ήτα από την Γιουβέντους με τον Τακινάρντι να κάνει καθυστερήσεις μέσα στο Ντελε Άλπι για να γλιτώσει.
    Με πόνεσε η ήττα από την Άρσεναλ στο Χάϊρμπουρι με τον Ανρί να μην ξέρει που πατάει στα τελευταία είκοσι λεπτά και τον Μπασινά να χάνει πέναλτι.
    Αυτά με πόνεσαν. Αυτά ήταν και είναι τα κυβικά μου για τπν Παναθηναϊκό.
    Εσύ κάτσε και βγες στην Ομόνοια για το Απήλιο και για την αδειοδότηση που επισημοποιεί και με την βούλα ότι τερματίσαμε -37 βαθμούς πίσω και έκτοι πίσω από το ΠΑΣ Γιάννινα.
    Άλλη ομάδα η μία κακομοιρούλη και άλλη η άλλη.
    Δεν πονέσαμε για τα ίδια πράγματα εγω και συ, δεν χαρήκαμε για τα ίδια πράγματα, δεν νοιώσαμε περήφανοι για τα ίδια πράγματα.
    Τόσο απλά.
    Ούτε τους ίδιους.... εχθρούς είχαμε ποτέ.
    Εσύ και εσείς ειχατε για εχθρούς σας τους ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ.
    Εγώ ειχα αντίπαλο τον Κόκκαλη, τον Βίκτωρα, το Γκαγκάτση και τον πέο που ο Πατέρας ας τον έφερνε στα επίσημα στο ΟΑΚΑ.
    Εγώ πήγαινα στην Βαρκελώνη και είχα εχθρούς τους οπαδούς της πάρτσα και δίπλα μου μαζί μου τους οπαδούς της Ρεάλ και συ και οι όμοιοί σου έχετε... εχθρούς τους... μπλού Βαγέρος του ΠΑΣ για την αδειοδότηση και τους Πάνθηρες για το Απήλιο και δίπλα σας πέντε-δέκα πουλημενα τομάρια που το παίζουν... λειτουργοί της ενημέρωσης. Κατάλαβες χαζούλη;
    Μιλάμε για ΑΛΛΕΣ ομάδες.
    Και ας τις λέμε και οι δυο με το ίδιο όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Κωστα με συγχωρεις αλλα στο αρθρο σου δεν γραφεις και δεν "εννοεις " για αυτην την ομαδα που λες .Το παρελθον καλο η κακο τελειωσε δεν χρειαζεται να λεμε λογια κ λογια που δημιουργουν στον περισσοτερο κοσμο ενα αισθημα προπαγανδας υπερ καποιων καταστασεων .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαφωνώ, η απάντησή μου θα μπορούσε να είναι άνετα ξεχωριστό κομμάτι και είναι ξεχωριστό κομμάτι. Αλλά δεν νομίζω ότι και η ερώτηση είχε σχέση με το κομμάτι. Απλά δεν μπορούσα για μια ακόμα φορά να αφήσω τις κατάρες, τις γάγγραινες και την χυδαιότητα του κάθε αληταρά αναπάντητη.
    Όσο για την ουσία, ότι δηλαδή το παρελθόν τελείωσε, δεν διαφωνώ καθόλου. Αλλά τι πάει να πει λόγια που δηιουργούν στον κόσμο ένα αίσθημα προπαγάνδας υπέρ κάποιων καταστάσεων; ΠΩς μπορείς δηλαδή ακριβώς να μιλήσεις για τον Παναθηναϊκό του χθες ή ακόα και του σήμερα, χωρίς να δημιουργλησεις αυτό το... αίσθημα. Ειλικριν΄λα θα ήθελα ένα παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. afou ta xereis ola re kostaki afta pou ipothikan stin sinelefsi tou erasitexni giati den les k posa lefta xrostaei o papous sta paidia pou evalan lefta apo tin tsepi tous k ekanan tin ginaikia omada mpasket protathlitria ellados ?
    o PANATHINAIKOS tha vrei ton dromo tou na eisai sigouros giafto to kalo gia emas tha einai oti tha ton vrei eleftheros k igueis . Ti kako prama einai na eisai pleon sto perithorio e? se kanei na prospatheis na vreis tropo pali na ta anakatepseis den prokeite omos min agxonese se pirane xampari oloi pleon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω καλά... αντανκλαστικά "prasini kavala". Μιλάμε για τέλειο... συγχρονισμό όλων σας. 22.58 με πήρε τηλέφωνο ο... Γιώργος ο Β' που αναφέρω στο άρθρο να μου πει ότι όπου με πετύχει θα μου κάνει το ένα και το άλλο και σε μένα και στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μου. Ναι έτσι. 22.58 είναι το ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΟ τηλέφωνημά του. Καπάκι ήρθε και το μήνυμά σου.
    Ένας-ένας μονο παιδιά. Στην σειρά.
    Πάντως ευχαριστώ για την... πληροφόρηση. Ώστε... χρωστάει λεφτά ο παπούς στα... παιδιά. Ε αυτό εξηγεί πολλά πράγματα ή εν πάσει περιπτώσει είναι ένας καλός... λόγος για μια σειρά πράγματα που βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Οπότε έτσι κι αλλιώς ευχαριστώ για την ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ συμβολή σου στο άρθρο μου. Όπως επίσης να ευχαριστήσω δημόσια και τον Γιώργο Β' για τον κόπο που έκανε να καταγράψει στην κυριολεξία την απειλή του σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειάς μου ως... γνήσιος Παναθηναϊκός φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. siga tin apokalipsi re kostaki koumanto stin pae ekanes ekoves eraves ston erasitevno den ixeres tipota thes na mas peis ? pantos vlepo kratas tin idia grami me tous gayrous kanonika onomata k apo tin efimerida k ap edo mia apodixi den exeis vgalei omos gia kanena paidi gia ola afta pou tous exeis katalogisei tosa xronia pos fenete poso se pirazei omos pou o kosmos edioxe tin oikogeneia omos e?
    na sou po tin leoforo den mas eipes apo fotografia tha tin vlepeis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνεχίζεις βλέπω να είσαι... αποκαλυπτικός.
    Δηλαδή τι εννοείς... την λεωφόρο αν θα την βλέπω από φωτογραφία; Αν πλησιάσω... κινδυνεύω; Κι από ποιόν ακριβώς;
    'Θα τοποθετηθεί και... αστυνομία Παναθηναϊκφορσύνης ή μάλλον... Φορεοφροσύνης στην... νέα Λεωφόρο; Που θα κάνει... ΄έλεγχο και φεις-κοντρόλ για το ποιός έχει δικαίωμα και ποιός δεν έχει να έρχεται;
    Πολύ ωραία αδερφέ και ειλικρινά ευχαριστώ ΚΑΙ γι' αυτή την... πληροφορία
    ΥΓ. Βλέπω μια χαρά τον βοηθπατε τον Αλαφούζο να πουλήσει κανα σιαρκείας. Απειλώντας με ξύλο όποιον δεν γουστάρετε αν πατήσει στη Λεωφόρο.
    Νταβαντζήδες κανονικοί και τραμπούκοι δηλαδή. Ελπίζω μόνο αυτή η αθλιότητα να είναι δική σου αποψη ή έστω κάποιων λίγων σαν κι εσένα και όχι της πλειοψηφίας των παιδιών των συνδέσμων. Ελπίζω...
    Και παλι ειλικρινά Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Κι αν έχεις κι άλλες τέτοιες... πληροφορίες πάντα ευπρόσδεκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore