Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αν δεν κερδίζετε δεν θα τελειώσει το ματς...


Να πούμε λίγο αρχικά τα γεγονότα και τι πραγματικά έγινε στην Παιανία και μετά συζητάμε και την ουσία.
Κατ' αρχήν και επειδή όπως πάντα πολλά γράφτηκαν, ξύλο δεν έπεσε ούτε είχαμε βίαια επεισόδια αν βίαιο επεισόδιο εννοεί κάποιος ντε και καλά το να πέσει ξύλο. Ούτε φυσικά κυνηγητά και τέτοια.
Είχαμε όμως άπειρες άλλες ομορφιές και διαλόγους σε στιλ, ένταση και φρασεολογία, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν την κατρακύλα και από πλευράς ήθους και αξιών του Παναθηναϊκού.
Καμιά τριανταριά άτομα λοιπόν, "επίλεκτα¨μέλη του Φορέα και παρούσα σύσσωμη την ηγεσία του, μπήκαν ξαφνικά στην Παιανία με άδεια της διοίκησης την ώρα που γινόταν η προπόνηση.
Ξαφνιάστηκαν παίκτες, προπονητής και όλο το υπόλοιπο τιμ, αλλά για μένα κακώς ξαφνιάστηκαν. Καθώς ήταν αναμενόμενο και είναι και φυσιολογικό εδώ που τα λέμε, να πάει να μιλήσει στους παίκτες μετά από ένα κακό αποτέλεσμα η... διοίκηση.
Κι απ' την στιγμή που στον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή, διοίκηση ασκούν είτε με τον τσαμπουκά τους είτε γιατί τους... ανέθεσαν τέτοιο ρόλο όσοι τυπικά φέρουν τον τίτλο και τις θέσεις της "διοίκησης", οι συγκεκριμένοι, απόλυτα φυσιολογική κατ' αρχήν η... επίσκεψη.
Αυτό που δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ φυσιολογικό, όσο κι αν τα σχόλια μέχρι τώρα στα ραδιόφωνα και στα σαιτ αντιμετωπίζουν αυτό καθ' αυτό το γεγονός φυσιολογικότατο και από κει και πέρα ασχολούνται με τις... λεπτομέρειες, ήταν αυτά που είπαν σε παίκτες και προπονητή τα συγκεκριμένα άτομα και ο τρόπος κυρίως που τα είπαν.
Με το που αντέδρασαν κάποιοι παίκτες με πρώτο τον Βιτόλο που ρώτησε "ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και τι θέλουν εδώ πέρα", οι... τύποι ανέλαβαν να του "εξηγήσουν".
Τα "σκάσε εσύ και μην μιλάς", "πρόσεξε γιατί εμείς δεν παίζουμε και μην κοιτάς που σας έχουμε ανεχτεί μέχρι τώρα" καθώς και οι... παρατηρήσεις σε αγωνιστικό επίπεδο, ήταν από τις πιο ήπιες φράσεις που ακούστηκαν.
Ειδικά τον Φάμπρι, τον έκαναν ρεζίλι εντελώς, μπροστά στα μάτια των ποδοσφαιριστών του, αλλά και των διοικούντων που ήταν εκεί και παρακολουθούσαν ασάλευτοι τα γεγονότα. Επιβεβαιώνοντας στα ίσα μάλιστα, αυτό που από την πρώτη στιγμή είπαμε μόλις προσλήφθηκε ο δυστυχής στον Παναθηναϊκό. Ότι τον έφεραν για να κάνει ότι του λένε και κανείς δεν τον έχει σε εκτίμηση και υπόληψη και ανά πάσα στιγμή τον έχουν για φάγωμα. Τώρα αυτά που έγραφαν και έλεγαν οι... ειδικοί Παναθηναϊκολόγοι, ότι τον έφεραν για να... αναμορφώσει τα αποδυτήρια, γιατί είναι λάτρης της πειθαρχίας και όλα τα σχετικά, καταλαβαίνετε όλοι ότι και οι ίδιοι που τα έγραφαν δεν τα πίστευαν.
Πάμε παρακάτω.
Επικεφαλής στην "κουβέντα" ήταν η ηγεσία του Φορέα η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκτήσει και όνομα. Στο κάτω-κάτω όλοι έχουμε όνομα, με το όνομά μου με έβριζαν και μένα και την μάνα μου και την οικογένειά μου στο γήπεδο, με το όνομά τους τους κράζουν τους παράγοντες, τους παίκτες, τους προπονητές, του παλαίμαχους και τους δημοσιογράφους που βάζουν κάθε φορά στο μάτι, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει όλοι οι άλλοι να έχουν... όνομα και επώνυμο εκτός από τους ίδιους;
Στην τελική αν δεν κάνω λάθος, θεωρούν τιμή και περηφάνια τους το ότι είναι μέλη και πολύ περισσότερο ηγέτες της Θ.13, οπότε γιατί να υπάρχει πρόβλημα να κάνουν κάτι με το όνομά τους πολύ περισσότερο αν έτσι θεωρούν την συμμετοχή τους σ' αυτό.
Πάμε παρακάτω.
Αυτός που τα άκουσε περισσότερο ήταν ο Μπουμσόνγκ και την συγκεκριμένη αποστολή ανέλαβε προσωπικά ο επικεφαλής της ηγεσίας του Φορέα, ο "Γιώργος από την 13" όπως τον γράφουν συνήθως οι ρεπόρτερ Παναθηναϊκού ή ο Κανέλος όπως τον ξέρουν και τον ξέρουμε οι περισσότεροι.
Είχε λοιπόν ένα αρκετά έντονο τετ-α- με τον Γάλλο, με τον διάλογο να έχει ως εξής σε... γενικές γραμμές.
- Εσύ πρόσεχε γιατί το έχεις παρακάνει, παίρνεις τα πιο πολλά και δεν παίζεις τίποτε, όλο γκάφες είσαι
- Ποιος είσαι εσύ που μου το λες αυτό;
- Αυτό που σου λέω, εδώ είναι Παναθηναϊκός.
- Τον Παναθηναϊκό τον τιμάω. Εσύ είσαι Παναθηναϊκός έτσι που κάνεις; Εγώ αγαπάω τον Παναθηναϊκό περισσότερο από σένα και από σας.
Αυτό ήταν. Τόσο ο επικεφαλής του Φορέα όσο και οι υπόλοιποι που παρακολουθούσαν την "συζήτηση", θεώρησαν μέγιστη προσβολή την απάντηση του Γάλλου και εκεί προς στιγμήν απειλήθηκε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στους δύο "συνομιλητές". Πρόλαβαν να πέσουν οι σχετικές "σπρωξιές", αλλά επενέβησαν όσοι κατάλαβαν ότι το πράγμα παραξευφεύγει και ίσως περισσότερο από το... προγραμματισμένο και κάποιοι συγκράτησαν τον Κανέλο ενώ ένας πήρε παράμερα τον Μπουμσόνγκ και προσπάθησε να του εξηγήσει.
Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή της "συζήτησης", ενώ αφού... ηρέμησαν όπως λένε και οι καλοί συνάδελφοι στα σαιτ τα πράγματα, οι εκπρόσωποι του Φορέα προσπάθησαν να... εμπεδώσουν στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού το... όραμα της κατάκτησης της πέμπτης θέσης και για να το καταλάβουν καλύτερα, του έβαλαν... έξτρα "κίνητρο" για το μέγα ντέρμπι του Σαββάτου με τον... ΟΦΗ.
"Προσέξτε καλά, γιατί αν δεν κερδίσετε το Σάββατο δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα. Έτσι και χάνετε να ξέρετε το ματς δεν θα τελειώσει..."
Αυτά μέσες άκρες. Η "διοίκηση" προφανώς έκανε τον καθήκον της και τώρα περιμένουμε από τους παίκτες το Σάββατο να... βγάλουν στο γήπεδο το... κουράγιο και το ηθικό που απέκτησαν σήμερα μετά την... παρέμβασή της. Και λέω μόνο για τους παίκτες, γιατί τον έρμο τον Φάμπρι ουσιαστικά τον τελείωσαν και τυπικά έτσι όπως του φέρθηκαν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί από δω και πέρα να κάνει τον προπονητή ή να πει οτιδήποτε στους παίκτες, ένας δυστυχής άνθρωπος που τον έβλεπε όλη η Παιανία να του λένε κάτι τύποι "εσύ σκάσε, κανονικά ούτε έξω από την Παιανία δεν θα πέρναγες..." να μας το εξηγήσει κιόλας πως θα γίνει αυτό.
Τέλος πάντων. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε οι περισσότεροι γιατί είναι εντελώς περιττό μάλλον, να σχολιάσουμε οτιδήποτε ή να εκφέρουμε και άποψη για το τι έγινε και όπως έγινε ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ στην Παιανία στην διάρκεια της "προπόνησης" μέσα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.
Τα μόνα που μου προκαλούν -ακόμα- εντύπωση είναι δυο πράγματα. Το πρώτο. Τι ακριβώς παριστάνουν οι... λειτουργοί της ενημέρωσης και Παναθηναϊκάρχες της πλάκας, που όλα αυτά τα αναφέρουν με τίτλο "επίσκεψη (σ.σ !!!) των οργανωμένων στην Παιανία" και κάπως έτσι θα τα παρουσιάσουν και σήμερα σε ραδιόφωνα και εφημερίδες; Τους... δημοσιογράφους; Τους... καλούς Παναθηναϊκούς; Τι ακριβώς;
Και το δεύτερο είναι, ειλικρινά, πως... άντεξαν τα παιδιά του Φορέα και δεν λιποθύμησαν από... αναγούλα και αηδία όταν πέρασαν την πόρτα του... έσχατου δεσμού που κρατάει ακόμα τον Παναθηναϊκό από την πλήρη... απελευθέρωση, δηλαδή την... καταραμένη Παιανία του τρισκατάρατου και αν μετά απ' αυτή την έστω και... στιγμιαία "μόλυνση" πήγαν όλοι ομαδικώς για... απολύμανση και σωματική αλλά και "πνευματική" κάθαρση και απολύμανση.
Αυτά όμως, όντως μάλλον θα μείνουν αναπάντητα 

4 σχόλια:

  1. κωστα συγνωμη αλλα κατα την γνωμη μου για αυτην την φεφτιλα κ γαυροποιηση της ομαδας φταιει ο βαρδινογιαννης,αρκετα τα ανεχτηκε ολα αυτα,αν γουσταρει τα καθαριζει σε μια εβδομαδα με την δυναμη που εχει.αρκετα πια με τα καραγκιοζιλικια τους.εισαι ο βαρδινογιαννης βγες μπροστα κ τελειωνε τους ολους κ θα καταλαβεις ποσο κοσμο εχεις στο πλευρο σου.δεν αντεχεται αλλο αυτο το πραγμα κωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ζαφιρης ,Οι Βαρδινογιαννηδες εχουν τοση δυναμη που και την παραγκα αμα θελαν σε μια νυχτα τη διελυαν .Αλλα δεν τους ενδιεφερε η ομαδα ,ηταν ποδοσφαιρικη βλεπεις ,ουτε του γκολφ ηταν,ουτε racing ...Μπλεμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζαφιρη ειλικρινά διαβάζεις βουλωμένο γράμα. Ακριβώς όπως το λες είναι. Δεν ήταν του γκολφ η ομάδα και γι' αυτό δεν τον ένοιαζε. Ευτυχώς που έφυγε και ήρθαν αυτοί που δεν τους νοιάζουν οι ομάδες γκολφ αλλά οι ποδοσφαιρικές και ειδαμε επιτέλους... άσπρη μέρα. Μόνο που προβλέπω ότι δεν θα είναι άσπρες από το χιόνι, αλλά απ' τα... γιαούρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live scores


powered by Agones.gr - livescore