Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η επικοινωνία... σεντερ-φορ σε ρόλο... αντί-Τοτσέ


Καταντάει και μονότονο και κουραστικό και άνευ σημασίας πλέον. Τελικά αυτό το κουσούρι να αντιμετωπίζουμε... επικοινωνιακά ακόμα και το αν βρέχει την ώρα της προπόνησης στην Παιανία, φαίνεται πως έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχει τίποτε πλέον  που να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Δεν υπάρχει τίποτε πλέον, που να μην επιχειρείται να προσεγγιστεί και να αντιμετωπισθεί δια της... επικοινωνίας.

Χτύπησε ο Τοτσέ λοιπόν. Δεν είναι δα και το πιο... απρόβλεπτο ή... τραγικό γεγονός σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, να τραυματιστεί ένας βασικός της ποδοσφαιριστής.

Κι όμως. Στον Παναθηναϊκό... σήμανε συναγερμός.
Πως θα αντιμετωπίσουμε το... πρόβλημα.
Κι όχι πως θα αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά το πρόβλημα, αλλά τι... θα πούμε τώρα για το πρόβλημα.
Και τι πιο εύκολο;
Έχουμε λύση. Τον Φιγκερόα.
Δηλαδή ειλικρινά τι να πεις εδώ πέρα;

Χτύπησε ένας παίκτης και μάλιστα έτσι όπως είναι τα πράγματα, βασικός, πολύτιμος και όλα τα σχετικά.

Ε ωραία. Ας κάτσουμε να δούμε, τι δυνάμεις έχουμε, τι μπορούμε να κάνουμε εναλλακτικά, πως θα προσαρμόσουμε την ενδεκάδα, την τακτική μας σ' αυτή την απουσία, πως θα καλύψουμε το κενό και όλα τα σχετικά.

Αντί γι' αυτό; Κατ' ευθείαν... λύση εδώ και τώρα. Και λύση που ξέρουμε και ξέρουν όλοι στον Παναθηναϊκό, πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτή την στιγμή. Όσο κι αν το... πιέσουμε το πράγμα, όσο κι αν το τραβήξουμε απ' τα μαλλιά. Πως να το κάνουμε. Μερικά πράγματα, δεν μπορεί να ξεπεραστούν, επειδή... έτσι θέλουμε. Νόμοι της φύσης είναι αυτοί. Δεν γίνεται να αλλάξουν επειδή έτσι βολεύει επικοινωνιακά τους... επικοινωνιολόγους της κακιάς ώρας στον Παναθηναϊκό.

Ο Φιγκερόα έχει να παίξει τρεις μήνες μπάλα και μόλις την Παρασκευή οι ρεπόρτερ έλεγαν πως ιατρικά ναι μεν είναι καλά, αλλά είναι πολύ πίσω από φυσική κατάσταση.

Μόλις πριν δυο-τρεις μέρες επίσης, πήρε μέρος διστακτικά και σε εντελώς πειραματικό επίπεδο μέρος στο διπλό, με ταυτόχρονες προειδοποιήσεις και παραινέσεις στους συμπαίκτες του, να προσέχουν και να μην τον μαρκάρουν δυνατά καθώς είναι ακόμα σε στάδιο επανόδου.

Και ξαφνικά τώρα, σε πέντε μέρες θα είναι έτοιμος να μπει σε ντέρμπι που καίει και που λογικά θα πέφτουν κορμιά;
Δηλαδή με ένα σμπάρο... δύο κακά; Και το παιδί δεν θα είναι ουσιαστικά έτοιμο να βοηθήσει και θα κινδυνέψει ουσιαστικά με καταστροφικό πισωγύρισμα.
Εδώ λοιπόν τι γίνεται,

Αυτό που γίνεται πάντα στον Παναθηναϊκό, Μόλις δηλαδή εμφανίζεται ένα πρόβλημα, δεν κοιτάμε να το αντιμετωπίσουμε και να το λύσουμε, αλλά το... τι θα μας πούνε και τι θα μας γράψουν για το πρόβλημα.

Χτύπησε ο Τοτσέ δηλαδή; Ωχ ποιος τους ακούει τώρα, όχι δεν έχουμε άλλο φορ, όχι διώξαμε τον Πετρόπουλο, όχι δεν κάναμε καλό προγραμματισμό, όχι πήραμε τον Φορναρόλι που δεν βάζει γκολ με τίποτε, όχι τι σόι μεταγραφή είναι αυτός ο Φιγκερόα που δεν μπορεί να βοηθήσει. Αυτά ήταν τα πρώτα που ήρθαν στο μυαλό του "Παναθηναϊκού" και αυτά σκέφτηκε πως θα...αντιμετωπίσει.

Όχι την ουσία, δηλαδή το πως θα αντιμετωπίσουμε ποδοσφαιρικά αυτή την ατυχία και τι θα κάνουμε για να την ξεπεράσουμε.
Και να σας πω τι θα γίνει τώρα;

Τρεις μέρες θα τις φάμε με... ρεπορτάζ Φιγκερόα και συγκεκριμένα το πόσο... φτιαγμένος και ζωηρός ήταν στην προπόνηση και τα σχετικά. Μια δυο μέρες πριν το ματς με την ΑΕΚ, θα ρίξουμε σιγά-σιγά τους τόνους και θα αρχίσουμε να λέμε στο ρεπορτάζ... ναι μεν έτοιμος είναι ο Φιγκερόα, αλλά έχει καιρό να παίξει και το... σκέφτεται ο Φάμπρι και τα σχετικά.

Και την μέρα του αγώνα, θα το πάρουμε το παιδί αποστολή. Κι αν παίξει (που αν γίνει αυτό είναι προφανές ότι θα παίξουμε χωρίς επιθετικό και δεν θα φταίει ο Φιγκερόα γι' αυτό)... εντάξει το λέγαμε ότι ήταν έτοιμος αλλά ήταν λογικό να είναι επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του, αν δεν παίξει... ποιος θυμάται τώρα τι λέγαμε πριν... τρεις και τέσσερις μέρες.

Ειλικρινά όλο λέω πως όλα τα έχουμε δει και λογικά κάποια στιγμή θα αρχίσουν κάποιοι να βάζουν μυαλό και να προσπαθούν, λογικά, ποδοσφαιρικά και ουσιαστικά να αντιμετωπίζουν τα θέματα. Κι όλο η πραγματικότητα μας ξεπερνάει και κυριολεκτικά... δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα.

1 σχόλιο:

  1. Βασικά όσο καλός παίχτης και να είναι που είναι βάζοντας τον την Κυριακή η φυσική του κατάσταση θα είναι σα τα φιλικά του Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore