Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Όταν η... Βέμπο γίνεται... ρεπόρτερ και επικοινωνιολόγος

Ακούγοντας και διαβάζοντας τα ρεπορτάζ με την κριτική, τις εντυπώσεις, τα συμπεράσματα και κυρίως τις... σκέψεις και προτάσεις για την διέξοδο στην επόμενη μέρα, δύσκολα καταλαβαίνεις ότι μιλάνε και αναφέρονται σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Η πρώτη εντύπωση είναι πως η κουβέντα αφορά στο... ελληνοαλβανικό μέτωπο του 1940, στην επανάσταση του 1821 ή στην καλύτερη στον... Τρωικό πόλεμο και την Αργοναυτική εκστρατεία.
Ακούς τον ρεπόρτερ, τον παραγωγό, τον αναλυτή και νομίζεις πως οσονούπω θα πεταχθεί και η... Βέμπο και θα τραγουδήσει το... παιδιά της Ελλάδας παιδιά.

Έτσι ξαφνικά καθώς θα μπαίνει η Άνοιξη... που λέει και ένα άλλο τραγούδι, λίγο πιο.,. νεότερο από αυτά της Βέμπο.
Μιλάμε από το πρωί δεν ακούς και δεν διαβάζεις τίποτε άλλο. Παρά το πόσοι Έλληνες πρέπει να παίζουν σ' αυτή την ομάδα και πως οι ξένοι... δεν καταλαβαίνουν τι πάει να πει Παναθηναϊκός.
Θα έλεγα τώρα βέβαια πόσο βλέπω να καταλαβαίνουν τι πάει να πει Παναθηναϊκός κάποιοι Έλληνες και δεν αναφέρομαι σε παίκτες, αλλά θα πάει αλλού η κουβέντα και δεν τώρα η ώρα της συγκεκριμένης κουβέντας.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν. Η μάχη για τα... ελληνόπουλα κόντρα στους... αναθεματισμένους ξένους που δεν... καταλαβαίνουν τι πάει να πει για τον Παναθηναϊκό η διεκδίκηση της... πέμπτης θέσης. Έτσι ακριβώς όπως σας το λέω. Το άκουσα ΚΑΙ αυτό. Οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τι πάει να πει για τον Παναθηναϊκό η κατάκτηση της.,. πέμπτης θέσης.
Να πω εγώ τώρα, ότι καλύτερα που είναι ξένοι και δεν έχουν καταλάβει ότι το... όραμα του Παναθηναϊκού είναι πια μετά την εκτόξευση των Αμπράμοβιτς η... πέμπτη θέση; Ή να πω ότι αυτοί που λένε τέτοια πράγματα μάλλον δεν έχουν πάρει ποτέ γεύση από το τι εστί Παναθηναϊκός και απαγορεύεται να τον πιάνουν στο στόμα τους;
Ότι και να πω και με το συμπάθιο για την... κομπορρημοσύνη μου... δίκιο θα έχω. Αλλά που θα το βρω δεν ξέρω.
Τέλος πάντων, υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν μιλούσαμε για κανονική ομάδα και... αυθόρμητες διαπιστώσεις, ίσως και να είχε νόημα η σχετική κουβέντα και ακόμα να είχε και αρκετή δόση αλήθειας.
Όμως για κράτει λίγο ρε παιδιά. Γιατί αυτό το πράγμα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού τα έξι τελευταία χρόνια, καταντάει πια πραγματικά αστείο. Πως γίνεται και ξαφνικά μια μέρα... όλοι σχεδόν ανακαλύπτουν το ίδιο θέμα, την ίδια διάσταση σε ένα γεγονός, την ίδια διαπίστωση και αγωνίζονται για την ίδια... επιλογή στις όποιες διεξόδους προτείνουν, αυτό είναι πραγματικά από τα άγραφα.
Ξύπνησαν λοιπόν ξαφνικά σήμερα το πρωί όλοι και... σκέφτηκαν... επίσης όλοι μαζί ταυτόχρονα, την... ελληνικότητα του Παναθηναϊκού και πως αυτό είναι το βασικό του πρόβλημα.
Μιλάμε πραγματικά για τεράστια... σύμπτωση στην ταύτιση απόψεων και διαπιστώσεων. Και όλως περιέργως, όλοι σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα την ίδια μέρα. Και το λέω αυτό καθώς μερικά πράγματα δεν μπορεί να εξηγηθούν με βάση την κοινή λογική.
Γιατί να δεχθώ εγώ, ότι όλοι αυτοί, όντως το σκέφτηκαν και το διαπίστωσαν αυτό με τους Έλληνες και τους ξένους... αυθόρμητα.
Αλλά εδώ όμως, έρχονται εύκολα ορισμένα ερωτηματικά.
Από την στιγμή για παράδειγμα, που όλοι αυτοί πιστεύουν αυτό που λένε για την ανάγκη ελληνοποίησης όσο γίνεται περισσότερο της ενδεκάδας, έπρεπε να... χάσει ο Παναθηναϊκός από τον Άρη για να το... αποφασίσουν να το πουν;
Γιατί... Έλληνες ήταν γεμάτος ο Παναθηναϊκός αλλά δεν είδα κάποιον απ' αυτούς να αντιδράει ή να διαφωνεί όταν τους καθαρίζαμε σαν αυγό επειδή ήταν κατάλοιπα του... Βαρδινογιαννισμού ή γιατί δεν τους γούσταραν οι οργανωμένοι.
Έλληνα τεχνικό διευθυντή είχαμε αλλά δεν είδα καν έναν τους να διαφωνεί και να το εκφράζει όταν τον φάγαμε ξαφνικά νύκτα και ο Σαμαράς από... έμπιστος συνεργάτης του Αλαφούζου, δεν ξαναείδε το όνομά του γραμμένο σε μονόστηλο και ανέλαβε μετά Βαΐων και κλάδων ο Βαρέλα που προφανώς... καταλαβαίνει τι πάει να πει Παναθηναϊκός.
Γιατί έλληνα προπονητή ή έστω "έλληνα' αν προτιμάτε, επίσης είχαμε, αλλά δεν είδα κανένα να κάνει κριτική ή να αντιδράει στο φάγωμα του και στην "εξορία" του στην Αργεντινή χωρίς ακόμα να έχει επιστρέψει στην ομάδα Νέων όπως μας είπαν και κανείς πια δεν ρωτάει τι ακριβώς γίνεται με τον Χουάν Ρότσα και που είναι.
Γιατί πανηγυρίζαμε και προαναγγείλαμε νέα εκτόξευση όταν πήραμε ξανά... ξένο προπονητή και ξένους παίκτες τον Γενάρη και μάλιστα όλους από... τα αζήτητα.
Γιατί όταν εμείς εδώ και στην εφημερίδα τότε, μιλάγαμε και λέγαμε "τι κάνετε !!!!" που είναι το πλάνο ανάδειξης παιδιών από τις Ακαδημίες και την ελληνική αγορά, γιατί παίρνετε εφτά μεταγραφές οι περισσότερες ανύπαρκτων ξένων, αυτού που σήμερα σηκώνουν το λάβαρο του... Ελληνισμού στον Παναθηναϊκό, μας έστηναν στον τοίχο τότε από τα σαιτ των Λεωφόρων της ντροπής και μιλούσαν για... νοσταλγούς του παρελθόντος.
Δεν μπορεί λοιπόν όλοι αυτοί, που τόσο καιρό έκαναν το παγόνι και ακόμα χειρότερα ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ για το διώξιμο κάθε ελληνικού στοιχείου, από την ομάδα, από τον πάγκο, από την διοίκηση, να αποφάσισαν ξαφνικά ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ότι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι οι... ξένοι που δεν καταλαβαίνουν την αξία της... μάχης για την πέμπτη θέση.
Δεν μπορεί.
Κι επειδή δεν μπορεί, το πράγμα είναι απλό σαν εξήγηση.
Για μια ακόμα φορά, τους έδωσαν έτοιμο το φαγάκι τα πάσης φύσεως επικοινωνιακά επιτελεία και όλοι αυτοί πρόθυμα και χωρίς καθόλου να σκεφτούν το αναπαράγουν και το προσφέρουν σαν... διαπίστωση, άποψη και κυρίως... διέξοδο στον κόσμο.
Γι' αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο, να αλλάξει κάτι ΚΑΙ τώρα. Γιατί συνένοχοι όλοι στο έγκλημα, αρνούνται να δουν την αλήθεια και αρκούνται κάθε φορά στο να αναζητάνε το ένα μετά το άλλο αστείο επιχείρημα σαν δικαιολογία. Ακόμα κι αν αυτό παίζει ξύλο και όσα γινόντουσαν και έλεγαν οι ίδιοι μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν.

7 σχόλια:

  1. Να βγεις πεις ποιος ηταν ο εχθρος πριν το βγενοπουλο ,να σε παραδεχτω .Γιατι απο το 2002 μιλας για εχθρο εντος ,και στανταρ τοτε δεν ηταν αυτος .Ποιος ειναι διαχρονικα ρε Κωστα ο εχθρος του Παναθηναικου ??? Για πες μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ. ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΑΝΕΡΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Ακόμα έχεις τέτοιες απορίες αδερφέ; Κατ' αρχήν και για να μην αναγκάζεσαι να ψαρεύεις σε θολά νερά και τότε και τώρα και πάντα, το βασικό που έλεγα ήταν ότι ο εχθρός είναι... απέναντι και μάλιστα εχθρός σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο και όχι γενικά και αόριστα εχθρός. Κι αυτό που και τότε και τώρα συνεχίζω να λέω, είναι ότι όσοι "εντός" αθώωναν επί της ουσίας τον... απέναντι δρώντας σε καθημερινή βάση εναντίον της ομάδας τους, ήταν εν δυνάμει σύμμαχοι και χωρίς εισαγωγικά του αντίπαλου και εχθροί επίσης χωρίςεισαγωγικά της οάδας που υποτίθεται υποστήριζαν. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις, να στο εξηγήσω. Αν ήσουν και τότε Παναθηναϊκός θα τα έβλεπες κάθε Κυριακή στο γήπεδο και θα τα διάβαζες ή θα τα άκουγες από το πρώι έχρι το βράδυ σε εφηερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α καλα ...με τετοια απαντηση και λες οτι εγω ψαρευω σε θολα νερα ...αστο ,νομιζα οτι ειχες κοχονες να κανουνε κουβεντα.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το... κοχόνες και πως ακριβώς μπορεί ο καθένας μας να διαπιστώσει τα... του άλλου.
      Πρώτον ποτέ δεν υποστήριξα ότι είμαι κάποιος... ιδιαίτερα κοχονάτος και τα σχετικά. Και γενικά δεν επιστεύθομαι και ιδιαίτερα την ποιότητα και... δραστικότητα στο συγκεκριμένο αντικείμενο όσων το καυχιούνται ότι το κατέχουν δημοσίως ή το χρησιμοποιούν με ευκολία ως χαρακτηρισμό των άλλων.
      Επί της ουσίας τώρα, απ' ότι κατάλαβα ήθελες μια συγκεκριμένη απάντηση από μένα και μάλλον δεν την πήρες. Φαντάζομαι πως κατανοείς πως αυτό δεν είναι αναγκαίο κι ούτε θέμα... κοχονών, το να μην σου απαντλήσω δηλαδή αυτό που εσύ πιθανόν να ήθελες σαν απάντηση. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο σ' αυτό εκτός από το να σου ζητησω να μου πεις... την απάντηση που θα ήθελες να σου γράψω και που θα αποδείκνυε και την ύπαρξη... και... κατοχή κοχονών από μεριάς μου και ευχαρίστως στην συνέχεια να σου πω την γνώμη μου επι του συγκεκριμένου. Με ή άνεθ... κοχονών.

      Διαγραφή
    3. Εγραψες τρεις παραγραφους χωρις λογο ρε Κωστα ,οτι θες γραψε ,σε διαβαζει ο κοσμος και κρινει .Ξαναρωτω και αμα θες αυτη τη φορα δεν υπεκφεύγεις .Το 2003 ,σε εκπομπη που κανεις και τα χωνεις σε αυτους που λενε οτι αγαπουν το Παναθηναικο και του κανουν ζημια ,σκιαγραφουσες καποιους ...βασικα ηταν απο τα θεματα που τα επιανες και τα αφηνες διαχρονικα ...Ρωτω λοιπον ,ΤΟΤΕ ! τους πατεροβγενοπουλους εννοουσες ?Οσο σε θυμαμαι ,φωναζεις οτι αυτοι που θελουν να φυγει ο Τζιγγερ κανουν κακο στην ομαδα .Ποιοι ηταν αυτοι τοτε ,ποιοι ειναι διαχρονικα .Εγω το βγενοπουλου μεχρι το 2008 ουτε που ηξερα οτι υπηρχε .Προφανως αλλους εννοουσες .Ποιους ?

      Διαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η ΝΕΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΕΙΜΑΙΟ ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ FAIR PLAY. ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ(ΜΑΣ) ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore